CHP’li Meclis Üyesi Hasan Tapan’dan belediyeye soru yağmuru…

CHP Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Hasan Tapan, Bahçelievler Belediyesi’ne yıllardır olası bir deprem için ne gibi hazırlıklar yapıldığını sordu.

CHP’li Meclis Üyesi Hasan Tapan’dan belediyeye soru yağmuru…

CHP Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Hasan Tapan, Bahçelievler Belediyesi’ne yıllardır olası bir deprem için ne gibi hazırlıklar yapıldığını sordu.

CHP’li Meclis Üyesi Hasan Tapan’dan belediyeye soru yağmuru…
12 Şubat 2018 - 21:23
Reklam

Verdiği önergelerle halkın sesi olan ve adından sıkça söz ettiren Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir ve Bahçelievler Belediye Meclisleri Üyesi Hasan Tapan, bu kez deprem gerçeğini meclis gündemine taşıdı. Bahçelievler Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında önergesini sunan CHP’li Meclis Üyesi Hasan Tapan, belediye başkanlığına olası bir depremle ilgili çok sayıda soru yöneltti.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun ‘Acil Durum Planlaması’ başlıklı 53. Maddesi’ni hatırlatan Hasan Tapan, önergesinde; “Bahçelievler ilçesi kriz merkezi neresidir? Buranın adresi halkın bilgisine sunulmuş mudur? Acil durumlarda gerekli teçhizat hazır ve çalışır vaziyette, kullanılacak personel eğitimli ve önceden isimleri belirlenmiş midir? Bahçelievler belediyesi olarak arama kurtarma ekibimiz var mıdır? Kaç kişiden oluşmaktadır? Her yıl muntazam eğitimleri sürdürmekte midir? Afet anı mahalle örgütlemeleri mevcut mudur? Mahalle bazlı afet eğitimleri yapılmakta mıdır? Bu eğitimler yeterli midir? Mahalle bazında “tahliye” alanları belirlenmiş midir?” diye sordu. >365/Haber Merkezi

CHP Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Hasan Tapan’ın önergesinin tamamı şöyle:

BAHÇELİEVLER BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI’NA
KONU: DEPREM TEDBİRLERİ HK.
      

5393 Sayılı Belediye Kanununun ACİL DURUM PLANLAMASI başlıklı 53. Maddesi, Belediye; yangın, sanayi kazaları, deprem ve diğer doğal afetlerden korunmak veya bunların zararlarını azaltmak amacıyla beldenin özelliklerini de dikkate alarak gerekli afet ve acil durum planlarını yapar, ekip ve donanımını hazırlar.

Acil durum planlarının hazırlanmasında varsa il ölçeğindeki diğer acil durum planlarıyla da koordinasyon sağlanır ve ilgili bakanlık, kamu kuruluşları, meslek teşekkülleri ile üniversitelerin ve diğer mahalli idarelerin görüşleri alınır. Planlar doğrultusunda halkın eğitimi için gerekli önlemler alınarak 2.fıkrada sayılan idareler, kurumlar ve örgütlere ortak programlar yapılır denmektedir.

Tüm bunların ışığında Bahçelievler ilçesi kriz merkezi neresidir? Buranın adresi halkın bilgisine sunulmuş mudur? Acil durumlarda gerekli teçhizat hazır ve çalışır vaziyette, kullanılacak personel eğitimli ve önceden isimleri belirlenmiş midir?

Bahçelievler belediyesi olarak arama kurtarma ekibimiz var mıdır? Kaç kişiden oluşmaktadır? Her yıl muntazam eğitimleri sürdürmekte midir? Afet anı mahalle örgütlemeleri mevcut mudur? Mahalle bazlı afet eğitimleri yapılmakta mıdır? Bu eğitimler yeterli midir? Mahalle bazında “tahliye” alanları belirlenmiş midir? 
 
İlçemiz sınırları içerisinde deprem sonrasında en seri şekilde hizmete sokularak faaliyetlerini sürdürecek,
1-Konaklama yerleri,
2-Resmi bina olarak kullanılacak alanlar,
3-Aşevi bölgeleri,
4-Hastane bölgeleri,
5-Yardım malzemesi depoları,
6-Soğuk hava depoları,
7-Ambulans hizmetleri,
8-Banyo, WC yerleri,      
9-Helikopter pistlerinin yerleri belirlenmiş midir?
Belirlendiyse nerelerdir? Bahçelievlerli vatandaşlarımıza duyurulmuş mudur? İstanbul Valiliğince her ilçe Sivil Savunma Müdürlükleri emrine içinde enkaz kaldırma ve kurtarma malzemesi olan gönderilen konteynırlar, ilçenin her mahallesine birer adet konulmuş mudur? Bu konteynırlar nerelere konuşlandırılmıştır? Adedi kaçtır?

Yukarıdaki soruları cevaplandırarak grubumuza yazılı olarak bilgi verilmesi için önergemizin başkanlık makamına havalesini arz ederiz.
 Saygılarımızla,

HASAN TAPAN                                  
İBB VE BAHÇELİEVLER MECLİS ÜYESİ   

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum