Güngören Trabzonlular Derneği'nden muhteşem gece

Güngören Trabzonlular Derneği’nin düzenlediği geceye yoğun katılım yaşandı. İlçe protokolünün de tam kadro katılım sağladığı geceye Trabzonluların hemşerisi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Güngören Trabzonlular Derneği'nden muhteşem gece

Güngören Trabzonlular Derneği’nin düzenlediği geceye yoğun katılım yaşandı. İlçe protokolünün de tam kadro katılım sağladığı geceye Trabzonluların hemşerisi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Güngören Trabzonlular Derneği'nden muhteşem gece
21 Mart 2017 - 17:55 - Güncelleme: 24 Mart 2017 - 10:27
Reklam

İstanbul’da en fazla Trabzonlu’nun yaşadığı ilçelerden biri olan Güngören’de kısa bir süre önce temelleri atılan İbrahim Yılmaz başkanlığındaki Güngören Trabzonlular Derneği, muhteşem bir geceye imza attı. İlçe protokolünün de tam kadro katılım sağladığı, yoğun ilgi gösterilen gecenin onur konuğu; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu.

Salona sığmayanların koridorlardaki ekrandan takip ettiği Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’ndeki geceye; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, AK Parti İstanbul Milletvekilleri; Ahmet Hamdi Çamlı, Harun Karaca, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ile Başkan Yardımcısı Fatih Özçicek, AK Parti İlçe Başkanı Ercüment Sever, Enerji İşleri Sendikası Genel Başkanı Mahmut Altunsoy, Gebze Başsavcısı Sıddık İlgar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı Suçlar Bürosu Savcısı Serkan Ucuzcu, İstanbul Muhtarları Derneği Başkanı Selami Aykut, iş adamları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Trabzonlu katıldı. 

2017/03/3117551.jpg

Gecede; Güngören Trabzonlular Derneği gençlik kollarının hazırladığı, Çanakkale’yi anlatan tiyatro damga vurdu. Duygusal anların yaşandığı tiyatro oyunu, büyük alkış aldı.  9 yaşındaki İrem Gündoğdu da İstiklal Marşı’mızın on kıtasını okuması ile salondakilerden takdir topladı.

KEMENÇE İLE SALONA FIRLADILAR, HORONLA COŞTULAR
Geceye kemençesi ile renk katan Erdem Biberoğlu kemence resitali ile davetlileri gönüllerince eğlendirirken,  gecenin renkli siması ve Karadeniz’in sevilen yüzü sanatçı Onur Atmaca, gelenleri coşturdu. Sahneye çıktığında Trabzonlu gençlerin Onur Atmaca’nın otantik türkülerine eşlik etmesi ile salonun havası bir anda değişmeye yüz tutarken, kemençenin ritminin arttırılması ile gençlerin sahneye horon halkası kurması fazla sürmedi.

Birbirinden güzel türkülerini peş peşe okuyan Sanatçı Onur Atmaca, 1,5 saat süren programı süresince horon oynayan Trabzonluların enerjisine teşekkür etti.

2017/03/5999278.jpg

SÜLEYMAN SOYLU HEMŞERİLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI
Gecenin geç saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da programa katılarak, yoğun programlarına rağmen hemşerilerini yalnız bırakmadı.

Ayağının tozu ile kürsüye çıkarak hemşerileri ile hasbihal edip gündeme dair konulara vurguda bulundu. Trabzonlular’dan referandum için ‘Evet’ oyu isteyen Bakan Soylu sözleri sık sık, Trabzonlu gençlerin “Yaşa Süleyman Paşa”  tezahüratlarıyla kesildi. Trabzonlular hemşerileri Bakan Soylu ile gecenin sonunda sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi. >365/Sadullah Dervişoğlu

2017/03/1450823.jpg

2017/03/119418.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum