Cumhurbaşkanı Erdoğan belediye başkanlarıyla buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da ağırladığı belediye başkanlarını uyarılarda bulundu. Heykellerinin yapılmasına tepki gösteren Erdoğan’ın vatandaşların şikâyetlerini de ileterek, “Vatandaşlar bana ulaşıyorlar, size ulaşamıyorlar” dediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan belediye başkanlarıyla buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da ağırladığı belediye başkanlarını uyarılarda bulundu. Heykellerinin yapılmasına tepki gösteren Erdoğan’ın vatandaşların şikâyetlerini de ileterek, “Vatandaşlar bana ulaşıyorlar, size ulaşamıyorlar” dediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan belediye başkanlarıyla buluştu
14 Eylül 2017 - 20:09 - Güncelleme: 14 Eylül 2017 - 20:14
Reklam

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda il, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla buluştu. ATO Congresium'da 884 belediye başkanına hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimlerine vurgu yaptı, başkanlara bir dizi uyarıda bulundu.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na da sert sözlerle yüklenen Erdoğan, belediye başkanlarına; “Dedikodulara mahal vermeyecek ve çalmadık kapı bırakmayacaksınız” şeklinde talimat verdi.

2017/09/4711805.jpg

Habertürk’ün haberine göre; Erdoğan’ın basına kapalı bölümde uyarılarını daha da sertleştirdiği öğrenilen toplantıda; imar değişikliği, Erdoğan heykellerinin yapılması ve vatandaşlarının belediye başkanlarına ulaşamadıkları yönündeki şikâyetler öne çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının bir kısmı şöyle:
BAŞARIMIZI TABANDAN GELEN SİYASETE BORÇLUYUZ
Başarımızı tepeden inme değil tabandan gelen siyaset anlayışına borçluyuz. Belediyecilik dönemimizde millete hizmet etmenin sadece yol yapmaktan ibaret olmadığını, aynı zamanda gönülleri de yapmaktan geçtiğini gördük. Biz bu anlayışla yola çıktığımız için şehirlerle birlikte zihniyetleri de değiştirdik. Belediyelerde, teşkilatlarda görev alan her bir arkadaşımız benim gözümde ülkesi için büyük işler yapmış bir kahramandır. Bizim partimizde en vasat arkadaşımızın performansı muhalefet partilerinin yıldızlarından çok daha ileridir. Biz kendi kendimizle yarışıyoruz. Öyle de devam edeceğiz. Yüzde 50’nin üzerine çıkmak için mevcutla yetinemeyiz.

2019 MART’I BİZİM İÇİN ADETA OLMAZSA OLMAZDIR
2019 Mart’ı bizim için adeta olmazsa olmazdır. Onun için 2019 Martı’nda aday olacak olan belediye başkanlarımız, şu anki belediye başkanlarımız hedefi 2019’un Mart’ına değil 2019’un Kasım’ına koymalıdır. Belediyelerimiz için en ufak bir spekülasyona yer vermeyecek şekilde çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekmektedir. Bugünkü bu toplantıyla bir miladi adımın atılması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Şehirlerdeki, beldelerdeki bütün dedikoduların ortadan kalkması için belediye başkanlarımıza, il genel meclis üyelerimize büyük görevler düşüyor.

KÜSMEK, DARILMAK, MÜCADELEYE ZARAR VERMEK YOK
Açık ve net konuşacağım. Kapalı oturumda da aynı şekilde. Bu yolda küsmek, darılmak, hele hele mücadeleye zarar verecek davranışlar içine girmek hiçbir arkadaşıma kesinlikle yakışmaz. Çünkü biz sıradan bir parti değiliz. Bir davanın eri olmak başkadır. Ben sizleri bir davanın eri olarak görüyorum, gönüldaşlarım olarak görüyorum. Önümüzde ülkemiz ve milletimiz için geçekten çok zorlu bir dönem var. Milletimiz bu önemli görevi bizlere AK Partililere vermiştir. Başarısızlığımızın tek neticesi sadece AK Parti’nin iktidar kaybetmesi olsa inanın bana çok küçük bir bedel olur. AK Parti’nin başarısızlığı demek Türkiye’nin önündeki çok büyük fırsatları kaçırması, daha da kötüsü elindekileri kaybetmesi demektir. 

MİLLETİMİZİN TAMAMIYLA KUCAKLAŞMALIYIZ
Ülkemizin kaderiyle AK Parti’nin kaderinin bütünleştiği bir süreçten geçiyoruz bunu unutmayın. Bunun için milletimizin tamamıyla kucaklaşmalıyız. AK Parti ve Tayyip Erdoğan düşmanlığını varlık sebebi hatta ekmek kapısı haline getirmiş küçük bir kesimi saymazsak ben ülkemizde desteğini alamayacağımız hiçbir vatandaşımız olmadığını düşünüyorum. Bunun için çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmamalıyız.

 “BELEDİYE BAŞKANLARINA ULAŞAMIYORUZ” ELEŞTİRİLERİNİ İLETTİ
Habertürk TV'den Çimen Çetin'in edindiği bilgilere göre; toplantının basına kapalı bölümünde Cumhurbaşkanı, belediye başkanlarına yönelik uyarılarını sürdürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan gelen “Belediye başkanlarına ulaşamıyoruz” eleştirilerini ilk ağızdan iletti, bunun AK Parti'nin ilkeleri ile bağdaşmadığını söyledi. Asıl patronun vatandaş olduğunu, halkla daha çok temasta bulunmalarını istedi. Belediyelerin AK Parti'nin vatandaşa bakan yüzü olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir uyarısı da imar değişikliği işlemleri ile ilgili oldu. Bunun bir rant alanı olarak görüldüğünü ancak doğrusunun o bölgede yaşayanların görüşlerinin alınarak yapılması olduğunu vurgulayan Erdoğan, 2019 mart ayının kasım ayında yapılacak seçimlerin de bir provası olduğuna dikkat çekti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum