Marmara Belediyeler Birliği Altın Karınca Ödülleri sahiplerini buldu

Marmara Belediyeler Birliği ‘Altın Karınca İyi Belediyecilik Ödülleri’ kapsamında, Bahçelievler Belediyesi’ne 3 projede, 1 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük ödülü verdi. Bahçelievler Belediyesi Marmara Bölgesindeki Belediyeler arasında parlayan yıldız oldu.

Marmara Belediyeler Birliği Altın Karınca Ödülleri sahiplerini buldu

Marmara Belediyeler Birliği ‘Altın Karınca İyi Belediyecilik Ödülleri’ kapsamında, Bahçelievler Belediyesi’ne 3 projede, 1 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük ödülü verdi. Bahçelievler Belediyesi Marmara Bölgesindeki Belediyeler arasında parlayan yıldız oldu.

Marmara Belediyeler Birliği Altın Karınca Ödülleri sahiplerini buldu
02 Ekim 2016 - 15:50 - Güncelleme: 02 Ekim 2016 - 16:36
Reklam

Bahçelievler Belediyesi, bu yıl 6’ıncısı düzenlenen ‘Altın Karınca İyi Belediyecilik Ödülleri’nde yarışmaya katıldığı 3 projesiyle 3 ödüle layık görüldü. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, tören sırasında ödülleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin elinden aldı.
Bahçelievler Belediyesi, Kültür-Sanat kategorisinde 1’incilik, Afet Yönetimi kategorisinde 2’cilik, Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi kategorisinde de 3’üncülük ödülüne layık görüldü. Bahçelievler Belediyesi Görme Engelliler Kütüphanesi projesi ile birincilik ödülü aldı. Altın Karınca İyi Belediyecilik Ödülleri İstanbul Conrad Oteli’nde düzenlenen coşkulu törenle sahiplerini buldu. Bahçelievler Belediyesi, hizmete sunduğu 3 proje, 3 ödüle birden layık görüldü.
Törende bir konuşma yapan Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin artık tüm coğrafyanın temizliğiyle ilgilenen ciddi adımlar atan bir ülke olduğunu ifade etti. Dünyanın değişik coğrafyasında felakete maruz kalan insanlara yardım eli uzattıklarını da belirten Altepe, şöyle konuştu: “Yine Bosna ve Bulgaristan’da olduğu gibi Üsküp’teki sel felaketinde zor durumda kalanlara yardım eli uzattık. Örnek projeleri teşvik etmeye çalışıyoruz. Halka hizmet adına yapılan her çalışmanın değerli olduğuna inanıyoruz” dedi.

İSTANBUL HUZUR VE BARIŞ ŞEHRİDİR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da konuşmasında MBB’nin kuruluşunun 41. Yılını kutladıklarını hatırlatarak, büyük etkinliklere imza atıldığını kaydetti. Günümüz dünyasında tüm insanlığın ortak kaderi paylaştığını ifade eden Topbaş, “Artık hiçbir olay kendi coğrafyasında kalmıyor. Çevre bu açıdan öne çıkıyor. Çözüm noktası da şehirlerdir. Belediye başkanları olarak üretkenliğin artmasına önem vermeliyiz.” dedi.  Şehirlerin, huzur ve barışın alanları olduğunun altını çizen Topbaş,  cami, kilise ve sinagogların aynı sokakta görülebildiği İstanbul’un bunun güzel bir örneği olduğunu vurguladı. Topbaş, “Ülkeler yerelden kalkınır. Kentlilik bilinci yerelden oluşur” dedi.

ÖDÜLLER 8 KATEGORİDE VERİLDİ
Ödül ile ilgili bilgi veren MBB Genel Sekreteri Cemil Arslan ise bu yıl 6’sını düzenledikleri ödüller kapsamında projelerin jüri tarafından 4 aylık bir çalışmayla değerlendirildiğini kaydetti. Arslan, “Afet Yönetimi, İmar, Şehircilik ve Estetik, Kurumsal, Yönetim Kültür Sanat, İmar ve Şehircilik, Toplum Düzeni, Ulaşım ve Altyapı, Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi ile Ar-Ge ve İnovasyon kategorilerinde ödül verdiklerini ifade etti.

DEVELİOĞLU ÖDÜLLERİ, TOPBAŞ VE ALTEPE’NİN ELİNDEN ALDI
Konuşmaların ardından ödüller sırasıyla sahiplerine verildi. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Görme Engelliler Kütüphanesi, Afetlere Müdahale Kapasitesinin Arttırılması ve Afet Gönüllülük Sisteminin Geliştirilmesi ve projeleri ile Organik Atıkların Geri Dönüşümünün Bahçelievler’e Katkıları ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile MBB Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin elinden aldı.

1 BİRİNCİLİK, 1 İKİNCİLİK, 1 ÜÇÜNCÜLÜK
Bahçelievler Belediyesi’nin Görme Engelliler Kütüphanesi projesi ile Kültür-Sanat Kategorisinde birinciliğe, Afetlere Hazırlık ve Önleme Çalışmaları projesi ile Afet Yönetimi Kategorisinde ikinciliğe, Organik Atıkların Geri Dönüşümünün Bahçelievler’e Katkıları projesi ile Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü.

HİZMETLERİMİZİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ ÇOK GÜZEL BİR DUYGU
Bahçelievler Belediyesi olarak tüm ilçe sakinlerine dokunan önemli projeleri hizmete sunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Osman Develioğlu, geleceğin yaşanabilir şehrini kurmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Başta şehirleşme, ulaşım, çevre, sosyal ve kültürel alanda olmak üzere hemen her alanda hizmet sunmaya çalıştıklarının altını çizen Develioğlu, “Projelerimiz hemşehrilerimiz tarafından büyük ilgi görüyor. Onlardan aldığımız güç ve destekle hizmetlerimiz aralıksız devam ediyor. Projelerimizin ödüle layık görülmesi de bizi ayrıca sevindiriyor” dedi.

3 ÖDÜLDE BAĞCILAR BELEDİYESİNE
Bağcılar Belediyesi, 4 kategoride 1’inciliik, 1 kategoride ikincilik, iki kategoride de 3’üncülük ödülüne layık görüldü. Bağcılar Belediyesi E-Arşiv Sistemi, E-Başvuru, Döner Katlı Otopark, Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi ile birincilik ödülünü aldı.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum