Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berke Merter'in o önergesini müjdeledi

CHP’li Meclis Üyesi Berke Merter’in Atatürk Havaalanı’nın şehir parkı olması yönünde uzun zamandır verdiği mücadele, AK Parti’nin seçim beyannamesine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havaalanı’nın büyük bir şehir parkı olacağını müjdeledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berke Merter'in o önergesini müjdeledi

CHP’li Meclis Üyesi Berke Merter’in Atatürk Havaalanı’nın şehir parkı olması yönünde uzun zamandır verdiği mücadele, AK Parti’nin seçim beyannamesine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havaalanı’nın büyük bir şehir parkı olacağını müjdeledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berke Merter'in o önergesini müjdeledi
26 Mayıs 2018 - 15:13 - Güncelleme: 26 Mayıs 2018 - 15:18
Reklam

Verdiği önergelerle farkını gösteren, yeşil alan, hava kirliliği ve eğitim konusundaki hassasiyeti ile tanınan Bahçelievler Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Üyesi CHP’li Mehmet Berke Merter, yine dikkatleri üzerine çekti. 3. Havaalanı’nın yapılacağı ve Atatürk Havaalanı’nın kapatılacağının konuşulmaya başladığı andan itibaren sosyal medya vatandaşlar tarafından kampanyalar başlamış, Atatürk Havaalanı’nın şehir parkına dönüştürülmesi istenmişti. Halkın bu isteğine CHP kayıtsız kalmamış, en çok mücadeleyi veren isimlerden biri ise yine bölgemizin tanınan ismi CHP’li Meclis Üyesi M.Berke Merter olmuştu.  

CHP’li İBB Meclis Üyesi Berke Merter 2 yıl önce ve yine geçtiğimiz hafta 16 Mayıs Çarşamba günü bu konuyu gündeme getirdi ve Atatürk Havaalanı’nın Atatürk Şehir Parkı olmasını önerdi. Berke Merter’in bu sözlerine ve 2 yıldır verdiği mücadeleye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan cevap niteliğinde açıklamalar geldi. Partisinin seçim beyannamesini açıklayan Erdoğan, “Atatürk Havalimanı var ya millet bahçesi olacak. Mevcut havalimanını dev millet bahçesi haline getirmek suretiyle artık şehrin merkezinde millet bahçesi olsun. Müjde, İngiltere’nin şuranın şöyle bahçeleri var bizim de var diyeceğiz. 29 Ekim’deki açılışla birlikte burada yoğun çalışmalar başlayacak” dedi.

Erdoğan’ın müjde olarak dile getirdiği bu açıklama, Berke Merter’in önergesini onaylar ve uğraşlarının haklılığını ispatlar nitelikte oldu. >365/Haber Merkezi

2018/05/2018-05-26-15-17-38.jpg

Bahçelievler Belediyesi ve İBB Meclisi Üyesi Cumhuriyet Halk Partili Berke Merter’in son verdiği önerge şöyle:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığı’na;   
Konu: 3. Havaalanı’nın 29 Ekim 2018 günü hizmette olacağı söyleniyor; Mevcut hizmette olan Yeşilköy Atatürk Havalimanımızın 3. Havalimanının faaliyete geçtiği zaman Yeşilköy’deki uçuşların durdurulacağı malumdur.  Gelin İBB Meclisi olarak tarihi bir karar alalım ve Atatürk Havalimanının 11. 700 dönümlük arazisinin Şehir Parkı olmasını ve adının da Atatürk Şehir Parkı olmasına imza atalım.  

2 yıl önce 18 Nisan 2016 Pazartesi günü İBB Meclisimiz de gündem dışı bir konuşma gerçekleştirerek Atatürk Havalimanı’nın 11. 700 dönümlük arazisinin Şehir Parkı olmasını ve adının da Atatürk Şehir Parkı konulmasını önermiştim. Konuşmamda dünyanın birçok metropollerinin şehir parklarında örnekler sunmuş, dönemin Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’a da seslenerek şu soruyu sormuştum: “Ben merak ediyorum Sayın Topbaş İstanbul'un Belediye Başkanı olarak Atatürk Havalimanının yeri konusu ile ilgili bir çift sözü yok mu? Bu konu hakkında ki düşüncesi nedir? İstanbul halkı ile paylaşır mı?” diyerek seslenmiştim.   

2 yıldır cevabını alamadığımız aynı soruyu Belediye Başkanı Sayın Av. Mevlüt Uysal’a ve AKP Meclis Grubuna soruyorum: Atatürk Havalimanının yeri konusu ile ilgili bir çift sözünüz yok mu? Bu konu hakkında ki düşünceleriniz nelerdir? İstanbul halkı ile paylaşır mısınız...   

Yine konuşmam da dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı arazisinin yeri için ''Ben bu ülkenin başında oldukça yeşil alan olacak'' ve ''Buraya bölge parkı yapacağız'' sözlerini de hatırlatarak: “AKP iktidarı da bu konuda İstanbul'un eksiği olduğunu düşünüyor ki, dönemin Başbakanı Sayın Erdoğan ''Ben bu ülkenin başında oldukça yeşil alan olacak'' ve ''Buraya bölge parkı yapacağız'' diyerek 11.700 dönüm yüz ölçümlü Atatürk Havalimanın yerine dünyanın en büyük şehir parklarından birini yapmayı planladığını söylemişti. Basından öğrendik ki muhtelif Bakanların 11 bin dönümlük bu arazi için maalesef ki farklı düşünceleri vardı; "Yok dünyanın en büyük fuar merkezini yapacağız, yok burası böyle olacak, şöyle olacak" gibi vesaire.   

Halbuki büyük şehir parkları bulundukları metropollere ününe ün katıp adeta onların dünyaca meşhur sembolleri haline gelebiliyor. Keşke İstanbul'unda böyle bütün dünyanın tanıdığı bir parkı olsaydı. Bu tür parkların hemen hemen hepsi turistlerin önemli uğrak yerlerinden birine dönüşüyor. Ama maalesef önemli dünya metropolleri arasında olan İstanbul'un büyük bir tane bile şehir parkı yok! Aslında bundan çok daha önemlisi bu tür yerler şehir nüfusun hayatını önemli oranda kaliteleştiriyor ve güzelleştiriyor. 

Bu şüphesiz ki İstanbul gibi yeşillik fukarası, bir tane bile büyük şehir parkına sahip olmayan bu metropolümüz için büyük ama çok büyük bir olay! O yüzden bu verilmiş söz çok sevdiğimiz ama maalesef belki de dünyanın en az yeşil alana sahibi İstanbul'umuzu beton çölü olmaktan kurtarmaya doğru büyük bir adım olabilir. Atatürk Havalimanın yerine dünyanın en büyük şehir parklarından birinin yapılmasını destekliyoruz ve isminin de Atatürk Şehir Parkı olmasını arzu ediyoruz. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. 

İBB Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum