İYİ Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Arzu Önşen, delegelerle yemekte buluştu

Kongre öncesi delegelerle buluşan İYİ Parti Bahçelievler İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Arzu Önşen, “Söz veriyorum; sizleri hayal kırıklığına uğratmayacağım. Size söz veriyorum; dürüst, yalan olmadan, riya olmadan, çatışma olmadan, birleştirici, bütünleştirici bir ilçe başkanı olmaya çalışacağım” dedi.

İYİ Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Arzu Önşen, delegelerle yemekte buluştu

Kongre öncesi delegelerle buluşan İYİ Parti Bahçelievler İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Arzu Önşen, “Söz veriyorum; sizleri hayal kırıklığına uğratmayacağım. Size söz veriyorum; dürüst, yalan olmadan, riya olmadan, çatışma olmadan, birleştirici, bütünleştirici bir ilçe başkanı olmaya çalışacağım” dedi.

İYİ Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Arzu Önşen, delegelerle yemekte buluştu
20 Şubat 2020 - 23:56
Reklam

İYİ Parti Bahçelievler İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Arzu Önşen, 23 Şubat Pazar günü gerçekleşecek kongre öncesinde delegelerle bir araya geldi. Delegelerin kaynaşması ve delege sertifikalarının dağıtılması amacıyla Yaren Kafe’de düzenlenen akşam yemeğine yoğun katılım yaşandı. Partinin Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu Üyeleri ile İl Başkanı Buğra Kavuncu, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Çakıroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan şirketlerin genel müdürleri, belediye meclis üyeleri, il yöneticileri gibi önemli isimler de programda dikkat çekti.

Yemek sonrası açılış konuşması yapan İYİ Parti Bahçelievler İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Arzu Önşen, katılımlarından dolayı delegelere ve kendisine destek vermek için gelen isimlere tek tek teşekkür ederek, sözlerine başladı. Uzunca bir konuşma yapan Başkan Arzu Önşen, partiye katılış sürecinin öncesi ve sonrası ile Bahçelievler’e atanmasını, sonrasında yaşananları, kim olduğunu ve neden aday olduğunu anlattı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in arkasından yürümenin gururunu yaşadığını söyleyen Önşen, “Bu ilçeye geldiğim ilk günden beri bana en çok sorulan soru şuydu; ‘Sen kimsin?’ Çok anlatmaya çalıştım ama hala eksik olan taraflarını gördüğüm için kendimi anlatmak istedim. Evet bir sürü eleştiri var. Doğrudur, Bahçelievlerli değilim. Hatta doğrudur, İstanbullu da değilim. Ama son 20 yıldır bu şehirde yaşıyorum. Benim için bir yere hizmet etmek için oralı olmak gerekmiyor. Bizim bir davamız var. Bizim bir inancımız var. Biz bu ülkeyi içine düştüğü karmaşadan kurtaracak bir liderin arkasından yürüyoruz. Ve nerede görev yaptığımızın da hiçbir önemi yok. Söz veriyorum; sizleri hayal kırıklığına uğratmayacağım. Size söz veriyorum; dürüst, yalan olmadan, riya olmadan, çatışma olmadan, birleştirici, bütünleştirici bir ilçe başkanı olmaya çalışacağım” diye konuştu.

İL BAŞKANI KAVUNCU ARZU ÖNŞEN’E ÖVGÜLER YAĞDIRDI
“Bahçelievler'de ilçe başkanı olmak için adaylığını koyan herkese başarılar diliyorum” diyen İl Başkanı Buğra Kavuncu da; “Ben normalde şöyle bir karar almıştım; hiçbir ilçe kongresi öncesinde böyle bir programa katılmayacaktım. Çünkü bir il başkanı olarak tarafsız kalınması gerektiğine inanıyorum. Fakat bu prensibimi bozdum. Çünkü Genel Başkanı kadın olan bir siyasi partiyiz ama maalesef ilçe başkanlarımızda yeterli sayıda kadın yok. Baştan demiştim ki; ‘Ben ilçe başkanı olmak isteyen veya mevcuttaki kadın başkanlara pozitif ayrımcılık göstereceğim.’ Dolayısıyla da Bahçelievler'de bugün bu amaçla buradayım. Tabii Arzu Başkan kadın bir başkan olmanın da ötesinde önemli görevler üstlendi. Görevlendirmemiz neticesinde Bahçelievler'e geldi, az önce kendisi de anlattı. Ben siyasete geçirdiğim süre zarfında iki ana insan profili gördüm. Bunlardan bir tanesi; ben ne katabilirim, ben ne verebilirim diyenler. Bir de; ben ne alabilirim, buradan ne koparabilirim diyenler. İşte Arzu Önşen ben ne katabilirim, ben ne verebilirim diyenler grubunda. Onun için daha verecek çok şeyi olduğuna inanıyorum. Ben birlikte çalıştığım dönem boyunca Arzu başkanın hep ben nasıl faydalı olurum, ne yapabilirim, nasıl destek olurum, nasıl katkı verebilirim anlayışında olduğunu gördüm. Benden bir kere kendisi için bir şey istemedi. Bahçelievler'de böyle bir başkan adayımız olduğu için hepimiz çok şanslıyız ve tabii öncelikle Bahçelievler çok şanslı diyorum ve Allah Bahçelievler için en hayırlısını, en doğrusunu versin diyorum” ifadelerini kullandı. >365/Haber Merkezi

İYİ Parti Bahçelievler İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Arzu Önşen’in konuşmasının tamamı şöyle:
Bu önemli gecede aramızda bulunan, beni yalnız bırakmayan, gerçekten ihtiyacım olduğunda varlığını hissettiren isimleri size tanıtmak istiyorum. Bizim partimizdeki bir sıkıntı da bireysel olarak birbirimizi tanımıyoruz. Bugünü bir fırsat da olarak görmek istiyor ve herkese tek tek teşekkür etmek istiyorum. Kurucular Kurulu üyelerimizden Sayın Şeref Tamtürk, Kurucular Kurulu Üyemiz Sayın İbrahim Sayın, yine genel merkez Kurucular Kurulu’muzdan Sayın Hikmet Koçak, Sayın Celalettin Hakyol aynı zamanda il başkan yardımcımız, Genel İdare Kurulu Üyemiz Sayın Emir Sami İşmen sanırım yetişemedi ama geleceğine inanıyorum. Sayın Dursun Çolak, Sayın Celal Karapınar, Genel İdare Kurulu Üyelerimizden; Süleyman Sırrı Özdolap, çok teşekkür ediyorum, hoş geldiniz, onurlar verdiniz. Sayın İl Başkanım Mehmet Saltuk Buğra Kavuncu hoş geldiniz. İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanımız Burak Çakıroğlu bizi yalnız bırakmadınız, çok teşekkür ediyoruz. Ve beni yalnız bırakmayan il başkan yardımcılarımız; Sayın Namık Öztürk, Seçim İşlerinden Sorumlu Sayın Gökay Kıral, AR-GE'den Sorumlu Sayın Başkan Yardımcımız Kürşat Ceylan, partimizi iş adamları ile zenginleştiren Sayın Mümin Güler ve tüm yönetim kurulu üyelerimiz hoş geldiniz. Beni yalnız bırakmadığınız için böyle bir gecede teşekkür ediyorum. Aynı zamanda çok değerli partimiz adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde görev alan sayın genel müdürlerimiz; İş Güvenlik Genel Müdürümüz Ahmet Can Buğday, Ağaç A.Ş. Genel Müdürümüz Sayın Ali Sukas, Miniatürk İşletme Müdürümüz Sayın Ayşe Çağlayan, büyükşehirdeki danışmanlarımızdan; Sayın Fatih Oğuz, bununla birlikte yan yana ilde görev yaptığımız şu anda büyükşehir belediyesinde belediye meclis üyesi olan; Sayın Dr. Suat Sarı, Sayın Ali Kıdık, Sayın İbrahim Özkan ve adını saymayı unuttuğum tüm dava arkadaşlarım; benden böyle bir günde desteğini esirgemedikleri için tüm İYİ Partili dostlarıma hoş geldiniz diyorum. Teşekkür ediyorum.

Biliyorsunuz, bu gecenin amacı; İYİ Parti Bahçelievler 2. Dönem delegelerimizle bir araya gelmek. Ve Pazar günü bir kongremiz var ve bu kongre öncesinde en azından kim olduğumu nereden geldiğimi anlatma fırsatı bulmak istedim. Bu ilçeye geldiğim ilk günden beri bana en çok sorulan soru şuydu; ‘Sen kimsin?’ Çok anlatmaya çalıştım ama hala eksik olan taraflarını gördüğüm için kendimi anlatmak istiyorum. Öncelikle ben; Arzu Önşen. 14 Temmuz 1974'te Berlin'de doğdum Gurbetçi bir ailenin beş çocuğundan biriyim. Adanalıyım. Ailem; Adana'da çok tanınan bir aile. Ama aslında bir tarafım Elazığ bir tarafım da atamın memleketi Selanik’e dayanıyor. Üniversiteyi Ankara'da okudum. Psikoloji mezunuyum. Davranış Bilimleri ile ilgileniyorum 11 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptım şerefle. Ama 2005'te bu ayak sesleri geliyordu, bizler devlet memuruyduk ve siyasetle ilgilenemiyorduk. İstifa etmek durumunda kaldım. Sonrasında başta Turkcell olmak üzere, Türk Hava Yolları, Ulusoy Marine Grup gibi bir sürü şirkette davranış bilimci olarak danışmanlık yaptım.

Yıllarca bana hep şunu sordular; ‘Neden siyasete girmiyorsun?’ Benim hep onlara söylediğim şuydu; ‘Çünkü beni temsil eden, beni anlatan bir siyasi parti ve bir siyasi parti lideri yok. Ama bir hayalim vardı; özellikle son dönemlerde bir Topuklu Efe çıkmıştı, partisini sallıyordu ve ben onun hayranıydım. Gerçekten etrafımdaki herkese şunu söyledim; ‘Eğer genel başkan olursa ya da başka bir partinin genel başkanı olursa, hiçbir karşılık beklemeden; almak değil, vermek üzerine kurulu bir felsefe ile ülkem için, vatanım için elimden geleni yapacağım.’ Çünkü özü sözü bir olan benim için tek liderdi. Sonra İYİ Parti kuruldu ve ben bir davet aldım. Ne düşünüyorsun dediler; ‘Şerefle’ dedim. Çünkü; benim hayalimdi zaten. Onunla aynı safta yürümek, o kadınlar arasında o topuklu efeler arasında yer edinmek istemiştim ve ülkemin geldiği durumda da bu gerçekten çok önemliydi. Böylelikle İstanbul il kurucularından oldum. Sayın Ersin Beyaz'ın ekibinde AR-GE'den sorumlu başkan yardımcılığı yaptım. Sonra Buğra Başkanım geldi. Seçim İşlerinden sorumlu başkan yardımcılığı yaptım ve bir süre durayım dedim. Ardından 21 Mayıs'ta Buğra başkanım dedi ki; ‘Bahçelievler'e gidiyorsun.’ ‘Başım gözüm üstüne’ dedim. ‘Eğer orada daha etkili ve faydalı olacaksam, memnuniyetle’ dedim, itiraz etmedim ve 21 Mayıs 2019 itibariyle Bahçelievler maceram başladı. Çok zordu, demeyeceğim, hep birlikte yaşadık. Hepimizin bildiği hikayeleri de asla anlatmayacağım. 

Evet bir sürü eleştiri var. Doğrudur, Bahçelievlerli değilim. Hatta doğrudur, İstanbullu da değilim. Ama son 20 yıldır bu şehirde yaşıyorum. Benim için bir yere hizmet etmek için oralı olmak gerekmiyor. Bizim bir davamız var. Bizim bir inancımız var. Biz bu ülkeyi içine düştüğü karmaşadan kurtaracak bir liderin arkasından yürüyoruz. Ve nerede görev yaptığımızın da hiçbir önemi yok. Kendimi değerlendirmeye çalışıyorum, diyorum ki; ‘Evet ben Bahçelievlerli değilim. Ben bir ülkücüyüm. Ben geçmişten geleceğe bir geleneğin sesi olabilirim sizler için. Modern, misyoner bir ülkücülük kavramını yaşatmak istiyorum. İyi ve yeninin temsilcisi olabilirim. Çünkü benim parti programım da bunu söylüyor. Farklılıklarımızı çatışma konusu yapmayabilirim. Yapmıyorum da biliyorsunuz. Ortak yanlarımızla Bahçelievler’i zenginleştirip, ayak seslerimizi, topuk seslerimizi, inançlarımızı, fikirlerimizi, siyasetimizi duyurabilirim. Evet, bunları yapabilirim 

Bundan tam 1 yıl önce Buğra Başkanım bir konuşma yapıyordu ve dedi ki; ‘Ben hiç kendim için bir şey istemedim’ dedi. O zaman düşündüm; gerçekten ben de hiçbir zaman kendim için bir şey istememişim. Yani birisinden bir şey istemek bizim tarzımızda birileri için gerçekten çok zor. Ama bugün öyle değil. Bugün sizlerden bir şey istemek için buradayım. Şu an gerçekten zor ama ben sizden Bahçelievler İlçe Başkanlığı'nı istiyorum. Bana yardımcı olacağınızı, bana destek olacağınızı, kadın bir ilçe başkanı olarak arkamda duracağınıza inanıyor ve söz veriyorum; sizleri hayal kırıklığına uğratmayacağım. Size söz veriyorum; dürüst, yalan olmadan, riya olmadan, çatışma olmadan, birleştirici, bütünleştirici bir ilçe başkanı olmaya çalışacağım. Eğer takdir buyurursanız. Hepinize çok teşekkür ediyorum.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum