'Engellilerin ağabeyi' Mehmet Erdoğan, yeni kurumunda göreve başladı

İstanbul'da engelli ve engelli aileleri ile ilgili projeleriyle bilinen Mehmet Erdoğan, yeni bir kuruma geçti. Erdoğan, “Bundan sonraki süreçte, bugüne dek yapmış olduğum projeleri, tüm tecrübe bilgi ve birikimimle Yerdeki Yıldızlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi çatısı altında daha öteye götürmeyi hedefliyorum” dedi.

 'Engellilerin ağabeyi' Mehmet Erdoğan, yeni kurumunda göreve başladı

İstanbul'da engelli ve engelli aileleri ile ilgili projeleriyle bilinen Mehmet Erdoğan, yeni bir kuruma geçti. Erdoğan, “Bundan sonraki süreçte, bugüne dek yapmış olduğum projeleri, tüm tecrübe bilgi ve birikimimle Yerdeki Yıldızlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi çatısı altında daha öteye götürmeyi hedefliyorum” dedi.

 'Engellilerin ağabeyi' Mehmet Erdoğan, yeni kurumunda göreve başladı
26 Mart 2023 - 19:39 - Güncelleme: 26 Mart 2023 - 19:58
Reklam

Uzun yıllardır belediyenin engelliler biriminde ve özel rehabilitasyon merkezlerinde yöneticilik yapan, Bahçelievler’de ve bölgede; 'Engellilerin ağabeyi' olarak anılan Mehmet Erdoğan, yeni bir kuruma geçiş yaptı. İstanbul'da engelli ve engelli aileleri ile ilgili ürettiği projeleriyle dikkat çeken Mehmet Erdoğan, Bahçelievler Yerdeki Yıldızlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Hakla İlişkiler Müdürü olarak göreve başladı.

Duygularını paylaşan Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Erdoğan, “Engelli ve engelli aileleri ile ilgili projelerimizde dil, din, ırk, mezhep gözetmeden çalıştık. Bundan sonraki süreçte de bugüne dek yapmış olduğum projeleri, tüm tecrübe bilgi ve birikimimle Yerdeki Yıldızlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi çatısı altında daha öteye götürmeyi hedefliyorum. Bugün de Özel Eğitimci Kurucu Müdürümüz Özcan Tekin bey ile ilk imzayı attık” diye konuştu.

“HER ÇOCUK ÖZELDİR”
Kurumu hakkında da bilgi veren Mehmet Erdoğan, şunları söyledi: “Alanında uzman eğitim kadrosuyla 16 yılı aşkın özel eğitim tecrübesiyle hizmet veren bir kurumuz. ‘Her çocuk özeldir’ ilkesiyle hareket eden kurumumuzda; Bedensel Engelliler Destek Eğitim Programı, Dil ve Konuşma Güçlüğü Destek Eğitim Programı, Zihinsel Engelliler Destek Eğitim Programı, İşitme Engelliler Destek Eğitim Programı, Otizm Spektrum Destek Eğitim Programı, Özel Öğrenme Güçlüğü Destek Eğitim Programı, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Aile Danışmanlığı Okul Destek Programları, Psikolojik Testler ve Çocuk Değerlendirme Ölçekleri ile Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite alanlarında hizmet vermekteyiz. Ergoterapi, Uzay Terapi, Bobath Terapi, Pediatrik Rehabilitasyon, Ortopedik Rehabilitasyon, Disleksi, Kuru İğneleme, Serebral Palsi, Duyusal Problemler, Gelişim Geriliği, Floortime, Mobilizasyon, Oyun Terapisi ve Pilates Eğitimi şeklinde ise çalışmalarımız var. Bunlardan bazılarını size anlatmak isterim.”

ABA OTİZM EĞİTİMİ NEDİR?
“Uygulamalı Davranış Analizi olarak da bilinen bu eğitim kurumuzda uzman eğitimcilerle başarılı sonuçlar elde ediliyor. ABA (Applied Behavior Analysis); otizm terapileri, otizm belirtileri gösteren otistik çocuğun davranışlarında olumlu davranışları ödüllendiren bu olumlu davranışları teşvik eden bir model olarak tanımlanabilir. Amaç otistik çocuğu modele uydurmak değil, modeli otizm spektrum bozukluğu olan çocuğa uyarlamaktır. Uygulanan metotların otistik çocuklar üzerindeki etkileri araştırılarak, değiştirilir, geliştirilir ya da uygun tepki alınmış ise devam ettirilebilir. Odak noktası olarak olumsuz davranışların azaltılması ya da olumsuz davranışların yerine olumlu davranışların geliştirilmesi hedef olarak belirlenir.”

DİL KONUŞMA TERAPİSİ NEDİR?
“Dil konuşma terapisi; dil ve konuşma güçlüklerinin değerlendirildiği ve bu güçlüklere gerekli müdahalenin yapıldığı, kişinin yaşam kalitesini ciddi oranda arttırabilen bir müdahale biçimidir. Konuşma ve dil bozuklukları hem çocuklar hem de yetişkinler arasında görülebilir. Kurumumuzda konuşma sesi bozuklukları (artikülasyon bozukluğu, fonolojik bozukluk), gecikmiş dil ve konuşma, akıcılık bozuklukları (kekemelik, hızlı bozuk konuşma), motor konuşma bozuklukları (apraksi, dizartri) alanlarında dil ve konuşma eğitimi verilmektedir.”

İŞİTSEL REHABİLİTASYON NEDİR?
“İşitsel rehabilitasyon; işitme kaybının iletişim üzerine olan etkilerini değerlendirme, müdahale etme ve yönetme sürecidir. Biz de işitsel rehabilitasyonla, işitme kayıplı bireyin faaliyetlere sınırlı olan katılımını geri kazandırmayı veya optimize etmeyi aynı zamanda iletişim partnerlerine fayda sağlamayı hedefliyoruz. İşitsel rehabilitasyonun 4 hedefi olan işitme, dinleme, anlama ve iletişimi geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz.”

UZAY TERAPİSİ NEDİR?
“Uzay terapisi kökenini astronotların uzayda yer çekimsiz ortamda kullandıkları kıyafete dayanır. Bu kıyafetle yer çekimsiz ortamda kaslara ve kemiklere yeteri kadar yük binmediği için oluşabilecek kas atrofisi gibi olumsuz durumları engellemek amacıyla kullanılır. Ve vücudun büyük eklemlere basınç verilmesi mantığına dayanır. Kullanılan kıyafetin yanı sıra kafes şeklinde terapi ünitesi kullanılır. Terapi ünitesinde özel elastik bantlar kullanılır. Bantlarda bulunan gerilim kuvveti ile yerçekimi elimine edilir. Böylece hasta yapamadığı birçok hareketi yerçekimi olmadan yapar. Uzay terapide proprioseptif duyu gelişir, patolojik refleksler azalır, düzgün postür ve hareket paternleri yeniden inşa edilir, denge sağlanır, zayıf kaslar desteklenir.” >365/Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum