Muhabirimiz Aykut Kaya, "Fotoğrafta Yılın Zirvesi" ödülünü aldı

Genç yaşına rağmen başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken, yaptığı haberlerle bölgede tanınan ve sevilen bir isim haline gelen Gazete365 muhabiri Aykut Kaya,  IYGAD tarafından “Fotoğrafta Yılın Zirvesi” ödülüne layık görüldü.

Muhabirimiz Aykut Kaya, "Fotoğrafta Yılın Zirvesi" ödülünü aldı

Genç yaşına rağmen başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken, yaptığı haberlerle bölgede tanınan ve sevilen bir isim haline gelen Gazete365 muhabiri Aykut Kaya,  IYGAD tarafından “Fotoğrafta Yılın Zirvesi” ödülüne layık görüldü.

Muhabirimiz Aykut Kaya, "Fotoğrafta Yılın Zirvesi" ödülünü aldı
23 Ekim 2016 - 15:33 - Güncelleme: 25 Aralık 2017 - 23:17
Reklam

Aldığı ödüllerle, başarılı çalışmalarıyla, bölgedeki farkı ve istikrarıyla 2002 yılından beri yayın hayatına devam eden Gazete365, yükselişini sürdürüyor. Gazete365’in parlayan yıldızı muhabir Aykut Kaya da, onlarca plaket ve ödül alan Gazete365’e bir ödül daha kazandırdı. 
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), daha önce bir takım aksilikler ve sonrasında yaşanan darbe girişimi nedeniyle iki kez ertelediği, ‘2015 Yılının Zirvedekileri’ ödül törenini gerçekleştirdi. 8 dalda ödül verilen yarışmada; genç yaşına rağmen başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken, yaptığı haberlerle bölgede tanınan ve sevilen bir isim haline gelen Gazete365 muhabiri Aykut Kaya da, “Fotoğrafta Yılın Zirvesi” ödülüne layık görüldü. Aykut Kaya’ya ödülünü; AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz takdim etti. Daha önce de, 2013 yılında Yerel Basın Birliği ve İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenen “Türkiye Yerel Basın Oscar Ödülleri Töreni”nde yine fotoğraf dalında ödül alan Aykut Kaya, Gazete365 ailesini de gururlandırdı. 

Jüri üyeliğini Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yengin, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Ercan Arslan, Gazeteci Mustafa Dolu ve İYGAD Başkanı Mehmet Mert’in yaptığı yarışmada; haber, sayfa düzeni, fotoğraf, röportaj, köşe yazısı, internet haber sitesi, gelecek vaad eden gazeteci adayı ve yaşam boyu onur ödülü olmak üzere 8 dalda ödül dağıtıldı.

YOĞUN KATILIM…
İYGAD’ın Büyükçekmece Kaya Milenyum AVM’deki merkezinde gerçekleşen, kazananlara laptop ve fotoğraf makinesi gibi çeşitli hediyelerin verildiği ödül törenine; Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr.Gürbüz Çapan, Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, eski Silivri Belediye Başkanı Selami Değirmenci, eski Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük, CHP Esenyurt Eski İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Beylikdüzü Belediyesi Özel Kalem Müdürü Yavuz Saltuk, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Selami İnce, Kars Ardahan Iğdır İşadamları Başkanı Orhan Gökçe, İstanbul Dernekler Platform Başkanı Gürsel İlgüz, CHP Beylikdüzü meclis üyeleri Fuat Beyazıt, Haluk Karataş, Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Rahmi Yazıcı, Eski MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, Yerel Katılımı Dernek Başkanı Kösal Çebi, sanatçılar; Çılgın Metin ve Gökhan Yağmur ve çok sayıda STK temsilcisi ile gazeteci katıldı.

HEDEFİMİZ; GELENEKSEL HALE GETİRMEK
Yerel gazeteciliğin gücünü arttırmak için çalışmalar yaptıklarını belirten ve düzenledikleri yarışmada dernek yönetim kurulu üyelerinin başvurularını almadıklarının altını çizen İYGAD Başkanı Mehmet Mert, “İYGAD 14 yıldır faaliyette ama bizim yönetimimiz döneminde ilk defa böyle bir yarışma düzenlendi. Burada en büyük amacımız; gazeteciliğe gönül veren meslektaşlarımızı az da olsa yüreklendirmek, teşvik etmek, mesleğin ilkelerine uygun yapılmasını sağlamak, bu işi iyi yapmaya çalışanlara destek olarak bu yolda ilerlemek isteyenlere rehber olmak. Dağıtılacak bu ödüller, demokrasi kültürünün güçlendirilmesine, halkın bilgilenme, gerçekleri öğrenme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılmasına ve yerel gazeteciliğin güçlenmesine de katkı sunacaktır. Amacımız bunu her yıl geleneksel olarak sürdürmektir” dedi.


    
AYKUT KAYA: BU ÖDÜL SADECE BENİM DEĞİL
Yarım bırakılan bir engelli yolu ile ilgili yaptığı haberin fotoğrafından dolayı ödüle layık görülen Aykut Kaya da, tören sonrası duygularını paylaştı. Üzerinde Gazete365 İmtiyaz Sahibi Bayram Kırtaş başta olmak üzere birçok kişinin emeği olduğunun altını çizen Kaya, “Gazete365 ve Gazete365 muhabiri olarak daima vatandaşın şikâyetlerini içeren toplumsal haberlere imza atık ve bu da beraberinde böyle ödülleri getirdi. Genç yaşımda ikinci kez ödül almaktan dolayı mutlu ve gururluyum. Ama bu ödül sadece benim değil. Bu ödül aslında bir anlamda, patrondan öte bir ağabey olarak gördüğüm, örnek aldığım, üstadım Bayram Kırtaş ile ablam saydığım Genel Yayın Yönetmenimiz Sosyolog Melek Bayhan’ındır. Ve yine bir anlamda, bana haber yazmayı ilk öğreten, fotoğraf konusunda ilk eğitimi veren üniversite hocam Zafer Çağlar’ın ve tabi ki beni büyüten, hep destek olan canım ailemindir. Üzerimde emeği olan herkese, ayrıca İYGAD Başkanı Mehmet Mert ve yönetim kurulu ile jüri üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Daha büyük ödüller için gayret etmeyi sürdüreceğim” diye konuştu.

İşte ‘Yılın Zirvedekileri’ ödüllerini alan isimler;
Haber dalında; Kent Yaşam Gazetesi’nden Tuncay Dağlı
Fotoğraf dalında; Gazete365'ten Aykut Kaya
Röportaj dalında; İstanbul Times Gazetesi’nden Çağla Pekgüleç
Sayfa Düzeni dalında; Gazetemistanbul'dan Sedef Kabak
Köşe Yazarı dalında; Yerel Kulis Gazetesi’nden Cengiz Alçayır
İnternet haber sitesi dalında; sha.com.tr'den Yusuf Eker
Gelecek vaad eden gazeteci dalında; Gırgır'dan Mehmet Ali Çatal
Yaşam Boyu Onur Ödülü dalında; Durum Gazetesi’nden Erhan Kızılyar

Genç yaşına rağmen başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken, yaptığı haberlerle bölgede tanınan ve sevilen bir isim haline gelen Gazete365 muhabiri Aykut Kaya, IYGAD tarafından “Fotoğrafta Yılın Zirvesi” ödülüne layık görüldü.


YORUMLAR

  • 0 Yorum