İçişleri Bakanı Soylu, Bağcılarlı muhtarlarla bir araya geldi  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bağcılar Belediyesi’nin Nostalji Bahçeleri arasında yer alan Fındık Bahçesi’nde, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı nın da katıldığı kahvaltılı toplantıda ilçe muhtarlarıyla bir araya geldi. Bağcılar’da esnafı dolaşan Bakan Soylu ayrıca çocuklara hediye dağıttı.

İçişleri Bakanı Soylu, Bağcılarlı muhtarlarla bir araya geldi  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bağcılar Belediyesi’nin Nostalji Bahçeleri arasında yer alan Fındık Bahçesi’nde, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı nın da katıldığı kahvaltılı toplantıda ilçe muhtarlarıyla bir araya geldi. Bağcılar’da esnafı dolaşan Bakan Soylu ayrıca çocuklara hediye dağıttı.

İçişleri Bakanı Soylu, Bağcılarlı muhtarlarla bir araya geldi  
10 Haziran 2019 - 15:11 - Güncelleme: 15 Haziran 2019 - 17:56
Reklam

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bağcılar Belediyesi Fındık Bahçesi’nde muhtarlarla bir araya geldi. Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk’ün de bulunduğu kahvaltılı toplantı sırasında Soylu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşması sırasında terörle mücadele ile ilgili aldığı son dakika bilgisini paylaşan Soylu, Tunceli Kutu deresindeki bir mağarada Jandarma Özel Harekat’ın uzun süredir takip ettiği 5 teröristi kıstırdıklarını ve sıcak temaslarda bulunduklarını belirtti.
 
55 BİN POLİSİN ÜZERİNE ÇIKIYORUZ
Uyuşturucu ile mücadele konusuna da değinen Soylu, bu konuda da önemli yol aldıklarını belirtti. Yine, İstanbul’da polis ve bekçi sayılarıyla ilgili rakamsal bilgiler veren Soylu, yeni dönemde bu sayının arttırılacağını söyledi. Mahallelerde karakol sayılarının da arttırılacağını ifade eden Bakan Soylu, şehrin asayiş meselesinde  ciddi düşüş olduğunu belirtti. Şehirde jandarma bölgesi de dahil olmak üzere 30 karakol daha yapılacağını açıklayan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul tarihinde hemen hemen ilk kez 55 bin polisin üzerine çıkıyoruz. Şimdi 2 bin verdik. İnşallah 3 bin 500 polis daha vereceğiz.”

Soylu, İstanbul’a 1200 bekçi daha vermiş olacaklarını kaydetti.
 
İSTANBUL DÜNYANIN EN GÜVENLİ METROPOLLERİNDEN BİRİSİ HALİNE GELECEK
İstanbul’un dünyanın en güvenli metropollerinden birisi haline geleceğini kaydeden Soylu, bu konuda çalışmalarının devam ettiğini anlattı. İlin trafik güvenliği konusunda da bilgi veren Soylu, önemli adımlar attıklarının altını çizdi. Soylu, adrese dayalı kayıt sistemi, e-devlet üzerinden yapılan işlemler, muhtarlık bilgi sistemi gibi konularda önemli çalışmalarda bulunduklarını anlattı.
 
TÜM ACİL ÇAĞRILAR TEK ELDE TOPLANACAK
Konuşmasında, İstanbul’un tüm acil çağrılarının tek bir elde toplanacağı 112  çağrı merkezini açacaklarını da ifade eden Soylu, şöyle konuştu: “Halkalı’da Bakanlığımıza ait konuşlandıracağımız birimde bütün hazırlıklar bitti. Elektronik sistemleri kurulduktan sonra İstanbul’da acil çağrı hizmetlerinin kalitesini çok daha fazla yükselteceğimiz ve vatandaşımızın hayatında daha büyük kolaylığın sağlanacağı ve acil çağrıya ulaşabileceğimiz bir sistem olacak. Şu anda kurumlar yapıyorlar. Aynen Türkiye’deki yaklaşık 50 vilayetin üzerinde olduğu gibi İstanbul’da da bu adımı hep birlikte atmış olacağız”
 
331 BİN SURİYELİ GERİ DÖNDÜ
İstanbul’da düzenli ve düzensiz göçmen konusuna da değinen Soylu, 4 bin kilometrekarede bulunan Türkiye’nin, Fırat Kalkanı ve Zeytindalı harekatı bölgesine huzur getirmeye çalıştıklarını söyledi. Suriye’de 2011’den bu yana 1 milyona yakın Suriyelinin şehit edildiğini hatırlatan Soylu, neredeyse bir soykırım uygulandığını söyledi. Soylu, “Oradan millet yaşlılarını, çocuklarını almış gelmiş, bize sığınmışlar. Burada şu ana kadar bizim güvenli olarak sağladığımız bölgelere 331 bin Suriyeli geri döndü. Bizi hep eleştiriyorlar. ‘Bayramda gidiyorlar niye orada kalmıyorlar?’ diye Kalabilecekleri yerler var, kalamayacakları yerler var. Bizim Suriyeli kardeşlerimizle ilgili bayram politikamız şudur: Eskiden 3-4 gün müddet verilirdi. Şimdi biz yaklaşık 1.5-2 aylık bir müddet veriyoruz. Gitsinler, görsünler eğer orada kalınabilecek bir durum varsa kalsınlar. Zaten bu 331 bin kişinin yüzde 70 civarında olanı bayramda gidip kalanlardan olmuştur” Soylu, geçtiğimiz yıl 268 bin düzensiz göçmenin yakalandığını ve 100 binden fazlasının gönderildiğini kaydetti.
 
Soylu, konuşmasında ayrıca trafik denetimleri ile ilgili bilgi verdi. Bakan soylu, Bağcılar’daki program kapsamında ayrıca esnafı ziyaret etti. Burada kendisini sevgi gösterisiyle karşılayan esnafla sohbet eden Soylu, çocuklara da çeşitli hediyeler dağıttı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum