Ramazan coşkusu Bahçelievler'de yaşanacak

Bahçelievler Belediyesi, 'On Bir Ayın Sultanı' Ramazan ayında birbirinden özel program ve hizmetleri halkla buluşturmayı bu yıl da sürdürecek.

Ramazan coşkusu Bahçelievler'de yaşanacak

Bahçelievler Belediyesi, 'On Bir Ayın Sultanı' Ramazan ayında birbirinden özel program ve hizmetleri halkla buluşturmayı bu yıl da sürdürecek.

Ramazan coşkusu Bahçelievler'de yaşanacak
02 Nisan 2022 - 23:04 - Güncelleme: 02 Nisan 2022 - 23:10
Reklam

Bahçelievler Belediyesi hazırladığı etkinlikler ile ilçede Ramazan ayının manevi iklimini yaşatacak. Kardeşlik ve yardımlaşma değerlerinin doruğa ulaştığı bu ayda Ramazan'ın olmazsa olmazları halkın hizmetine sunulacak. İftar yemekleri, sosyal yardım çalışmaları, kukla ve sinema gösterimleri ilçede yer alacak. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, manevi değerlerimiz ile tüllenen Ramazan ayının mutlulukla barışla geçmesini dilediğini söyledi. Bahadır, "Ramazan ayına kavuşmanın sevinç ve heyecanı içindeyiz. Gönül dünyamızı güzelleştiren, hanelerimizden sokaklarımıza, camilerimizden çarşılarımıza, her yerde huzur ve bereketini hissettiren bu manevi iklimi, en güzel şekilde ilçemizde yaşanmasını temenni ediyorum" dedi. 

'ALO İFTAR'
Belediye Ramazan'da yine toplumun her kesimine dokunmayı gerçekleştirmeye aksatmadan devam edecek. Yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşlara bir telefon kadar yakın olmayı sürdürecek. İlçede yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara, kimsesiz, hasta ve engelli vatandaşlara 'Alo iftar ikramı’ hizmette olacak. Çalışma ile İftar sofraları yaşlılar, hasta ve kimsesiz vatandaşlar ile paylaşılacak. Her zaman engelli vatandaşlarımıza hizmeti önceleyen bir Belediyecilik anlayışı sergileyen Bahçelievler Belediyesi isteyen vatandaşlara iftar menüsünü kapısına kadar ulaştıracak. Sadece bir telefonla adrese kadar iftarlıklar teslim edilecek. 

TRAFİK VARSA; BİZİM DE İFTARİYELİKLERİMİZ VAR
Bahçelievler Belediyesi, İstanbul trafiğinden ve yoğun iş temposundan dolayı evlerine ya da iftar yapacakları yere yetişemeyen kişileri de düşündü. 'İftara 5 kala' çalışmasını gerçekleştirecek. Belediye, iftara yetişmeye çalışan vatandaşlara hazırladıkları iftariyelikleri karşılıksız ikram edecek. Ramazan kültürümüzün en özel değerlerinden olan paylaşma kültürünü yaşatacak çalışma ile yol kenarlarında belediye ekipleri çalışacak. Belediye ayrıca merkezi yerlerde 'İftar Çorbasi İkramı' yapacak. Bu yıl Şirinevler Meydanı, E-5 Yenibosna Girişi, Ömür AVM önünde iftar çorbaları ikram edilecek. Bahçelievler Belediyesi çalışmalar kapsamında perşembe akşamları ilçedeki tüm camilerde Teravih Namazı sonrası helva ikramı gerçekleştirecek. 

Ramazan ayının olmazsa olmazı pide, dağıtımları bu yıl da sürecek. 

60 BİN ALIŞVERİŞ KARTI VE GIDA KOLİSİ 
Ramazan'ın ruhu sevgi ve yardımlaşma. Belediye ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 60 Bin aileye alışveriş kartı ve gıda kolisi dağıtacak. Ayrıca erzak kolisi verilecek. Birlik ve kardeşliğin perçinleceği çalışma kapsamında 5 Bin aileye iftar yemeği sunulacak.  

ENDERUN USULÜ TERAVİH 
Bahçelievler'de Ramazan boyunca her Cuma akşamı farklı bir camide 'Enderun Usulü' teravih namazı kılınacak. Şirinevler Ulu Camii, Yenibosna Merkez Camii Yayla Camii, Kocasinan Merkez Camii Enderun usulü namaza kılmak isteyen vatandaşların hizmetinde olacak. Ayrıca belediye düzenleyeceğiz gezilerle İstanbul'un manevi merkezlerine ilçe sakinlerini ücretsiz taşıyacak. Programlar kapsamında Salı günleri, Yuşa Hazretleri, Çamlıca Camii gezileri düzenlenecek. Perşembe günleri ise Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Camii, Eyüp Sultan Camii, Süleymaniye Cami gezilecek.

Çocuklar ve gençler için ise Bahçelievler Belediyesi'nin 'Seyyar Gösteri Aracı' yollarda olacak. Geleneksel oyunlar ve sinema gösterimleri yapılacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum