Sarıgül: Yerel basın, toplumun kılcal damarıdır

İstanbul’daki yerel basın mensuplarıyla ikinci kez bir araya gelen Mustafa Sarıgül, yerel medyaya verdiği önemi anlatarak, uzun uzun yerel basının tanımını yaptı.

Sarıgül: Yerel basın, toplumun kılcal damarıdır

İstanbul’daki yerel basın mensuplarıyla ikinci kez bir araya gelen Mustafa Sarıgül, yerel medyaya verdiği önemi anlatarak, uzun uzun yerel basının tanımını yaptı.

Sarıgül: Yerel basın, toplumun kılcal damarıdır
30 Ocak 2014 - 11:34
Reklam

Herkese örnek olacak sözlerle yerel basının önemini anlatan Mustafa Sarıgul “Bu kılcal damarları yaşatmalıyız" dedi.

Geçtiğimiz hafta Şişli’de yoğun ilgiden dolayı salona sığmayan gazetecileri ayakta görunce programı erteleyen CHP İstanbul Buyukşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgul, yeniden yerel basın mensuplarıyla tekrar buluştu. Yeşilköy Wow Hotel’deki öğle yemeğinde İstanbul’daki yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Sarıgul, yerel basına övgu dolu sözler yağdırdı.

Geniş katılımın sağlandığı program, Sarıgul’un Şişli’de gençlik kolları başkanlığıyla başlayan siyaset yıllarından, milletvekili oluşuna, CHP’den ihraç edilişinden Turkiye Değişim Hareketi’ni kurmasına ve yeniden CHP’ye katılmasına kadar yer alan sureci anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı. Tek tek salondaki tum masaları gezerek, gazetecilerle sohbet etti.

Yerel basına destek sözu veren Sarıgul, “Demokrasilerde haber ekmek kadar değerlidir. Yerel basınla olan birinin seçimi kaybetmesi mumkun değildir. Çunku yerel basın yurttaşlarımızın elidir, koludur, ayağıdır, gözudur. O göz her şeyi muhteşem bir şekilde görur. Siyaset adamı sabah gazete okumadan, basına bakmadan evden çıkarsa, akşam evine mutlaka hata yaparak döner. Bizimle birlikte mahalli basın İstanbul’da özgur olacak, mutlu olacak. Ulusal basına nasıl bir çalışma yapılıyorsa, yerel basına da aynı şekilde hatta daha fazlası tarafımızdan sağlanacaktır" dedi.

İşte yerel basınının önemini anlatan ve uzun uzun tanımını yapan Sarıgul’un konuşmasından satır başları;

Yerel basın yurttaşlarımızın adeta sesidir, yurttaşlarımızın gözudur, yurttaşlarımızın kulağıdır.
Yerel basın örfumuzdur, yerel basın töremizdir. Yerel basın geleneklerimizdir.

Yerel basın inançlara saygıdır.

Yerel basın buyuklerimize saygı, kuçuklerimize sevgidir.

Yerel basın olmadan demokrasi olmaz.

Yerel basın olmadan özgurluk olmaz.

Yerel basın ulusal basınla kendine yer bulamayanların yeridir. Ulusal basımda derdini yeteri kadar anlatamayan, yönetenlere sesini ulaştıramayan tum yurttaşlarımızın sesidir.

Yerel basın mutevazı mahallelerde yaşayanların, sesini milyonlara duyuramayanların sesidir. Kıyıda köşede ne yaşandığını, mutevazı mahallelerimizde yaşayan yoksul yurttaşlarımızın neler çektiğini kimse bilmez. Kimse adeta duymaz.

Yerel basın yurttaşlarımızın gundelik hayatına çok daha yakındır. Yerel basın mahallelerde, sokaklarda, hatta sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin daha etkin çalışması için itici bir guçtur.

Yerel basın milli mucadele yıllarında önemli görevler ustlenmiştir. Ataturk’umuz yerel basını bir hazine adası olarak nitelemiştir.

Yerel basının eğitsel işlevi vardır. Yerel basın aynı zamanda çok önemli bir eğitim mekanizmasını da ortaya koymaktadır.

Yerel basın yurttaşlık ve kentlilik bilincinin nasıl gelişmesi konusunda da önemli çalışmalar yurutmektedir. Toplumun demokratik ve ulusal değerlere yaklaştıran, aynı zamanda hemşeriler arasındaki bağları yerel basın guçlendirmektedir.

Yerel basın yurttaşlarımızla siyasetçiler arasında, yerel basın yurttaşlarımızla belediyeler, bakanlıklar arasında koordinasyon sağlanması açısından da son derece önemlidir.

İstanbul yerel basını dunyanın sesidir.

İstanbul yerel basını ulkemizin aynasıdır.

İstanbul yerel basını bir kultur urunudur.

Yerel basın yurttaşlarımızın adeta ve adeta kılcal damarlarıdır. Yerel basını yaşatmamız gerekiyor. Bu kılcal damarları adeta beslememiz gerekiyor.