Gazeteci Nazan Öçalır’ın yeni kitabı çıktı

Gazeteci-Yazar Nazan Öçalır’ın yeni kitabı; “Bir Başka Kırmızı” okurlarıyla buluştu.

Gazeteci Nazan Öçalır’ın yeni kitabı çıktı

Gazeteci-Yazar Nazan Öçalır’ın yeni kitabı; “Bir Başka Kırmızı” okurlarıyla buluştu.

Gazeteci Nazan Öçalır’ın yeni kitabı çıktı
22 Eylül 2016 - 13:00 - Güncelleme: 24 Eylül 2016 - 11:23
Reklam

TRT, TGRT, Kanal D ve Kanal T televizyonlarında programlar hazırlayıp sunan ve basın danışmanlığı görevlerinde de bulunan meslektaşımız, Gazeteci Nazan Öçalır’ın yeni kitabı çıktı. Ötüken yayınları tarafından piyasaya sürülen “Bir Başka Kırmızı” isimli kitap, raflarda okuyucularıyla buluşmayı bekliyor.

Kitapla ilgili Gazete365’e açıklama yapan Gazeteci-Yazar Nazan Öçalır, “Bir Başka Kırmızı, Ötüken Yayınları’ndan yeni piyasaya çıkan kitabım. Öz yaşam öykümle birlikte gazetecilik anılarım ve toplumun önde gelen isimleriyle aramda geçen hiçbir yerde konu edilmeyen insani anlarımı içeriyor. Umarım okuyucularımız memnun kalacaktır” diye konuştu.

KİTAP HAKKINDA…
Geleceğe umutla bakan bir kadın gazetecinin özyaşam öyküsü, yetişmesi, mesleki deneyimleri ve toplumun önde gelen insanlarıyla yaşadığı özel anların öyküleştirildiği “Bir Başka Kırmızı” kaybolmaya yüz tutmuş milli ve manevi değerleri de içeren bir karışımla karşımıza çıkıyor.

Yazarın altı ve elli yaşları arasında gecen kırk dört yılda hayata ve olaylara kendi penceresinden bakan, mizahi anlatımlarında mutlaka kendinizden bir iz bulacaksınız.

Zamanlar, mekanlar, olaylar ve kişiler ayrı olsa bile duygularımız aynı “ İNSANCA” diyen yazar, okuyucusuyla sıcak, samimi ve ortak bir bağ kuruyor. Kronolojik sıralamalarıyla anı-öykü tarzında yazılan kitap, bağımsız 69 kısa öyküden oluşuyor.

NAZAN ÖÇALIR KİMDİR?
İstanbul'da 1963 yılında dünyaya geldi. İlk ve orta eğitiminden sonra Şehremini Lisesi'nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nü 1987 yılında bitirdi.  Stajını Nokta Dergisi'nde tamamladı ve öğrenciyken aynı derginin İstanbul ve Ankara bürolarında muhabir olarak görev yaptı.

Güneş ve Günaydın gazetelerinin Ekonomi, İstihbarat, Kültür Sanat ve Haber Merkezlerinde muhabir olarak çalıştı. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Yabancı Devlet adamlarının İstanbul takiplerinde görev aldı. TRT, TGRT, Kanal D ve Kanal T televizyonlarında programlar hazırlayıp sundu.Basın Danışmanlığı ve Seçim Danışmanlığı yaptı.Halkla İlişkiler sektöründe kendi kurduğu şirketinde Sosyal Sorumluluk Projeleri üretti. 

Serbest gazeteci olarak iletişim sektöründe ve sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarını sürdürmektedir.  İki çocuk annesidir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum