Doktorlara ve hastane yöneticilerine şikayetler yağıyor...

Bahçelievler Devlet Hastanesi’ndeki bir doktorun ihmali yüzünden zor günler geçirdiği söyleyen ilçenin tanınan isimlerinden iş adamı Uğur Dönder, doktorlara ve hastane yöneticilerine tepki gösterdi.

Doktorlara ve hastane yöneticilerine şikayetler yağıyor...

Bahçelievler Devlet Hastanesi’ndeki bir doktorun ihmali yüzünden zor günler geçirdiği söyleyen ilçenin tanınan isimlerinden iş adamı Uğur Dönder, doktorlara ve hastane yöneticilerine tepki gösterdi.

Doktorlara ve hastane yöneticilerine şikayetler yağıyor...
18 Mayıs 2017 - 16:57 - Güncelleme: 19 Mayıs 2017 - 17:51
Reklam

Görkemli bir açılışla hizmete giren ve dışarıdan modern görünümüyle dikkat çeken Bahçelievler Devlet Hastanesi ile ilgili gazetemize yapılan şikâyetlerin ardı arkası kesilmiyor. Acilde görev yapan yetkililerin hasta ve vatandaşlara yakışıksız davrandığı iddiaları, doktorların ilgisizliği ve hastanenin yetersizliği gibi ciddi iddialar geliyor.

Son olarak skandal boyutunda bir iddia da Bahçelievler’in tanınmış iş adamlarından Uğur Dönder’den geldi. Bahçelievler Belediyesi Spor Kulübü(BBSK)’da da Basından Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Uğur Dönder, hastanedeki doktorun ihmali yüzünden az daha sakat kalacağını öne sürdü. Doktorlara tepki gösteren ve 2-3 aylığına yatağa mahkûm olduğunu ifade eden Dönder, “Ayağımda hissettiğim bir acı sonucu önce gece saatlerinde Küçükçekmece’de acile gittim. Bir röntgen çekildi, malum nöbetçi doktor var, ertesi gün ortopedi bölümüne gözükmem söylendi. Sonra Bahçelievler Devlet Hastanesi’ne gittim ve emar çekindim, muayene oldum. Emara bakmasına rağmen bana ayağımda incinme olduğunu söylediler ve ben de evime gittim. Önemli bir şey yok diye pek önemsemedim ve o şekilde Niğde’ye yolculuğa dahi gittim. Oraya gittiğimde acı iyice artınca bir doktora gittim ve o doktor teşhisi koydu. Meğerse ayağımdaki tenton yırtılmış. Hatta oradaki doktor bile ‘Seni muayene eden doktor nasıl bir doktormuş?’ diye tepki gösterdi. Sonra ameliyat oldum ve şu an işime gücüme bakamıyorum, ayağım alçıda yatıyorum” diye konuştu.

‘BAŞKA DOKTORA DA GÖSTERSEYDİN’ DEDİLER
Yaşadığı şok olay sonrası hastane yöneticileriyle görüştüğünü belirten ve bir başhekim yardımcısının kendisine enteresan bir cevap verdiğini ileri süren Dönder, “Ayağım o denli kötü olmuş ki Niğde’deki doktor, ameliyatımın özel veya bir üniversite hastanesinde tecrübeli bir cerrah tarafından yapılması gerektiği konusunda da beni uyardı. Yaşadıklarımın ardından Bahçelievler Devlet Hastanesi başhekim yardımcısı bayanla konuştuğumda bana, ‘Başka bir doktora da gösterseydiniz keşke. Tek bir doktorla niye kaldınız ki?’ gibi komik açıklamalar yaptı” şeklinde tepkisini dile getirdi.

VATANDAŞLAR VE YETKİLİLER DİKKATLİ OLMALI
Bahçelievler Devlet Hastanesi’nde doktorların ilgisiz olduğunu söyleyen ve yetkilileri göreve çağıran Dönder, “Benim başıma gelen birçok kişinin başına gelebilir, hatta daha kötüleri de yaşanıyordur. Bu konuda vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Benim maddi durumun yeterliydi, şansım yaver gitti ve sakat kalmaktan son anda sıyrıldım. Ya sade vatandaş ne yapacak? Bu konuda yetkililerin gerekli denetimi ve tedbiri alması gerekiyor? İnsan canı ve sağlığı bu kadar basit olmamalı” dedi. >365/Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum