CHP'liler; 'Bahçelievler'de adil bir seçim istiyoruz' diye haykırdılar

CHP Bahçelievler İlçe Örgütü, ‘Seçimlerin adil yürütülmüyor’ diye tepki gösterdi, milletvekilleriyle basın açıklaması yaptı. Hukuki yollardan haklarını arayacaklarını söyleyen CHP’liler, çok sert açıklamalarda bulundular. 

CHP'liler; 'Bahçelievler'de adil bir seçim istiyoruz' diye haykırdılar

CHP Bahçelievler İlçe Örgütü, ‘Seçimlerin adil yürütülmüyor’ diye tepki gösterdi, milletvekilleriyle basın açıklaması yaptı. Hukuki yollardan haklarını arayacaklarını söyleyen CHP’liler, çok sert açıklamalarda bulundular. 

CHP'liler; 'Bahçelievler'de adil bir seçim istiyoruz' diye haykırdılar
27 Mart 2019 - 13:43 - Güncelleme: 31 Mart 2019 - 00:36
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığı, Bahçelievler’de seçim sürecinin adil bir şekilde yönetilmediği gerekçesiyle, tepki dolu bir basın açıklaması yaptı. İlçe binası önünde sloganlarla ve dövizlerle tepki gösterilen açıklamaya; CHP İstanbul Milletvekilleri; Emine Gülizar Emecan, Turan Aydoğan ve Özgür Karabat da destek verdi. CHP İlçe Başkanı Özgür Çelik ile Millet İttifakı’nın Bahçelievler Adayı Mehmet Ali Özkan’ın basın açıklamalarıyla başlayan konuşmalar, milletvekillerinin tepkileriyle devam etti. Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı ve AK Parti’nin Adayı Hakan Bahadır’a tepki gösterilen açıklamalarda; CHP adayının pankartlarının kesildiği, kaymakam ve ilçe milli eğitim müdürünün AK Parti’nin tarafını tuttuğu iddialarında bulunuldu.

Pankartlarının ve afişlerinin kesildiğini, kaymakamın telefonlarına dahi çıkmadığını, ilçe milli eğitim müdürünün AK Parti’nin adayıyla okullarda ve derneklerde propaganda yaptığını ileri süren İlçe Başkanı Özgür Çelik, tek tek fotoğraflar gösterdi, “Bunu söylemekten hicap duyuyorum ama Bahçelievler’de devlet, siyasetin önünde diz çökmüş durumdadır” dedi.

2019/03/2019-03-27-13-47-45.jpg

Çok sert konuşan CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan da, “Gereğini, hukuki yollardan ve gerekli makamlarla geçeceğimiz temaslar üzerinden yağacağız. Ama bu milli eğitim müdürünün şunu bilmesini isterim; buradaki küçük çocukları sana yedirmem. Ey milli eğitim müdürü. Seçim gününe kadar şurada yatarım, makamından dışarı çıkamazsın. Sen kamu görevlisisin. Adam gibi işini yapacaksın. Yapmazsan, yaptıracağım sana. Aldığın maaşın karşılığını adam gibi işini yaparak vereceksin. Eğer yapmazsan seni bir partizan olarak ilan eder, seni rezil ederim, sokağa çıkamazsın. Bahçelievler’i sana yedireceğimizi mi sanıyorsun. Küçücük çocukların fikri hür, vicdanın hür yetişmesi için yola çıkılan bir ülkede sen kafana göre zehrini akıtamazsın. Birilerinin kuklası olarak geleceksin burada top oynatacaksın demek. Sana burada top oynatmam. Bugünden itibaren gözüm üzerinde. Seninle birlikte okul okul gezen AK Parti adayını da rezil ederim. Çocukların eline mi düştünüz siz ya?” diye tepki gösterdi. >365/Haber Merkezi

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’in basın açıklamasının tamamı şöyle:
BASINA VE KAMUOYUNA

Değerli Basın Emekçileri;
Milletvekillerimiz ve yönetim kadrolarımızla birlikte adil ve tarafsız bir seçim talebimiz için burada toplandık.

Bu talebimizi dile getirmeden önce seçim sürecinde Bahçelievler’de yaşanan hukuksuzlukları siz değerli basın görevlileri ile paylaşmak istiyoruz.

 İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün etik ve adil olmayan uygulamaları var. Ak Parti Bahçelievler Adayı aynı zamanda Yeşilay Şube Başkanıdır! Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı Ak Parti Bahçelievler Belediye Başkan Adayına Yeşilay Haftası Kapsamında okullarda Yeşilay kılıfı ile siyasi propaganda yaptırdı. Bize okullardan şikayet telefonları geldi.

Buradan öncelikle Yeşilay Genel Merkez’ine sormak istiyoruz: ‘’Kamu yararı amacıyla 100 yıl önce kurulmuş ülkemizin en köklü kurumlarından birisi olan Yeşilay’ın siyasi amaçlar uğruna kullanılması ne kadar etiktir?’’

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürünün yaptıkları ne yazık ki bununla sınırlı değildir. Ak Parti İstanbul ve Bahçelievler Adayları açıklandığı anda (29 Aralık 2018)  Sosyal Medya hesaplarından destek ve başarı mesajları ile birlikte fotoğrafları paylaşıldı.

Bu durumlar üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü ile yaptığım telefon görüşmesinde kendisine ‘’Seçim Kanunun 63 Maddesine göre suç işlediği bu davranışlarından vazgeçmesi gerektiğini’’ nezaket ve saygı çerçevesinde aktardım. 

Buna rağmen Sayın Müdür, ilçemizde kurduğu bir hemşeri derneği üzerinden vatandaşlara çağrıda bulunarak Ak Parti adayları lehine toplantılar yaptı. Üstelik bu toplantılarda salonu dolduramayınca henüz 18 yaşını bile doldurmamış öğrencileri koltuklara oturtturarak suç işlemeye devam etti. 
 Seçim Kanunun 63. Maddesine göre memurlar tarafsız davranmak zorundadır. Hiçbir siyasi partiye maddi-manevi yardımda bulunamazlar. Vatandaşın oyuna tesir edecek herhangi bir faaliyette bulunmaları yasaktır. 

Bahçelievler ilçe Milli Eğitim Müdürü bu kanunu açık ve net bir şekilde ihlal etmiştir. Üstelik ilk, orta ve lise çağındaki çocuklar Milli Eğitim Müdürü tarafından siyasi emellere alet edilmiştir. Sayın Milli Eğitim Müdürü hakkında gerekli yasal işlemler avukatlarımız tarafından başlatılmıştır. 

Bahçelievler’de ki hukuksuzluklar ne yazık ki sadece bunlarla sınırlı değildir. Kaymakamlık nezdinde Emniyet Müdürü ve tüm siyasi partilerin katılımı ile yapılan toplantıda sadece ilçe binaları ve seçim ofislerine parti bayrağı ve pankart asılacağı imza ile protokole bağlanmışken İktidar Partisinin Bahçelievler’de pankart asmadığı elektrik direği ve inşaat kalmamıştır. Bu uygulamalar kaymakam nezdinde imzalanan protokole aykırı olmasının yanında seçim kanununa da aykırıdır.

19.03.2019 tarihinde tarafımızdan İlçe Seçim Kurulu’na başvuru yapılarak ‘’kanuna aykırı asılan tüm siyasi partilerin bayrak ve pankartlarının kaldırılması’’ kararı çıkartılmış, bu karar kaymakamlık ve belediyeye gereği yerine getirilmek üzere aynı gün tebliğ edilmiştir. 

Kararın çıkmasının üzerinden 1 hafta geçmiş olmasına rağmen halen ilçemizin elektrik direklerinde tüm afişler duruyor. Sürekli ısrarlarımızla inşaatlardan sabah sökülen pankartlar daha akşam olmadan geri asılıyor. 

 Yasal dayanağı olmadan belediye personellerine verilen CHP Pankartlarını toplatma talimatı belediye çalışanları ile vatandaşı karşı karşıya getiriyor. İlçe Seçim Kurulun Kararı ve Emniyet Müdürlüğü Personeli devre dışı bırakılarak belediye temizlik işçilerini zorla pankart ve afiş toplamaya zorlayan bu uygulama ile belediye çalışanlarının can güvenliği tehlikeye giriyor. (24 Mart Pazar günü belediye çalışanları Emniyet müdürlüğü bilgisi dışında pankart toplanmaya zorlanmış ve belediye çalışanları ile vatandaşlar arasında şiddete yol açabilecek olaylar yaşanmıştır)

İlçe Kaymakamının etik ve adil olmayan uygulamaları:
Bahçelievler’de tüm bu etik ve adil olmayan olaylar yaşanırken ‘’İlçenin En Büyük İdari Amiri’’ İlçe Kaymakamı süreçlere hiç müdahil olmadığı gibi ne telefonlarımızı açıyor ne de randevu taleplerimize cevap veriyor. 

Seçim süreci başladığından beri ilçe kaymakamımızı defalarca aramama, özel kaleminden randevu istememe rağmen bütün taleplerimiz yanıtsız kalmıştır. 

Hem 24 Haziran Seçimlerinde, hem de 31 Mart Yerel Seçimlerinde siyasi partilerin temsilcilerine nezdinde protokol imzalatmış ilçe kaymakamımız hiçbir prensip kararını uygulatamamıştır. 

İlçe Kaymakamı bir siyasi parti ilçe başkanının ve adayının karşısında çaresiz kalmış ve Devlet Kurumunun Siyaset Kurumu karşında diz çökmesine neden olmuştur.

TÜM BU OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN;
CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLÇE YÖNETİMLERİ, İL ÖRGÜTLERİ VE GENEL MERKEZİ BAHAR HAVASINDA BİR SEÇİM GÜNÜ ARZU ETMEKTEDİR. 

BURADAN SEÇİM GÜNÜ GÖREV YAPACAK TÜM SANDIK BAŞKANI ÖĞRETMENLERİMİZE SESLENMEK İSTYORUZ. ‘’ULUSLARI KURTARANLAR YALNIZ VE ANCK ÖĞRTMENLERİDİR’’ LÜTFEN BAHAR HAVASINDA BİR SEÇİM GEÇMESİ İÇİN ELİNİZDEN GELENİ YAPINIZ VEADİL OLUNUZ. 

SAYGILARIMIZLA 
CHP BAHÇELİEVLER İLÇE BAŞKANLIĞI

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum