Orhan Güngörür: "En ufak sorun futbol hayatlarını bitirebilir"

Gazete 365’e özel bir röportaj veren, Bahçelievler’in iş adamlarından; Chiropody Ayak Sağlığı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güngörür, özellikle bölgemizde amatör sporcular ile profesyonel futbolcuları uyardı, “En ufak sorunda bize başvurmalılar. Yaşadıkları problem futbol hayatlarını bitirebilir” dedi.

Orhan Güngörür: "En ufak sorun futbol hayatlarını bitirebilir"

Gazete 365’e özel bir röportaj veren, Bahçelievler’in iş adamlarından; Chiropody Ayak Sağlığı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güngörür, özellikle bölgemizde amatör sporcular ile profesyonel futbolcuları uyardı, “En ufak sorunda bize başvurmalılar. Yaşadıkları problem futbol hayatlarını bitirebilir” dedi.

Orhan Güngörür: "En ufak sorun futbol hayatlarını bitirebilir"
25 Kasım 2018 - 22:28 - Güncelleme: 25 Kasım 2018 - 22:36
Reklam

Ömrümüz boyunca yükümüzü çeken ayaklarımızın kıymetini ne kadar biliyoruz? Ya da ayaklarımızın sağlığımıza ne kadar etki ettiğinin farkında mıyız? Avrupa’da uzun yıllardan beri var olan Ayak Sağlığı Merkezleri, Türkiye’de yeni yeni yaygınlaşıyor. İşte bunlardan birisi olan Bakırköy Ataköy’de 11 yıldır faaliyet gösteren Chiropody Ayak Sağlığı Merkezi, hastalarına şifa dağıtıyor. Ayak Sağlığı Merkezi’nde ne tür işlemler yapıldığını gözlemlemek için Chiropody Sağlık Merkezi’ne gittik.

Sektördeki başarısıyla adından söz ettiren, Bahçelievler’de yetişmiş birisi olan Chiropody Ayak Sağlığı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güngörür, ayak sağlığı ve bakımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 1990’lı yıllardan beri aktif siyasetin içinde olan, çok sayıda sivil toplum kuruluşunda faaliyet gösteren, ayak sağlığı sektörü dışında iletişim, saat, gümüş, gözlük gibi sektörlerde de farkını gösteren firmaların başındaki isim olan iş adamı Orhan Güngörür, Gazete 365’e özel bir röportaj verdi. Geçtiğimiz genel seçimlerde de AK Parti’den İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan iş adamı Orhan Güngörür, gazetemizin sorularını yanıtladı. Güngörür, özellikle futbolculara özel uyarılarda bulundu.

2018/11/2018-11-25-22-32-04_1.jpg

Chiropody Ayak Sağlığı Merkezi hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?
Chiropody Ayak Sağlığı Merkezi olarak 11 yıldan bu yana hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Medical Park ve Çamlık Hastanelerinden sonra üçüncü şubemizi 2007 yılında Ataköy’de Chiropody adıyla açtık. Alanında uzman hekimlerimizle birlikte hastalarımızı buralarda tedavi ediyoruz. İşlerini severek yapan ve güler yüzlü bir ekibe sahibiz. Ayak sağlığına büyük önem veriyoruz. Farkındalık oluşturmak için gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Merkezimizde son teknolojik yöntemlerle tedaviler uyguluyoruz. Müşterilerimizin memnun olarak ayrılmalarını çok önemsiyoruz.

2018/11/2018-11-25-22-32-07.jpg

Ayak sağlığı ile ilgili ne tür hizmetler veriyorsunuz?
Ayakla ilgili her türlü sorunu tedavi ediyoruz. Merkezlerimizden tedavi ettiğimiz ayakla ilgili problemler şunlardır: Tırnak mantarı, batık tırnak, nasır, deforme tırnak (grifotik), hiperkeratoz, siğil, topuk çatlakları, tırnak kalınlaşması, diyabet ayak bakımı, medikal ayak bakımı, ayak sağlığı ve ev hizmetleri gibi.  

Hangi tedavi yöntemlerini uyguluyorsunuz?
Batık tırnaklarda 3TO adı verilen yöntemi uyguluyoruz. Bununla birlikte farklı tel çeşitleri, Tırnak Mantarı, Tırnak Kalınlaşmaları, Medikal Ayak Bakımı gibi işlemlerde dişçilerin kullandıkları freze yöntemini uyguluyoruz. 

2018/11/2018-11-25-22-32-03.jpg

Türk insanı ayak sağlığına önem veriyor mu?
Türkiye’de insanların sağlıklarını kaybettikten sonra çare aradıkları aşikârdır. Bu durum genel olarak bütün hastalıklar için aynı olmakla birlikte gözden en uzak olan ayaklarımız buna daha çok maruz kalmaktadır. Bu ihmal aslında çocukluk döneminden ailelerimizin etkisiyle başlayıp ilerleyen süreçte kendi çocuklarımıza da aynı etkiyi bırakarak devam etmektedir. İnsanlarımız sağlıklı bir yaşamın sağlıklı ayaklarla mümkün olacağını bilmelidir.  Türkiye’de yeni gelişmeye başlayan ayak sağlığı merkezlerinde uzmanlarımız vatandaşlarımızın bilinçlenmesi konusunda çalışmalar yapmaktadır. 

2018/11/2018-11-25-22-32-05.jpg

Bakım için sizi en çok kimler tercih ediyor?
Bu konuda yaş olarak genelleme yapmak çok zor olabilir. Ancak bu işlemin ayak sağlığını korumak var olan hastalıkların kötüye gitmesini önlemek adına yapıldığının bilinmesinde fayda var. Mesela çocuk yaşta hastalarımız aileleri tarafından doğru tırnak kesme alışkanlığı kazanması için getirilebiliyorken ileri yaşta hastalarımız artık kendi başına ayak bakımlarını sağlayamadıkları için bizleri tercih etmektedir. Aslında ayaklarımıza önem gösterirsek, birçok hastalığı da başlamadan önleyebiliriz. Yani burada temizlik çok önemli. Bir insan temizliğine ne kadar çok dikkat ederse o kadar az hastalanır. Temizlik bütün vücudu ilgilendirdiği gibi ayaklarımızı da yakından ilgilendirmektedir.

2018/11/2018-11-25-22-32-07_1.jpg

Tedaviye gelip memnuniyetlerini dile getirenlerin oranı nedir?
Bu oran için yaklaşık % 80 diyebiliriz. Bunu tedavi sürecinde bizlerle iş birliği içerisinde randevularına düzenli gelen hastalarımız için verebiliriz. Hastalarımız ilk geldiklerinde ön yargıları çok fazla oluyor. İşlem sonrasında değişimle yüzlerinin gülümsemesi bizler için en büyük memnuniyet göstergesidir.  Yüzde 20’lik hasta memnuniyetinin olmaması demek bu hastalarımızın tedavilerini yarım bırakmasıyla alakalıdır. 

2018/11/2018-11-25-22-32-06_1.jpg

Genellikle hangi kesimden talep görüyorsunuz?
Her kesimden vatandaşımızdan talep görüyoruz. Problemlerinin farkına varıp araştırmaya başlayan ve ayak sağlığı merkezinin olduğunu öğrenen herkes arayıp muayenemize tedaviye katılıyor. Bazıları meraktan bize uğruyor. Onlar da ayak sağlığının ne kadar önemli olduğunun idrakine vardıkları andan itibaren bizleri tercih ediyor. 

2018/11/2018-11-25-22-32-05_1.jpg

Türkiye’nin diğer illerinden ve yurtdışından gelen müşterileriniz var mı?
Evet. Türkiye’nin birçok farklı ilinden tedavi için kliniğimize başvuran hastamız mevcut. Yurtdışından hastalarımız da gelmektedir. Özellikle yaz aylarında başta Amerika olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinden hastalar bizleri tercih ediyor. 

Ayak sağlığına önem açısından Avrupalılar ve Türkler arasında bir kıyaslama yapabilir misiniz?
Evet yapılabilir. Türk insanı ayak sağlığının önemini fark etmiş değil. Nitekim bunu uzun yıllardır var olan ayak sağlığı bölümünün ülkemize çok yakın zamanda giriş yapmasından da anlayabiliyoruz. Hâlâ gereken yerde değil. Avrupa ülkelerinde ayak sağlığı eğitimleri daha uzun ve kapsamlı bir süreçten oluşuyor. Hatta şunu söyleyebilirim. Avrupalı anne ve babalar ayak sağlığını çocuklarına çok küçük yaşta öğretiyor.  Bizim halkımız ayaklarına yeterince önem vermiyor. Büyüklerin önem vermediği bir toplumda çocuklardan da fazla şey bekleyemezsiniz. Bizler de Avrupalılar gibi çocuklarımıza ayak sağlığını küçük yaşlarda öğretmeliyiz. Ve ayak temizliğini bir alışkanlık haline getirmeliyiz.

2018/11/2018-11-25-22-32-04.jpg

Ayakkabıların ayak sağlına etkisi nedir?
Ayaklarımız vücut sağlığı acısından büyük önem taşımaktadır. Vücudumuzun dengede kalmasında önemli rol oynamaktadır. Bu hususta ayakkabılar ve bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunlardan en önemlisi ayakkabı seçimidir. Doğru ayakkabı seçimi yapılmadığı takdirde tırnak batması, ayakta su toplama, nasır, mantar, bakteriyel ve viral hastalıklar ortaya çıkabilmektedir. Bunun yanı sıra kas zorlanmaları, düztabanlıklar, topuk dikeni, yürüme güçlüğü, bacak ve bel ağrıları olabilmektedir.

2018/11/2018-11-25-22-32-06.jpg

Profesyonel ya da amatör futbolcular ayak sağlığına gereken önemi veriyor mu?
Futbolcular için ayak çok önemli. Çünkü ayakları ile futbol oynayarak para kazanıyorlar. Dolayısıyla ayak sağlığına gereken ehemmiyeti göstermeleri gerekmektedir. Bir futbolcunun ayağında tırnak batması varsa, bu onun için çok zordur. Futbol hayatını bile etkileyebilir. Bu nedenle bu sorunları yaşayan kardeşlerimiz derhal ayak sağlığı merkezlerine başvurmaları gerekmektedir. Bununla ilgili ayak sağlığı merkezimiz tüm sporcu kardeşlerimize destek vermeye hazırdır.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum