Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatiplerle buluşuyor

İmam Hatip Liseleri’nde yeni bir sisteme geçildi. Bahçelievler’de de 3 okulda uygulamaya konulan sistemle artık öğrenciler, Fen Lisesi veya Sosyal Bilimler Liseleri’nde görülen dersleri de görecek, üniversite hayatı için önleri daha da açılacak.

Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatiplerle buluşuyor

İmam Hatip Liseleri’nde yeni bir sisteme geçildi. Bahçelievler’de de 3 okulda uygulamaya konulan sistemle artık öğrenciler, Fen Lisesi veya Sosyal Bilimler Liseleri’nde görülen dersleri de görecek, üniversite hayatı için önleri daha da açılacak.

Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatiplerle buluşuyor
12 Temmuz 2017 - 20:12
Reklam

İmam Hatip Liseleri’ni tercih edecekleri sevindirecek yeni bir düzenleme hayata geçti. Yapılan açıklamaya göre; yeni sistemle öğrenciler, İmam Hatipler’deki Kur’an, Hadis, Akaid, Fıkıh ve benzeri derslerin yanında kendi akademik yeterlilik ve yatkınlıklarına göre Fen Lisesi veya Sosyal Bilimler Liseleri’nde görülen dersleri/müfredatı görecek ve böylece Türkiye’nin seçkin üniversitelerini kazanma hakkını elde edecekler.

Bahçelievler’de de Çobançeşme Anadolu İmam Hatip Lisesi, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Mehmet Karaaslan Anadolu İmam Hatip Lisesi bu sisteme geçti. Konuyla ilgili bilgi veren Şehit Mehmet Karaaslan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdulbaki Murat, “Milletimizin gözbebeği olan İmam Hatipler uzun yıllara dayanan geçmişi ile her geçen gün biraz daha gelişerek ve olgunlaşarak varlığını sürdürmektedir.  Zaman içerisinde çeşitli tartışmalara konu olsa da İmam Hatiplerin bu memleket için vazgeçilmez okullar olduğu kabul gören bir gerçektir. Bir öğrencinin sadece İmam Hatiplerin koridorundan geçmesi bile belki de o öğrencide hayata bakış anlamında bir iz bırakmaktadır. Bu emare, mutlu olmayı dünyevi hazlarda değil, Allah’a kul olmakta arayan, kutlu bir nişane olarak ortaya çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.

BU BİR ÇIĞIRDIR, BU BİR ÇAĞRIDIR…
“Yeni süreç ise İmam Hatipleri adeta taçlandıran bir basamak olacaktır Allah’ın izniyle” diyen Müdür Murat, “Çağımızın, dejenere olan, kendini unutan, uyuşturucuya alışan, internet vb. etkenlere bağımlı hale gelen ve bizi korkutan gençlik manzaralarını sona erdirip ahlak ve maneviyat sahibi, düşünen, idealist, kendine güvenen, seven-saygı duyan, merhametli Allah’ımıza kul, Peygamber’imize ümmet olabilen gençleri yetiştirmek için bu bir çağrıdır. Bu bir çığırdır. Milletimize ve memleketimize hayırlı olsun” dedi. 

10.SINIFTAN İTİBAREN DERS SEÇİMİ YAPILACAK
Yeni sistemin detaylarını paylaşan Müdür Murat, “İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje/Program okullarımızı seçen öğrenciler diğer Fen Liseleri’nde olduğu gibi 10. sınıftan itibaren alan seçimi yapacaklardır. Öğrencilerin dersteki başarıları, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda okul, öğrenci, veli üçlüsünün ortaklaşa kararı ile belirlenecektir. Bu belirlemeden sonra öğrenci belirlediği alan ile ilgili 10. Sınıfta 2 saat, 11. Sınıfta 19 saat, 12. Sınıfta 20 saat ders almış olacaktır. Tüm bu yeniliklerin Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yapılacak olması ise ortaklık, rekabet ve kalite bakımından çalışmaların seviyesini yükseltecektir. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün atölyelerinin durmadan çalıştığını, ortaya konan projelerden tahmin etmek zor olmasa gerektir” diye konuştu.

TARİHİ FIRSATI KAÇIRMAYIN
Düzenlemeyi ‘Devrim niteliğinde karar’ olarak ifade eden Murat, “Özetle akademik olarak öncü, sosyal bilimlere aşina, milli ve manevi değerleri özümsemiş aynı zamanda dünyayı tanıyan ve ülkemizin zengin köklerinden gelen değerler üzerine medeniyet inşa etme ideali olan öğrencilerimizi yetiştirmek için düşünülmüş, tasarlanmış ve ortaya konmuş tam bir vizyon ve misyon projesi olarak görülmektedir. Türkiye’nin pek çok yerinde oluşturulan ‘İmam Hatip Lisesi Fen Ve Sosyal Bilimler Program/Proje Okulları’ TEOG’tan yüksek puan almış olan başarılı öğrencilere kapılarını sonuna kadar açmış olarak beklemektedirler. TEOG sınav sonuçlarının açıklanacağı ve lise tercihlerinin başlayacağı şu günlerde veli ve öğrencilere bu önemli hatırlatmayı yapmak vazifemiz olsa gerektir. Lütfen tarihi fırsatı kaçırmayınız” şeklinde konuştu. >365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum