Güngören Yahya Baş Stadı için alınan yıkım kararına tepkiler sürüyor

Güngören Spor Kulübü, olağanüstü kongre sonrası ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı. Toplantıya katılan siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Güngören'in önemli isimleri, Mimar Yahya Baş Stadı'nın yıkılmasına karşı çıktılar.

Güngören Yahya Baş Stadı için alınan yıkım kararına tepkiler sürüyor

Güngören Spor Kulübü, olağanüstü kongre sonrası ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı. Toplantıya katılan siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Güngören'in önemli isimleri, Mimar Yahya Baş Stadı'nın yıkılmasına karşı çıktılar.

Güngören Yahya Baş Stadı için alınan yıkım kararına tepkiler sürüyor
15 Aralık 2019 - 17:02 - Güncelleme: 21 Aralık 2019 - 23:46
Reklam

Geçen hafta yapılan olağanüstü kongre ile yeniden göreve devam eden Güngören Spor Kulübü Başkanı Hacı Sürmeneli ve yeni yönetimi tanışma ve kaynaşma yemeğinde bir araya geldi. Güngören’in Sesi Gazetesi’nin haberine göre; Bahçelievler Yaren Kafe Sosyal Tesisleri sponsorluğunda gerçekleşen toplantıda; Mimar Yahya Baş Stadı'nın yıkılmaması için ortak karar çıktı. Toplantıda Güngören Belediye başkanlığının almış olduğu kararın yanlış olduğu ifade edildi. Güngören Belediyesi Meclis Üyesi Kazım Gündoğan’ın belediye meclisinin stat yıkım kararına şerh koyan meclis üyesi olmasından dolayı da gecenin kahramanı olarak ilan edilip ayakta alkışlandı.
 
Yoğun katılımın yaşandığı toplantıya; MHP Güngören İlçe Başkanı Muhammed Alpaslan Aldır, AK Parti Güngören İlçe Başkan Yardımcısı; Halil Art ve Enver Şerif Nalbant, Yeniden Refah Partisi Güngören İlçe Başkan Yardımcısı Mithat Tekerlek, Güngören Kulüpler Birliği Başkanı Atilla Kırali, Güngören Bakkallar Odası Başkanı Kamil Bulut, Güngören Esnaf ve İşadamları Dernek Başkanı İhsan Doğan, Güngören Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Remzi İlhan ile kulübün yöneticileri ve antrenörler katıldı. 

BAŞKAN DEMİR’İN ANİ KARAR DEĞİŞİKLİĞİ BİZİ ŞAŞIRTTI
Programda; açılış konuşması yapan Kulüp Başkanı Hacı Sürmeneli, “Bizim gençliğe Allah sevgisi, vatan sevgisi vermemiz lazım. Spora yaptığımız her yatırım gençliğe yatırımdır, gençliğe sahip çıkmaktır. Belediye Başkanımız Bünyamin Demir ile yönetime gelmeden ziyaret ettiğimizde kendisinin kulüp ve statla ilgili hiçbir şey düşünmediğini yer almayacağını dile getirdi. Ancak daha sonra ani bir kararla stat üzerinde yıkım kararı alması bizi çok şaşırttı. Yanlış yönlendirildiğine inanıyoruz” dedi. İstanbul Güngören Spor kulübü geleceği ile ilgili bilgi verirken de " biz skorlara bağlı değiliz. Bir marka değerimiz var. Biz olmalıyız ben değil, vefa mızı gösterdik tüm geçmişimizi büyüklerimizi yönetimimize davet ettik. İstanbul Güngören Spor kulübü bir tek futbol branşı ile değil birçok branşta da Türkiye ve Avrupa şampiyonları yetiştirecek. Okçuluk, tekvando, mangala, mas güreşi şampiyonlarımız olacak. Gelin bir olalım birlik olalım” diye çağrıda bulundu.

SİYASİLERDEN TAM DESTEK: YIKTIRMAYACAĞIZ
Güngören MHP İlçe Başkanı M. Alparslan Aldır da selamlama konuşmasında; İstanbul Güngören Spor Kulübü'nün her zaman yanında olduklarını dile getirirken, Mimar Yahya baş stadının yıkılmaması için de her türlü çalışmayı sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi. Başkan M.Alparslan Aldır "Stadı yıktırmayacağız. Spor kulübümüzü hak ettiği yerlere taşıyacağız “dedi.  

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Halil Art da selamlama konuşmasında; İstanbul Güngören Spor Kulübü’ne sahip çıkılması gerektiğini, AK Parti teşkilatı olarak kendilerine düşen görevin ise yerine getireceklerini dile getirdi. 

“CUMHURBAŞKANI EKSİK VE YANLIŞ BİLGİLENDİRİLDİ”
Yeniden Refah Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Mithat Tekerlek d3 konuşmasında; Güngörenspor’a desteklerini ifade ederken, Stadı yapan işletme yöneticilerinden olan Güngören Bakkallar Odası Başkanı Kamil Bulut da stadın yıkılma kararını Güngören halkına sorulmadan yapıldığını, yanlış planlanmış bir çalışma olduğunu, Cumhurbaşkanı eksik ve yanlış bilgiler verilerek yapıldığını söyledi.
 
Stadın temelinde hafriyatını alan firmanın yönetim kurulu başkanı Numan Uzun da stadın daha çok büyümesi gerektiğini düşünürken, yıkılma kararını kınadı. İstanbul Güngören Spor Kulübü'nün çok öncesinden özel olduğunu kendi ulaşım aracını bulunduğunu, diğer kulüplerden ayrı tutulduğunu dile getirirken, şu an için kulübün kulüpler birliğinin imzasıyla belediyeden otobüs aldığını, diğer kulüplerle beraber aynı statüde olduğunu dile getirdi. 

“HUKUK MÜCADELESİNİ BAŞLATIYORUZ”
Güngören Gençlik Spor ilçe müdürü Remzi İlhan da selamlama konuşmasında; göreve yeni geldiğini, Güngören gençliği için kapısının daima açık olduğunu, ellerinden gelen her türlü imkânı sunacaklarını söyledi. İstanbul Güngören Spor kulübü yöneticilerinden Cemal Atar da konuşmasında; İstanbul Güngören Spor Kulübü’nün çok acilen kendine gelmesi gerektiğini hak ettiği yerlere ulaşılarak kendini göstermesi gerektiğini bundan sonra da başarılarının ardından herkesin stada sahip çıkmak adına sorumluluk hissedeceğine inandığını sözlerine ekledi. Kulüp yöneticisi Avukat Hüseyin Kalender de Pazartesi itibariyle hukuk mücadelesine resmen başlanacağını yönetim kuruluna duyurdu. 

Toplantı sonrası yapılan dualarla gece sonlandırırken, toplu hatıra fotoğraflarıyla da bu özel gün ebedileştirildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum