Özgür Çelik CHP İstanbul İl Başkan Adaylığını açıkladı

Yoğun katılım, coşku ve desteğin olduğu bir programla, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı Adaylığını açıklayan Özgür Çelik, “8 yaşında bir çocukken, Anadolu'dan bir çift kara lastikle geldiğim bu kadim şehrin İl Başkanlığı Adaylığı onurunu bana yaşatan tüm yol arkadaşlarıma sonsuz ve yürekten teşekkür ederim” dedi.

Özgür Çelik CHP İstanbul İl Başkan Adaylığını açıkladı

Yoğun katılım, coşku ve desteğin olduğu bir programla, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı Adaylığını açıklayan Özgür Çelik, “8 yaşında bir çocukken, Anadolu'dan bir çift kara lastikle geldiğim bu kadim şehrin İl Başkanlığı Adaylığı onurunu bana yaşatan tüm yol arkadaşlarıma sonsuz ve yürekten teşekkür ederim” dedi.

Özgür Çelik CHP İstanbul İl Başkan Adaylığını açıkladı
23 Eylül 2023 - 18:24 - Güncelleme: 28 Eylül 2023 - 02:06
Reklam

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. İl binasının bahçesinde gerçekleşen adaylık açıklamasına, yoğun katılım yaşandı. Arkasında, 25’i aşkın olduğu belirtilen ilçe başkanıyla kürsüye çıkan Özgür Çelik'in yanında, İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman ve İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın da yer aldı. 

8 Ekim’de gerçekleşecek kongre öncesinde hedeflerini ve neden aday olduğunu parti örgütü ve kamuoyu ile paylaşan Özgür Çelik, “İstanbul'u yeniden kazanacağız. Meclis çoğunluğunu sağlayacağız, tüm engellemeleri ortadan kaldıracağız, bunu gerçekleştirmek için örgüt yapımızı güçlendireceğiz. Mahallelerin, gençlerin, kadınların sesi il başkanlığımızda her daim duyulacak. İl, ilçe başkanlıkları arasındaki iletişimi mutlaka güçlendireceğiz. İlçe başkanlığı makamını güçlendireceğiz. İlçelerimizin maddi manevi sorunlarına köklü ve kalıcı çözümler üreteceğiz. Üye sayımızı katlayarak artıracağız. İBB, ilçe belediyelerimizle uyumlu bir yönetim modeli, örnek bir yönetim modeli uygulayacağız. Bunu örgütümüzün tüm kademeleriyle gerçekleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında hep birlikte yakacağımız aydınlanma meşalesine destek olmak için Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum” diye konuştu.

ÖZGÜR ÇELİK KİMİN ADAYI? DİYORLAR
Sözleri sık sık alkış ve sloganlarla kesilen Çelik, “Çok yazılıp, çiziliyor; ‘Özgür Çelik kimin adayı?’ diye. İlçe Başkanlarımızın adayıyım. İl delegelerimizin adayıyım. Kadın Kollarımızın adayıyım. Gençlik Kollarımızın adayıyım. Örgütümüzün adayıyım. Geziye özgürlük diyenlerin adayıyım. Berkin'imize, Ali İsmail Korkmaz'a adalet isteyenlerin adayıyım. Tutuklu gazetecilere, siyasilere özgürlük diyenlerin adayıyım. Doğa ve çevre katliamlarına dur diyenlerin adayıyım. Baskıcı otoriter iktidardan bunalmış, yeni, özgür ve demokratik bir hayat isteyen kesimlerin adayıyım. Büyükşehir Belediye Başkanımızın adil, yeşil ve yaratıcı İstanbul yürüyüşüne destek olmak için adayım. İlçe Belediyelerimizin başarılı çalışmalarına destek vermek için adayım. 43 senedir iktidar olamamış partimizin makus talihini kırarak çıkacağı iktidar yolculuğunda bir nefer olmak için adayım. Demokratik Türkiye mücadelemize omuz vermek için adayım” şeklinde konuştu.

SONSUZ VE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM
“8 yaşında bir çocukken, Anadolu'dan bir çift kara lastikle geldiğim bu kadim şehrin İl Başkanlığı Adaylığı onurunu bana yaşatan tüm yol arkadaşlarıma sonsuz ve yürekten teşekkür ederim” sözleriyle büyük alkış alan Çelik,  “Bu duygu ve düşüncelerle; partimizi ve ülkemizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Milli Mücadele kahramanımız, demokrasi mücadelemizin kahramanı İsmet İnönü'ye, ‘Biz milliyetçiliği sokak duvarlarına değil, Kıbrıs'ın topraklarına, Ege'nin deniz yataklarına, Batı Anadolu'nun haşhaş tarlalarına yazdık' diyen Bülent Ecevit'e,  Adalet Yürüyüşçüsü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, 6 yıla yakın zamandır görev yapan il başkanımıza ve yönetimine, beni adaylaştıran ilçe başkanlarımız ve il delegelerimize, açıklamamıza katılarak desteğini esirgemeyen, Milletvekillerimize, Parti Meclisi Üyelerimize, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza, Mahalle birimlerimize, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerimize, muhtarlarımıza, tüm örgütümüze ve siz değerli basın emekçilerimize sonsuz ve yürekten teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

Değişimcilerin İstanbul’daki delege ağırlığı göz önüne alındığında, Ekrem İmamoğlu tarafının desteklediği bilinen Özgür Çelik’in, il başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. >365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum