Mahalle halkı ayaklandı: “İmzalarınızın arkasında durun” 

Yenileneceği için öğrencileri 6 yıl önce Bağcılar’a yönlendirilen Halil Vefat Fıratlı İlköğretim Okulu’nun imam hatip okuluna çevrileceği iddiası Bakırköylüler’i çileden çıkardı. Tepki gösteren mahalle halkı İlçe Kaymakamı Adem Öztürk’e ve Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın’a seslendi. 

Mahalle halkı ayaklandı: “İmzalarınızın arkasında durun” 

Yenileneceği için öğrencileri 6 yıl önce Bağcılar’a yönlendirilen Halil Vefat Fıratlı İlköğretim Okulu’nun imam hatip okuluna çevrileceği iddiası Bakırköylüler’i çileden çıkardı. Tepki gösteren mahalle halkı İlçe Kaymakamı Adem Öztürk’e ve Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın’a seslendi. 

Mahalle halkı ayaklandı: “İmzalarınızın arkasında durun” 
11 Ağustos 2016 - 14:05
Reklam

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında açılacağı söylenen ve inşaatı tamamlanan Halil Vefat Fıratlı İlköğretim Okulu’nun İmam Hatip Okulu’na çevrileceği söylemi Bakırköylüler’i çileden çıkardı. Kent Yaşam Gazetesi’nden Selvi Sarıtaç’ın haberine göre; Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, Okul Sendika Başkanı, İmam Hatip Müdürü ve Ak Parti İlçe Başkanı Aysun Çelikler’in de hazır bulunduğu bir toplantıyla Halil Vedat Fıratlı İlköğretim Okulu’nun İmam Hatip’e çevrileceğini duyan Yeşilköy Mahalle Muhtarı Bülent Yurtsever, sosyal medya üzerinden kamuoyu oluşturarak durumdan takipçilerini haberdar etti. 

Sosyal medya üzerinden itirazlarını yazan Bakırköy-Yeşilköylüler, sözlü itirazlarına cevap alamazlarsa eylem planı oluşturacaklarını söylediler. Konuyla ilgili düşüncelerini açıklayan Yeşilköy Mahalle Muhtarı Bülent Yurtsever, okulun imam hatip lisesine tahsis edileceğini sezinlediğini ve konuyla alakalı ilgili kişilere mail attığını, karşılığında ise okulun kesinlikle ilköğretim okulu olarak kalacağı yönünde cevaplar aldığını söyledi. Yurtsever, “Şimdi kendi kendilerini mi yalanlıyorlar. İmzalarınızın arkasında durun” diyerek yetkililere seslendi. 

EKEN: GEREKLİ GÖRÜŞMELERİ YAPIYORUM
Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Halil Vefat Fıratlı İlköğretim Müdürü Mehmet Ali Eken, toplantı hakkında bilgisi olmadığını, herhangi bir davet almadığını söyleyerek gerekli görüşmeleri yaptığını ifade etti. Eğitime kaldıkları yerden devam edecekleri bilgisi ile yeni kayıt yaptıran ve yeniden okullarına kavuşacakları sevinci yaşayan öğrenci velilerinin eksikleri tamamlamak adına bağış ve yardımlarda bulunduğunu, kendisini bu anlamda yükümlü gördüğü için gerekli çalışmaları yaptığınıda sözlerine ekledi. 

YURTSEVER: AK PARTİ İLÇE BAŞKANI DA KARŞI
İlçe Milli Eğitim ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine okulun İlköğretim olmayacaksa Turizm ve Otelcilik Lisesi, Havacılık Lisesi, Fen Lisesi ya da Gemi Yapı Meslek Lisesi gibi aydınlık Türkiye’nin ihtiyacı olan eğitimli gençliği yetiştirecek okullara dönüştürülmesi noktasında talepte bulunduğunu söyleyen Yurtsever, okulun kesinlikle ilköğretim olarak devam edeceği bilgisinin kendisine net olarak verildiğini söyledi. 
Aldıkları haberle şok yaşadıklarını belirten Bülent Yurtsever, “Halil Vedat Fıratlı İlköğretim Okulu çocuklarımıza ve velilerimize 5-6 Senedir çektirilen bu eziyet, bu zulüm son bulmalı. AK Parti İlçe Başkanı Aysun Çeliker de bu durumdan rahatsız ve imam hatip olmasına karşı çıkmış. İlçenin imam hatip lisesi ihtiyacı olmadığını ifade etmiş. Okullarının açılmasını bekleyen öğrencilerimize hayal kırıklığı yaşatmak birlik ve bütünlüğümüze zarar verir” diyerek düşüncelerini anlattı. 

BAŞKA YERLERE GÖNDERMEK HAKSIZLIKTIR
Bakırköylüler, imam hatip liselerine karşı olmadıklarını, kamuoyunda böyle bir algının yaratılmasından rahatsızlık duyacaklarını ifade ederek, “Biz Türkiye’nin aydınlık yüzüne yakışan, eğitimli ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitim veren bir okul istiyoruz. İlçemizin İmam Hatip ihtiyacı ve talebi yoktur. Dolayısı ile okula dışarıdan öğrenci gelecek, bizim çocuklarımız ihtiyaçları için başka bölgelere gidecek. Bu haksızlıktır” diyerek, İlçe Kaymakamı Adem Öztürk’e ve Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın’a seslendi. 

NE OLMUŞTU? 
Yaklaşık 6 yıl önce depreme dayanıksız olduğu için yıkılıp yeniden yapılacağı söylenen Halil Vedat Fıratlı İlköğretim Okulu Bağcılar’a taşındı. İnşaat çalışmalarına başlayan okulun İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında 11 bin metrekare olan arazisinin TOKİ’ye devredileceğinin gündeme gelmesi tepkiye neden oldu. Bakırköy Yeşilköy Mahalle Muhtarı Bülent Yurtsever’in öncülüğünde, dönemin Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Gürcan’ın da desteği ile mahalle halkı kamuoyu oluşturarak arazinin Toki’ye devir işlemine karşı çıktı. Dönemin Ak Parti Milletvekili Halide İncekara’nın konuya gösterdiği duyarlılık ve dönemin okul müdürü Halil Kont’un da çalışmaları ve yapılan itirazlar sonucu Halil Vedat Fıratlı İlköğretim Okulu’nun arazisi kayıtlarda okul arazisi olarak kaldı. Geçen süre içerisinde Bağcılar’a taşınan okulun yapımı tamamlanmayınca bu kez Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi’ne taşınarak eğitim öğretim hayatına devam etti.  Selvi Sarıtaç


YORUMLAR

  • 0 Yorum