Mahalleliler belediye başkanlarını evlerine davet etti

Aşırı kirliliğiyle ve kokusuyla dikkat çeken Tavukçu Deresi’nden şikâyetçi olan vatandaşlar, Belediye Başkanları Kadir Topbaş, Osman Develioğlu ve Lokman Çağırıcı’yı bir günlüğüne evlerine davet etti.

Mahalleliler belediye başkanlarını evlerine davet etti

Aşırı kirliliğiyle ve kokusuyla dikkat çeken Tavukçu Deresi’nden şikâyetçi olan vatandaşlar, Belediye Başkanları Kadir Topbaş, Osman Develioğlu ve Lokman Çağırıcı’yı bir günlüğüne evlerine davet etti.

Mahalleliler belediye başkanlarını evlerine davet etti
24 Eylül 2016 - 15:02 - Güncelleme: 30 Eylül 2016 - 16:50
Reklam

Bağcılar ve Bahçelievler halkının yıllardır şikâyetçi olduğu Tavukçu Deresi, pislikten geçilmiyor. Son yıllara kadar yaşanan su baskınları nedeniyle vatandaşın can ve mal kaybına neden olan Tavukçu Deresi, şimdi de kötü kokusundan dolayı vatandaşı canından bezdirdi. Bölge halkı etrafa mikrop saçarak, adeta hastalığa davetiye çıkaran dereye artık bir çözüm bulunmasını istiyor.

Gazete365'e şikâyet telefonları yağdıran Bahçelievler Cumhuriyet Mahallesi ve Kocasinan Mahallesi sakinleri de, belediyeleri göreve çağırdı. Daha önce ilçe belediyesine ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)’ye telefonla şikâyetlerde bulunduklarını belirten vatandaşlar, "Bu caddeye yıllardır bir bakım yok. 20 yıldır metro geçecek diyorlardı, şimdi de havaray diyorlar, öylece bekletiyorlar bizi. Yıllar önce derenin bir kısmı yapılan çalışmalarla kapatıldı ama burası böyle kaldı. Kocasinan karakolundan sonrası sıkıntı. Geçtiğimiz yıllarda en azından bir iki kere temizliyorlardı dereyi ama bu yaz onu da yapmadılar" şeklinde tepki gösterdiler.

BİR GÜNLÜĞÜNE BURADA YAŞASINLAR
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile İBB Başkanı Kadir Topbaş'a mesaj gönderen vatandaşlar, "Kendilerini bir günlüğüne bizim yerimize koysunlar, ne yaşadığımızı hissetsinler. Bir günlüğüne o rahat koltukları ve o güzel evleri yerine burada kalsınlar, bizi anlayacaklar. Bir misafirimiz geldiğinde kokudan utanıyoruz. Özellikle yaz aylarında sıcaktan koku daha da artıyor ve sineklerden oturamıyoruz. Az bir rüzgâr estiğinde ise tuvaletlerden hatta mutfak lavabomuzdan kötü koku geliyor. Artık canımızdan bezdik. Bir çözümünü bulsunlar. Çöptü, temizlikti bir dünya vergi alıyorlar, seçim vakti kapımıza geliyorlar ama hizmete geldin mi yok. İlçe belediyesini arıyoruz, büyükşehiri arıyoruz, o ona yönlendiriyor o ona. Kayıt falan alıyorlar, tamam ilgileneceğiz diyorlar ama sonuç yok. Bazı komşularımız da ümidi kesmiş hakkını bile aramak istemiyor" diyerek sistem ettiler.

Öte yandan kış aylarında yağan yağmurlara da dikkat çeken vatandaşlar, dere içinde biriken çöplerin tıkanmalara yol açarak, küçük veya büyük çaplı su baskınlara neden olduğunun altını çizdi.

ŞİRİNEVLER DE KOKUDAN GEÇİLMİYOR
Ayrıca Tavukçu Deresi’nin Ataköy bağlantı bölümünde meydana gelen koku da şikayetlere neden oluyor. Şirinevler bölgesinde mazgallardan gelen koku, çevre halkını ve sürücüleri çileden çıkarıyor. Vatandaşlar, bölge halkının sağlığını tehdit eden bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyor. 365/Aykut Kaya

YORUMLAR

  • 0 Yorum