OF KIYIDER'den 'Cinsel İstismar ve Çocuk Eğitimi' semineri…

Trabzon Of Kıyıboyu Köyü Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gençlik Kolları’nın Bahçelievler’de gerçekleştirdiği “Cinsel istismar ve çocuk eğitimi” konulu seminere önemli isimler katıldı.

OF KIYIDER'den 'Cinsel İstismar ve Çocuk Eğitimi' semineri…

Trabzon Of Kıyıboyu Köyü Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gençlik Kolları’nın Bahçelievler’de gerçekleştirdiği “Cinsel istismar ve çocuk eğitimi” konulu seminere önemli isimler katıldı.

OF KIYIDER'den 'Cinsel İstismar ve Çocuk Eğitimi' semineri…
19 Mart 2018 - 17:54 - Güncelleme: 19 Mart 2018 - 18:10
Reklam

Trabzon Of Kıyıboyu Köyü Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (OF KIYIDER) Gençlik Kolları tarafından “Cinsel istismar ve çocuk eğitimi” konulu bir seminer düzenledi. Yrd. Doç. Dr. Kenan Eren’in konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe halkın ilgisi büyük olurken, protokol misafirleri olarak Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) Başkan Yardımcısı Salih Zeki Durmuşoğlu, TDF Kadın Kolları Başkanı Asuman Sula Durmuşoğlu, Of-Hayrat Derneği Başkanı Mustafa Saral, Güngören Trabzonlular Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Leyla Osmanoğlu, Birleşik Makililer Derneği Başkanı İdris Türk ve köy derneği başkanları katıldılar.

Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Hasan Kolenoğlu yaptı. Etkinliğe gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu ifade ede n Kolenoğlu, “Derneklerimizin ve yöneticilerinin halk nazarında itibarı hak ettiği yerde değil. Hâlbuki dernek faaliyeti yapan arkadaşlarımız zamanlarından ve paralarından fedakârlık yapıyorlar. Gençlerimize önem veriyoruz ve onlara yatırım yapmak istiyoruz. Yönetilen değil yöneten sınıfında olmaları için çalışmaları gerekiyor” diye konuştu.

2018/03/2018-03-19-18-09-59.jpg

DR. EREN: 5 TÜR İSTİSMAR VARDIR…
Daha sonra kürsüye gelen Yrd. Doç. Dr. Kenan Eren, yaklaşık iki saat süreyle dinleyicilere hitap etti. Rahatsızlığı nedeniyle sesinde problem olmasına rağmen akıcı ve keyifli üslubuyla çok değerli bilgiler aktaran Eren, “Cinsel istismar olaylarının hep bizden çok uzakta, mesela ıssız ve kirli ortamlarda, köprü altlarında olacağını zannederiz ama öyle değildir. Bilakis okul, yurt, ev ve cami gibi hayatımızın tam içinde olan yerlerde gerçekleşiyor” diye başladıktan sonra şöyle devam etti: “Bizde büyüklere saygı, küçüklere sevgi diye bir anlayış var. Fakat çocukta doğru bir eğitim onlara saygıyla başlar. Sevgi zaten besliyoruz, ancak saygı da gösterirsek sağlıklı bir kişiliğe sahip olurlar ve mutlu olma şansları artar. Yapılan araştırmalar, en mutlu insanların istediği mesleği seçenlerin olduğunu gösteriyor. Bu konuda tercihi çocuklarımıza bırakmalıyız. Kendimizin olamadığı meslek ve kariyerlere onları zorlamamalıyız. Fiziksel, cinsel, duygusal, ihmal ve çocuk sömürüsü olmak üzere beş tür istismar vardır. Bunlardan bizde olmadığından emin miyiz? Sınavda 95 alan bir çocuğa neden 100 almadın diye sormak da bir tür tacizdir. Hele dayak tamamen hayatımızdan çıkmalıdır.”

2018/03/2018-03-19-18-10-00.jpg

Dr.Kenan Eren, konuşmasının geri kalan bölümünde anlattığı başlıklarla ilgili ayrıntılı örneklere yer verdi. Günün anısına Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu,  Yar.Doç.Dr.Kenan Eren’e  Of Kıyıboyu  Derneği adına plaket takdim etti. Programın bitişinde davetliler topluca hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra program son buldu. >takamedya.com

2018/03/2018-03-19-18-09-58.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum