Güneşlispor Başkanı Sayar, değişikliklere isyan etti

Bağcılar Güneşli Spor Kulübü Başkanı Mithat Sayar, U19/2 liginde maç günleri ve stat yerleri ilgili sıkıntılar yaşadıklarını söyledi, duruma tepki gösterdi. Başkan Sayar TFF il temsilciğine de bu konuda hassas olunması yönünde çağrı yaptı.

Güneşlispor Başkanı Sayar, değişikliklere isyan etti

Bağcılar Güneşli Spor Kulübü Başkanı Mithat Sayar, U19/2 liginde maç günleri ve stat yerleri ilgili sıkıntılar yaşadıklarını söyledi, duruma tepki gösterdi. Başkan Sayar TFF il temsilciğine de bu konuda hassas olunması yönünde çağrı yaptı.

Güneşlispor Başkanı Sayar, değişikliklere isyan etti
21 Nisan 2017 - 19:41 - Güncelleme: 24 Nisan 2017 - 21:29
Reklam

Bağcılar Güneşli Spor Kulübü Başkanı Mithat Sayar, U19/2 liginde sürekli maçların günlerinin, saatlerinin, statlarının yerlerinin değiştirildiğini söyleyerek, isyan etti, Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği’ni daha dikkatli olmaya davet etti.

Tepki dolu açıklamalar yapan Bağcılar Güneşli Spor Kulübü Başkanı Mithat Sayar, “Sezonun gidişatını kura çekimi öncesi değiştiren Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği tek devreli olarak oynattığı U19/2 liginde uygulamalarıyla sınıfta kalmaya devam ediyor. Sen hem bu ligi tek devreli oynatacaksın hem de üst üste maç programıyla oynayacaksın. Olacak iş değil” dedi.

Siz kendi çocuklarınızı bu ortamda olmalarına rıza gösterir misiniz?
Amatör spor kulüplerinin yaşadığı sıkıntılara da değinen Kulüp Başkanı Mithat Sayar, “İlk hafta Küçükçekmece Metin Oktay Stadyumu’nda oynadığımız maça bir Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği gelip bu stadyumun halini görmedi. Ne su akıyor, ne elektrik var, ne de futbolcuların ihtiyacını giderecekleri bir tuvalet var. Bu yıl U14 ve U16 liglerinde de bu statta defalarca maç yaptık. Aynı manzara ile karşı karşıya kaldık. El insaf! Bu çocuklar ve gençler sağlıklı olmayan, suyu bile akmayan, elektriği olmayan bir stadyum da spor yapmak zorunda bırakılıyorlar. Bunun sorumluları kim veya kimlerdir? Soruyorum Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Temsilciliğine siz kendi çocuklarınızı bu ortamda olmalarına rıza gösterir misiniz?” diye sordu.

Aynı guruptaki takımlar aynı gün oynamalı
Başkan Mithat Sayar, “Geçtiğimiz hafta referandum dolayısıyla Pazar günü oynayacağımız maç Pazartesi oynanması gerekirken Salı gününe alındı. Bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Temsilciliğini arayarak Sayın Ali Tanrıyaşükür’e bunun yanlış olduğunu çocukların sınavlarının bulunduğunu belirterek hatanın düzeltilmesini istedik. Nitekim o telefonda yapılabilecek bir şey olmadığı söylenmesine rağmen pazartesi günü Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği maçların ileri bir tarihe alındığını açıkladı. Ve bu hafta da maç oynamadan geçirmiş olduk. Ancak aynı gurupta yer aldığımız Yeşilköy ve K. K.Bekir Mevlana maçı cumartesi oynandı. Aynı grupta ki bu iki takımın karşılaşması neden cumartesi oynandı? Eğer bu maç oynanıyorsa biz ve grupta ki diğer takımlar neden cumartesi oynamadı” şeklinde konuştu.

Üst üste yapılan bu değişikliklerle ne amaçlanıyor?
Başkan Sayar, “Dün Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği bu hafta oynayacağımız K.K.Bekir Mevlana karşılaşmasını Sultangazi’de bulunan Cebeci Stadyumuna verdi. Bizde bununla ilgili sosyal medya hesaplarımızdan, SMS hattımızdan takımımızı takip eden camiamıza bildirdik. Bugün öğle saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Temsilciliğinden arandık. Maçımızın aynı gün daha erken saatte Erok stadyumunda oynanacağı bildirildi. Nedenini sorduğumuzda Cebeci Stadyumu’nda 23 Nisan kutlamalarının olduğu bu yüzden değişiklik yapıldığı söylendi. Şimdi yetkililere soruyorum; üst üste yapılan bu değişikliklerle ne amaçlanıyor? Bu stadyumda etkinlik yapılacağı size önceden bildirilmedi mi? Bu tür değişikliklerin Bağcılar Güneşli Spor Kulübünü bulması bir tesadüf mü? Biz bunun tesadüf olduğuna inanmak istiyoruz. Aksi bile düşünülemez bir durumu ortaya koyacaktır” ifadelerini kullandı.

Sayar, “Sezon içerisinde değişiklikler zaman zaman olabiliyor. Biz buna değil de zaten tek devreli oynanacak bir U19/2 liginde bu kadar değişikliğin üst üste gelmesini kabul etmiyoruz. Yetkilileri biraz daha özene, özveriye davet ediyoruz” diye konuştu.
2017/04/9048890.jpg


YORUMLAR

  • 0 Yorum