Meslek liseliler için harekete geçtiler!

Bahçelievler İHKİB Yenibosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle; okula bağış yapan iş adamlarına çiçek takdim edildi, meslek liselerinin önemine vurgu yapıldı. Projenin öncülerinden; İnan Cengiz, “Eğitim çok önemli ama eğitim bir yerden sonra emek de ister. Bu nedenle bizim sizden isteğimiz; kendi alanınızla ilgili her konuda uzmanlaşarak, daha donanımlı bir şekilde buradan mezun olmanız” dedi.

Meslek liseliler için harekete geçtiler!

Bahçelievler İHKİB Yenibosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle; okula bağış yapan iş adamlarına çiçek takdim edildi, meslek liselerinin önemine vurgu yapıldı. Projenin öncülerinden; İnan Cengiz, “Eğitim çok önemli ama eğitim bir yerden sonra emek de ister. Bu nedenle bizim sizden isteğimiz; kendi alanınızla ilgili her konuda uzmanlaşarak, daha donanımlı bir şekilde buradan mezun olmanız” dedi.

Meslek liseliler için harekete geçtiler!
13 Haziran 2022 - 09:51 - Güncelleme: 13 Haziran 2022 - 15:13
Reklam

Dokuma etiket sanayi sektöründeki bir grup iş adamı, İstanbul Bahçelievler’de meslek liselerindeki öğrencilerin daha donanımlı bir şekilde mezun olmaları için harekete geçti. ‘Bugünün emeği yarınlarımız olan çocuklarımızın ekmeği’ sloganıyla başlatılan ve meslek lisesi öğrencilerini sektöre daha iyi hazırlamayı amaçlayan projenin ilk aşaması kapsamında; İHKİB Yenibosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, 50 Bin TL değerinde bilgisayarlar ve desen çizim programları bağışlandı. ‘Dokuma Desinatörlüğü’ bölümüne yapılan, ikinci aşamasında; aynı okula dokuma etiket makinesi verilmesi hedeflenen projenin öncülüğünü ve organizatörlüğünü ise; İnan Etiket Dokuma ve Matbaa Ltd. Şti. Sahibi İnan Cengiz üstlendi. 

Bağışlanan bilgisayar ve programların teslimin ardından İHKİB Yenibosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nce, bağış yapan isimlere teşekkür amacıyla bir tören düzenlendi. Okulun konferans salonundaki törene; okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler ile iş adamları; İnan Cengiz, Mehmet Erkasap, İbrahim Koç, Sinan Cengiz, Yasin İşsever ve Tayfun Cengiz katıldı. Yapılan konuşmaların ardından okula bağış yapan isimlere çiçek takdim edildi. Meslek liselerinin öneminin altının çizildiği programın ardından bağışlanan bilgisayar ve programlarda ilk çizimler yapıldı, öğrencilerin atölyeleri gezildi. Ayrıca bölüm öğretmen ve öğrencilerine kendi isimlerinin yer aldığı hediyeler de verildi.

AMİL: HAYIRSEVER İŞ ADAMLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Programda; açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Burhanettin Amil, “Meslek lisesi öğrencilerimizin okulda aldığı eğitim ve staj yerindeki tecrübesi onun mesleğe atıldığı andaki başarısını etkiliyor. Mesleğe sağlam bir adım atarak, iyi bir başlangıç yapması açısından okuldaki eğitimi ve imkanları çok önemli. Bu doğrultuda teknolojik noktada geri kalmış sistemimiz, hayırsever iş insanları sayesinde yenilendi. İnan Cengiz ve arkadaşları, öğretmenlerimizi kırmamışlar ve ince düşünceleriyle bizlere bilgisayarlar ile desen çizim programları bağışlamışlardır. Ülkemiz geleceğine, sektöre ve okulumuz gençlerine verdikleri değer nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz. Böyle projeler, Sanayi İnkılabı ile önemli adımlar atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine çıkmak ülküsüne bir nebze destek olmaktır. Ne mutlu ki böyle örnek işverenlerimiz var. Burada olan, olmayan, bu projede emeği olan tüm değerli isimlere şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

CENGİZ: SEKTÖRE DONANIMLI ATILMANIZ ÖNEMLİ
Projenin öncülerinden olan hayırsever iş adamı İnan Cengiz ise, “Bizim amacımız; burada okuyan öğrencilerimiz hayata atıldığında 1-0 önde başlasın. İşte bunun için ne yapabiliriz diye düşündük, hocalarımızla istişarede bulunduk. Ve sağolsunlar sektörümüzdeki arkadaşlarımız da desteklediler ve bugün sizlere bu şekilde bir imkân sağladık. Sizlerin bu bilgisayarlar ve bu programlarla yetişerek, sektöre atılmanız bizler için de çok önemli ve büyük bir şey. Eğitim çok önemli ama eğitim bir yerden sonra emek de ister. Bu nedenle bizim sizden isteğimiz kendi alanınızla ilgili her konuda uzmanlaşarak, daha donanımlı bir şekilde buradan mezun olmanız. Bu nedenle bu projeyi düşündük ve bugün ilk aşamasını hayata geçirdik. Tekstil sektörü ülkemiz, ülke ekonomimiz açısından çok önemli ve büyük bir alan. Şimdiden bunun bilincinde olmanız ve ona göre hazırlanmanız bu açıdan çok mühim. İçinizden bir kişiyi bile kazanmak bizim için değerli. Bu duygularla birlikte projeyi destekleyen işveren dostlarımıza ve koordinasyonu sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, sektörde görüşmek üzere diyorum, hoşcakalın” ifadelerini kullandı. >365/Haber Merkezi 

Projenin ilk aşamasına katkı sunan şirketler:
* İnan Etiket Dokuma San. Tic. Ltd. Şti.
* Sera Etiket Dokuma San. Tic. Ltd. Şti.
* FC Etiket Dokuma San. Tic. Ltd. Şti.
* Alkur Etiket Dokuma San. Tic. Ltd. Şti.
* Star Etiket Dokuma San. Tic. Ltd. Şti.
* Yenel Etiket Dokuma San. Tic. Ltd. Şti.
* Yenibosna Etiket Dokuma San. Tic. Ltd. Şti.
*Gaziantep Baran Etiket Dokuma San. Tic. Ltd. Şti.
* Seypaş Etiket Dokuma San. Tic. Ltd. Şti.
* Rem Etiket Dokuma San. Tic. Ltd. Şti.
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Dokuma Desinatörü
    1 yıl önce
    Yenibosna İHKİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TEKSTİL A***ı öğrencileri çok şanslı. Ne güzel bilgisayarlı kumaş tasarımında eğitimli bir Dokuma DESİNATÖRÜ olacaklar . Bu işte gelecek var. Mezun ve çalışmak isteyen yeteneklilere işte buluyorlar.