Şehit polis memuru Fethi Sekin Bağcılar'da anıldı

Şehit polis memuru Fethi Sekin, şehadetinin 2. yılında Bağcılar’da hemşehrileri ve babası Mehmet Zeki Sekin’in de katıldığı bir programda anıldı. Oğlunun hayalinden bahseden baba Sekin, “Köydeki bahçede bir ev yaptıracaktı nasip olmadı” dedi.

Şehit polis memuru Fethi Sekin Bağcılar'da anıldı

Şehit polis memuru Fethi Sekin, şehadetinin 2. yılında Bağcılar’da hemşehrileri ve babası Mehmet Zeki Sekin’in de katıldığı bir programda anıldı. Oğlunun hayalinden bahseden baba Sekin, “Köydeki bahçede bir ev yaptıracaktı nasip olmadı” dedi.

Şehit polis memuru Fethi Sekin Bağcılar'da anıldı
13 Ocak 2019 - 18:14 - Güncelleme: 13 Ocak 2019 - 18:18
Reklam

İzmir Adliyesi’ne iki yıl önce PKK'lı teröristlerce yapılan saldırıyı canı pahasına engelleyen şehit polis memuru Fethi Sekin için, Bağcılar’da anma töreni düzenlendi. Bağcılar Belediyesi ile Baskilliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Halk Sarayı’nda gerçekleşen programa; Şehit Fethi Sekin’in hemşehrileri ve ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte; Sekin’in hayatını ve şehit edilişini anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. Açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Fethi Sekin, beylik tabancasıyla uzun namlulu silahların üzerine yürüdü, mermisi bitene kadar gereğini yaptı ve sonunda da şehadete erişti. Şehidimiz o gün orada yüzlerce kişinin hayatını kurtardı. Bugün normal hayatımıza devam ediyorsak şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine olduğunu düşünüyorum” dedi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise “Fethi Sekin şehidimizin şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Rabbim bizleri onların şefaatine nail eylesin” diye konuştu.

“Fethi Sekin o gün kirli bir oyunu bozmuştur” 
Protokol konuşmalarının ardından Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş’ın moderatörlüğünde Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin ve 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, günün anlamına uygun konuşma yaptı. İlk sözü alan Külünk şunları söyledi: “Fethi Sekin, şehadetiyle sadece adliyedeki savcı, hâkim ve personelimizin karşı karşıya kalacağı bombalı bir saldırıyı engellememiştir. Onun şehit olduğu vaka 15 Temmuz’un devamı bir olaydır. 15 Temmuz’dan bağlantısız olarak düşünülmeyecek bir olaydır. Hedef diz çöktürülmek istenen Türkiye’dir. Hedef Suriye’de ve Irak’taki harita değişikliğinde masada olmayacak etkisiz bir Türkiye’dir. Fethi Sekin iki yıl evvel kirli bir oyunun bozulmasını en önemli isimlerinden biridir.  Ruhu şad olsun”

“Hainler onu bizden ayırsa da umutlarımızı alamayacaklar”
Dolu gözlerle yaptığı konuşmasında oğlunu görevi gereği yurdun dört bir yanını dolaşan gurbet kuşuna benzeten baba Sekin, “Fethi bizim vatanımızdı, umudumuz, hayalimiz, yarınımızdı. O hainler onu bizden ayırsa da umutlarımızı alamayacaklar, buna izin vermedik, vermeyeceğiz” dedi. Oğlunun gerçekleştiremediği bir hayalinden bahseden Sekin, “Fethi kardeşleriyle birlikte köydeki bahçede bir ev yaptıracaktı. Annesinin hastalığı ve vefatı sebebiyle o da nasip olmadı. Şehit olmadan önce gerçekleştiremediği hayalinin çok daha üzerinde bir nimeti Cenabı Allah ona şehit olunca verdi. Temeli 5 Ocak’ta atılan Fethi Sekin Külliyesi onun hayal ettiği yerin karşısında Hacı Hasan Baba Türbesi’ne yakın bir yerde hızla yükseliyor. Sadece bana değil tüm Baskil’e hizmet edecek” şeklinde konuştu.

Sekin sözlerini, “Fethi Sekin sizin de evladınızdır. Onu unutmayın. Fethi’nin çok sevdiği Elazığ’ı da unutmayın. Fırsat buldukça da ziyaret edin, bağlarınızı koparmayın” diyerek bitirdi.

Anma programına AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Müftüsü Ekrem Saylam, Elazığ Dernekler Federasyonu (ELFED) ile Baskilliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri de katıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum