Sedrettin Fidan: Dünden bugüne, bugünden yarına Beyaz Hareket Vakfı…

Beyaz Hareket Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sedrettin Fidan, kuruluşundan bugüne Beyaz Hareket Vakfı’nı, yaptıkları çalışma ve projeleri ile amaçlarını anlattı. 

Sedrettin Fidan: Dünden bugüne, bugünden yarına Beyaz Hareket Vakfı…

Beyaz Hareket Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sedrettin Fidan, kuruluşundan bugüne Beyaz Hareket Vakfı’nı, yaptıkları çalışma ve projeleri ile amaçlarını anlattı. 

Sedrettin Fidan: Dünden bugüne, bugünden yarına Beyaz Hareket Vakfı…
03 Ağustos 2018 - 19:57 - Güncelleme: 20 Ağustos 2018 - 18:31
Reklam

Genel Merkezi Ankara’da olan ve İstanbul’da yaptığı programlar ve çalışmalar ile de dikkat çeken Beyaz Hareket Vakfı’nın Genel Başkan Yardımcısı Sedrettin Fidan, bir gazeteciye verdiği röportajla vakıf hakkında merak edilenleri cevapladı. Siyaset, ekonomi, uluslararası ilişkiler ve eğitim gibi birçok alanda önemli proje ve etkinliklere imza atan ve 10 yılını dolduran Beyaz Harekat Vakfı’nın Vakfı’nın Genel Başkan Yardımcısı Sedrettin Fidan, hedeflerini, projelerini ve dünden bugüne yaptıklarını anlattı.

2016 yılında gerçekleştirdikleri, ses getiren; ‘Uluslararası Recep Tayyip Erdoğan Sempozyumu’ndan, 2017’de düzenlendikleri “15 Temmuz Darbesine ve Feto’ya karşı 90 ülkeden 2023 Genç Türkiye’nin Yanında” adlı programa kadar birçok konuya değinen Genel Başkan Yardımcısı Sedrettin Fidan, açıklamalarında; “Amacımız her zaman farkındalık oluşturacak çalışmalara yer vermektir. Daha öncede zikrettiğimiz gibi dinamik genç bir yapımımız var. Sivil toplum alt yapısını gerek saha çalışmaları ile gerek panel, seminer ve sempozyumlarla devam ettiren yetkin bir çalışma gurubumuz var. Sürekli araştıran, istişare eden ve derdi olan bir gençlik hareketiyiz. Kuruluşundan bugüne Beyaz Hareket; halk iradesinin, seçilmiş hükümetin ve demokrasinin hep yanında olmuş; FETÖ tarafından organize edilen 17-25 Aralık 2013 ve 15 Temmuz 2016 darbe ve işgal girişimlerinde meydanlara inen ilk sivil toplum kuruluşu olmuştur” ifadelerine yer verdi. >365/Haber Merkezi

Beyaz Hareket Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sedrettin Fidan’ın verdiği röportajın tamamı şöyle:

- Öncelikle Beyaz Hareket Vakfı nedir? Bu konuda bilgi verir misiniz?
Sedrettin Fidan: 2007 yılında “Türkiye’nin Demokrasi Kültürüne Katkı” ilkesiyle dernek statüsünde kurulan “Beyaz Hareket” 10. yılını doldururken, Türkiye’de lider vasıfta gençler yetiştirmek ve gençliğin sivil toplum kültürüne entegre olmasını ana amaçlarından biri olarak görmüş, bu minvalde önemli proje ve çalışmalara imza atmıştır. Beyaz Hareket’in temel görev alanları: Gençlik, bilim, kültür ve siyaset olmuş; gençlik politikaları oluşturulmuş, sosyal sorumluluk projeleri, kültürel etkinlikler, gündem odaklı reaksiyoner eylemler, siyasi ve bilimsel oturumlar ile projeler gerçekleştirilmiştir. 2017 yılı itibariyle vakıf statüsüne geçen Beyaz Hareket Vakfı, geçmiş tecrübe ve hafızalarının üstüne kurulmuş olup; ülkemizin değer ve projelerini, gelişimi ile katma değerlerini yurt içi ve yurt dışında yapacağı faaliyetlerle tanıtmayı, Türkiye’nin ulusal ve uluslararası ölçekteki sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla ortak projeler gerçekleştirip, ülkemiz adına pozitif katkı üretmeyi, kamu diplomasisi kuruluşlarına destek olmayı Türkiye’nin ulusal ve küresel ölçekteki vizyon ve hedeflerine uyum sağlayıp, bu noktada hizmet edecek bireyleri yetiştirmeyi ve bilinçlendirmeyi hedeflemektedir.

-Beyaz Hareket Vakfı olarak sosyal sorumluluk projeleriniz hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?
Sedrettin Fidan: ‘Ramazan ayı paylaşmaktır, paylaşmak güzeldir’ anlayışıyla hareket ederek, Kadın Kolları Başkanlığımız, İstanbul genelinde birçok aileye kumanya yardımı gerçekleştirdi. ‘Yetimler gülerse dünya güler’ sloganıyla yine Ramazan Bayramı’nda yetimlerimizi bir nebze de olsa sevinmelerine vesile olduk. Ramazan bayramında İstanbul Darülaceze ‘de  de huzur evindeki kıymetli büyüklerimizle bayramlaştık. Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz; ‘Sağlıklı beslenme ve obezite, sağlıklı yaşam’ projesiyle de uzman diyetisyenlerimizle ücretsiz hizmet vermekteyiz.  Ayrıca ‘Uyuşturucu Kullanımı Ve Trafiği İle Mücadele Günü’nde de alanında Doçent, Akademisyen, uzman klinik psikolog hocalarımızın desteğiyle eğitim seminerini düzenledik. ‘Dünya Göçmen ve Mülteciler Günü’nde, göçmen ve mültecilerin kanaat önderleri ile ileri gelenlerini vakfımızda ağırlayıp, sorunlarını ve çözüm önerilerini ele aldık. Uzman Klinik Psikolog destekli hocalarımızla Aile terapi eğitimi ücretsiz başlamıştık. Yine alanında uzman hocalarımız ile ilk ve ortaokul öğrencilerimize yönelik ücretsiz matematik kursumuz devam etmekte. Çocuklarımıza yönelik Nasrettin hocayı anma, çocuklara tanıtma ve çocuk şenlikleri adı altında da bir program yaptık.

-Beyaz Hareket Vakfı olarak Uluslararası projeleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Sedrettin Fidan: 27 Mart 2016’da Uluslararası Recep Tayyip Erdoğan Sempozyumu düzenledik. “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk, İslam ve Dünya Siyasetindeki Yeri ve Önemi” başlığıyla İstanbul’da güzel bir sempozyum gerçekleştirdik.23 Şubat 2017’de Ankara’da, “15 Temmuz Darbesine ve Feto’ya karşı 90 ülkeden 2023 Genç Türkiye’nin Yanında” adlı program tertipledik. Ayrıca ‘Makedonya Türkçe Eğitimindeki Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’nı 24-25 Aralık 2016 tarihilerinde Üsküp’de başarıyla tamamladık.

-Beyaz Hareket Vakfı olarak söyleşi, panel ve oturumlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Sedrettin Fidan: Türkiye- Rusya Ticaret ilişkileri programımızı gerçekleştirdik. Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Rusya-Türkiye Parlementolar arası Dostluk Grubu Koordinatörü Sayın Malik Kerimov’un anlatımıyla Türkiye-Rusya İlişkileri konulu programımızı İstanbul İl Merkezi’mizde gerçekleştirdik. Ticari faaliyetlerin daha güçlü gelişmesi ve yatırımların artması için Tarım, Turizm ve İş Formları düzenleme kararı aldık. Üye şirketlerimize Rusya’da Fuar organizasyonlarımızın hazırlıklarına başladık. Bosna Hersek’ten gelen SDA Partisi yetkilileri Mirsad ve Nermin beylerle Türkiye ile Bosna Hersek ilişkileri hakkında oturum düzenlenmiş, iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceğine yönelik görüş paylaşımında bulunulmuştur. Ayrıca Türkiye-Uganda ilişkileri hakkında da detaylı bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Yine Türkiye’nin önde gelen başlıca radyocularıyla İstanbul Sütlüce’de bir araya gelinmiş, hem sektörel sorunlar ele alınırken, Türkiye’deki güncel siyasal gelişmeler doğrultusunda da radyocularla görüş paylaşımında bulunulmuştur.

-Beyaz Hareket Vakfı olarak ileride bu yönde projeleriniz devam edecek mi?
Sedrettin Fidan: Evet, her zaman bu yönde çalışmalarımız olacaktır. Buradaki amacımız her zaman farkındalık oluşturacak çalışmalara yer vermektir. Daha öncede zikrettiğimiz gibi dinamik genç bir yapımımız var. Sivil Toplum alt yapısını gerek saha çalışmaları ile gerek panel, seminer ve sempozyumlarla devam ettiren yetkin bir çalışma gurubumuz var. Sürekli araştıran, istişare eden ve derdi olan bir gençlik hareketiyiz. Kuruluşundan bugüne Beyaz Hareket; halk iradesinin, seçilmiş hükümetin ve demokrasinin hep yanında olmuş; FETÖ tarafından organize edilen 17-25 Aralık 2013 ve 15 Temmuz 2016 darbe ve işgal girişimlerinde meydanlara inen “ilk sivil toplum kuruluşu” olmuştur.


YORUMLAR

  • 0 Yorum