Cumhurbaşkanı Erdoğan nasıl bir teşkilat istediğini anlattı

‘117. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda partililere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, köklü değişimle ilgili net sinyaller verdi. Erdoğan, “Candan da olabilir yandan da olabilir. Bu yürüyüşe ayak uyduramayanı kenara koymalıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan nasıl bir teşkilat istediğini anlattı

‘117. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda partililere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, köklü değişimle ilgili net sinyaller verdi. Erdoğan, “Candan da olabilir yandan da olabilir. Bu yürüyüşe ayak uyduramayanı kenara koymalıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan nasıl bir teşkilat istediğini anlattı
07 Eylül 2017 - 17:04 - Güncelleme: 11 Eylül 2017 - 17:55
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen “117. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı”nda sert konuştu. Son zamanlarda her toplantıda “metal yorgunluğu” deyimiyle teşkilatlarda değişiklik sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, nasıl bir teşkilat istediğini anlattı, seçimlere yönelik yol haritasına dair açıklamalarda bulundu.

Köklü değişimin net sinyallerini veren Erdoğan, “Bu yürüyüşe ayağını uyduramayan kim varsa başta bakan arkadaşlarım olmak üzere bunları kenara koymamız lazım. Bakanlarımızın bu konuda kararlılığı çok önemli. Ayak uyduramıyor mu, kenara koyacağız, affedersiniz yolsuzluğa bulaşan mı var, kenara koyacağız. Buralarda dikkatli olmamız gerekiyor. Yola çıkarken söylediğimiz gibi bunlar içimizden de olabilir. Candan da olabilir yandan da olabilir. Bunları hemen kenara çekeceğiz çünkü istikbal bizlerden çok şey bekliyor” şeklinde konuştu. 

BİZE HESABİ DEĞİL HASBİ OLANLAR LAZIM
Konuşmasında ana muhalefet partisine yüklenen ve Almanya’daki seçimlerle ilgili sert açıklamalarda da bulunan Erdoğan, “Kongre takvimimiz belirlediğimiz şekilde sürüyor. İlçe kongrelerimiz süratle devam ediyor. İl Başkanlarımız olarak sizlerden ricamız bulundukları yeri kuşatan, kucaklayan, liyakatlı kişilerin göreve gelmesine öncülük etmenizdir. Yapacağımız isabetli tercihlerle güçlü ilçe teşkilatları kuracağımıza inanıyorum. Bize hesabi değil hasbi olanlar lazım. Eğer hesap adamı olursa değerli kardeşlerim çökeriz. Ama hasbi olursa kaleleri düşüre düşüre ilerleriz. Onun için bize hizmet adamı, milletin adamı olarak görev yapacak AK Parti kadroları lazım” diye konuştu.

BUNUN FATURASI TARİH TARAFINDAN BİZE KESİLİR
“Mart 2019 – Kasım 2019 bizim için önemli seçimler” diyen Erdoğan, “Bunun için her aşamada çok titiz davranmalı, en küçük bir lekeye, en küçük bir sızmaya izin vermemeliyiz. Ülkemize yönelik saldırıların dozu her geçen gün artıyor. Terör örgütleri bir yandan diğer ülkeler bir yandan ülkemizi yıpratmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Her şeyden önce bu saldırılara karşı mücadele etme sorumluluğu iktidar olarak bizim yani AK Parti kadrolarının üzerindedir. Kimseye suç yükleyemeyiz. Bunun faturası tarih tarafından bize kesilir. Onun için de çok hassas olacağız. Şayet milletimizin bize verdiği güçlü destek olmasaydı bilhassa son 4 yılda hem parti hem de ülke olarak çok kötü neticelerle karşı karşıya kalabilirdik” ifadelerini kullandı.

BUNDAN SONRA İŞİMİZ; GÖNÜLLERİN İNŞASI…
Geçmiş seçim döneminde yaşanan sıkıntıya dikkat çeken Erdoğan, “Milletimizle olan irtibatımızı çok daha sıkılaştırmaya, aldığımız desteği çok daha arttırmaya ihtiyacımız var. Hep söylediğim gibi Türkiye’nin kaderi ile AK Parti’nin kaderi bütünleşmiştir bunu böyle bilelim. Biz tökezlersek Türkiye’nin de tehlikeye düşeceğini Kasım - Haziran seçimleri arasında gördük. Bir tökezleme Türkiye’ni nereye götürüyordu. Bundan sonra yapacağımız şeyler çok daha önemli. Sadece fiziki inşa değil. Gönüllerin inşa ve ihyası fiziki inşadan çok daha fazla önem arz ediyor, buna çalışacağız. CHP’nin, HDP’nin bunların Allah aşkına bu ülkede zerre kadar fiziki bir inşa hareketi mi var? Peki, bu adamlar bu oyları nasıl alıyor? Onların da işte girdikleri bir zihinsel hareket var. Onlar da öylece gönül kapmaca oynuyor” dedi.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum