Emine Gülizar Emecan Gazete365'te

13. yılında Gazete365'te yenilikler sürüyor. Emine Gülizar Emecan, yazar kadrosunu genişleten Gazete365 ailesine katıldı.

Emine Gülizar Emecan Gazete365'te

13. yılında Gazete365'te yenilikler sürüyor. Emine Gülizar Emecan, yazar kadrosunu genişleten Gazete365 ailesine katıldı.

Emine Gülizar Emecan Gazete365'te
13 Şubat 2016 - 19:33
Reklam

Bu yazı bir merhaba yazısıdır. Çünkü bu yazı bu köşede sizlerle buluşmamı sağlayan ilk yazım. Öncelikle yeniliklerle yoluna devam eden Gazete 365’e başarılar diliyor, beni Gazete 365 ailesinin bir parçası yaparak sizlerle buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum.

Bu buluşmamızdaki ilk yazımda nelerden söz edeyim diye düşünürken, bana’’ Gülizar hanım köşenize bir de isim koymanız gerekiyor.’’ dediler. O yüzden bugünkü yazımı köşemin ismini neden ‘’HER ŞEYE RAĞMEN’’ koyduğumu açıklamaya ayırdım.
Neden her şeye rağmen?
Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki bu ülke, dünyada gerçekleşen teknolojik gelişimin hızına paralel olarak,  gündemi çok kalabalık ve hızla değişen bir ülke. Sabahtan akşama sosyal medyaya, gazetelere eğer göz atmazsanız gündemin hemen dışına düşebiliyorsunuz. Aslında buna sevinmem lazım. Düşünsenize İzlanda’da ya da Finlandiya’da yaşıyor ve gündem sıkıntısı çekiyor olabilirdim.Ekonomi ve Barış Enstitüsünün her sene yayımladığı Küresel Barış Endeksi'ne göre yaşanacak en huzurlu ve en güvenli ülkeler sırasıyla İzlanda, Danimarka, Avusturya, Yeni Zelanda, İsviçre, Finlandiya, Kanada, Japonya, Avustralya, Çek Cumhuriyeti.İlk 10 içinde ne yazık ki Türkiye yok. Japonya suç oranı Monako’dan sonra en düşük ülkeymiş. 
Görüldüğü üzere böyle  bir ülke de benim de bu köşede, bölge insanı olarak etrafımızda bir yapılaşma terörü devam ederken bölge sorunlarına kayıtsız kalmam düşünülemez, bir kadın olarak kadın cinayetlerine ve diğer kadın sorunlarına kayıtsız kalmam düşünülemez, bir anne olarak çocuklarımızın geleceklerini ilgilendiren konulara, bir siyasetçi olarak,7 Haziran’dan bu yana 262 sivilin öldürüldüğü, son 7 ayda 265 askerimizin ve polisimizin şehit edildiği bir ülkenin, kanla yıkanmaya devam edilen bir dünyanın  gündemine kayıtsız kalmam düşünülemez, bir eş olarak….bir insan olarak… hayatın hiçbir alanına kayıtsız kalmam düşünülemez. 
Ama HER ŞEYE RAĞMEN umuda da kayıtsız kalmam düşünülemez. Hayat bizi nekadar düşürse, tökezletse, ruhumuzda yaralar açsa da kalkıp yürümeye devam edeceğiz. Küresel Barış Endeksi'ne göre yaşanacak en huzurlu ve en güvenli ülkeler arasında ilk 10’un içine girmek için daha çok yol almamız gerektiğini bilmemize rağmen en kötü anımızda karanlığın arkasındaki şafağın bir adım ünümüzde olduğunu hep hatırlayacağız. 
BEN KİMİM?
İnşaat Mühendisi, İş güvenliği uzmanı, 2011-2014 CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ARGE Sorumlusu, 7 Haziran, 1 Kasım seçimleri CHP 3. Bölge Milletvekili adayı, Şimdi CHP İstanbul Yönetim Kurulu üyesi İl Eğitim sekreteri. Aslen Giresun’lu, doğma büyüme Antalya’lı, 30 yıllık bir İstanbul’lu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum