İlim Yayma Cemiyeti Bahçelievler Şubesi yerel basınla buluştu

Gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen İlim Yayma Cemiyeti Bahçelievler Şube Başkanı Ali Mert, hedeflerini anlattı, kendilerine destek veren Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’a teşekkür etti.

İlim Yayma Cemiyeti Bahçelievler Şubesi yerel basınla buluştu

Gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen İlim Yayma Cemiyeti Bahçelievler Şube Başkanı Ali Mert, hedeflerini anlattı, kendilerine destek veren Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’a teşekkür etti.

İlim Yayma Cemiyeti Bahçelievler Şubesi yerel basınla buluştu
24 Ocak 2022 - 08:52 - Güncelleme: 24 Ocak 2022 - 17:54
Reklam

Geçtiğimiz aylarda Şirinevler Mahallesi Kocasinan Caddesi’ndeki yeni yerine taşınan ve çalışmalarına hız veren İlim Yayma Cemiyeti Bahçelievler Şubesi, yerel medya mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. 1951 yılında kurulan İlim Yayma Cemiyeti’nin yeniden atağa kalktığını ifade eden İlim Yayma Cemiyeti Bahçelievler Şube Başkanı Ali Mert, ilçedeki hedeflerini anlattı. Güçlü bir yönetim ile kolları sıvadıklarını belirten Başkan Ali Mert, ilk hedeflerinin ise; öğrenci yurdu yapmak olduğunu söyledi.

Öğrencilere burs verme, çeşitli alanlarda eğitim kursları ve izcilik faaliyetleri aktivitelerinin olacağını kaydeden ve eski yıllara ait fotoğraflar gösteren Başkan Mert, “Kurucu Başkanımız Ali Şükrü Sula’dan beri ilçemize hizmet vermiş çok değerli isimler olmuş. İlçemize kazandırılan imam hatip lisesi ve nice diğer hizmetler söz konusu. Bizler de bu değerli büyüklerimiz gibi gençlik için önemli çalışmalara imza atacağız. Bu kapsamda daha büyük ve daha iyi hizmet vermeye uygun yeni adresimize taşındık, yönetimdeki arkadaşlarımızla kolları sıvadık. Herkese kapımız açık. Hep birlikte Bahçelievler için çalışacağız. Ayrıca bizden desteklerini esirgemeyen Bahçelievler Belediye Başkanı Sayın Dr. Hakan Bahadır’a da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

İLK HEDEFİMİZ; ÖĞRENCİ YURDU
“Amacımız; Bahçelievler’de her gence dokunmak ve elimizden geldiğince yardımcı olmak” diyen Başkan Mert, “Bu noktada çalışmalar yürüteceğiz. Bu noktada öncelik; Bahçelievler’deki öğrenci yurdu eksikliği konusu. Burada birçok üniversitenin kampüsü var. Ancak öğrenci yurdu yok. Bu nedenle bizim Bahçelievler’e yurt kazandırma hayalimiz var. İlk hedefimiz bu. İhtiyaca göre; kız veya erkek öğrenci yurdu için ilk fırsatta harekete geçeceğiz. İstanbul’da İlim Yayma Cemiyeti olarak 14 öğrenci yurdumuz var. İnşallah bir tane de Bahçelievler’e kazandıracağız. Ulaşım noktasında öğrencilerimiz için rahat olacak bir konumda olması önceliğimiz olacak” şeklinde konuştu.

BİZ GENÇLERE AYAK UYDURACAĞIZ
Türkiye’nin geleceği için gençlerin doğru yetiştirilmesinin önemine vurgu yapan Başkan Mert, “Biz gençlere ayak uydurmaya çalışan bir kurumuz. Onların sosyal yaşantılarında yer almak için çalışıyoruz. Gençliğe bizim ayak uydurmamız lazım, bizler onların bize ayak uydurmalarını beklememeliyiz. Bizim zamanımızla bu zaman bir değil. Onların beklentilerine nasıl cevap verebiliriz bunu düşünüp, ona göre onlara dokunacağız. ‘Gençlik bitti’ diyenler oluyor, gençlik bitmedi, sadece bakış açıları değişti. Ve biz onları kazanmak, topluma faydalı bireyler haline getirmek noktasında harekete geçeceğiz” diye konuştu.

Programın sonunda İlim Yayma Cemiyeti Bahçelievler Şube Başkan Yardımcısı Ali Hacıhaliloğlu, gazetecilere şube merkezini gezdirdi. >365/Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum