CHP’li gençlerden ‘Cinsel İstismar’ konusundaki yasa düzenlemesine tepki…

‘Cinsel İstismar’ konusundaki yasa düzenlemesine bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler Gençlik Kolu üyelerinden geldi. Başkan Berkan Erdoğan öncülüğünde toplanan gençler, sloganlarla ve basın açıklamasıyla AK Parti’li vekilleri protesto etti.

CHP’li gençlerden ‘Cinsel İstismar’ konusundaki yasa düzenlemesine tepki…

‘Cinsel İstismar’ konusundaki yasa düzenlemesine bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler Gençlik Kolu üyelerinden geldi. Başkan Berkan Erdoğan öncülüğünde toplanan gençler, sloganlarla ve basın açıklamasıyla AK Parti’li vekilleri protesto etti.

CHP’li gençlerden ‘Cinsel İstismar’ konusundaki yasa düzenlemesine tepki…
21 Kasım 2016 - 11:30 - Güncelleme: 21 Kasım 2016 - 13:55
Reklam

Geçtiğimiz günlerde AK Parti’li milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan ‘Cinsel İstismar’ konusundaki yasa düzenlemesine ülke genelinden gelen tepkiler çığ gibi büyüyor. CHP’li ve MHP’li milletvekilleri tarafından da karşı çıkılan yasa tasarısına Gazete365’in yayın bölgesi Bahçelievler, Bağcılar, Bakırköy ve Güngören’de de sesler yükseldi.
CHP Bahçelievler Gençlik Kolu da yaptığı basın açıklamasıyla tepkisini ortaya koydu. Ana kademenin de destek verdiği Yayla Meydan’daki eylemde; pankart ve sloganlarla ‘Cinsel İstismar’ konusundaki yasa düzenlemesine karşı çıkıldı. “Çocuk gelin yoktur. Sapık zihniyet, göz yuman ahlak, çanak tutan hükümet vardır”, “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar” gibi pankartların dikkat çektiği protestoda; basın açıklamasını gurup adına CHP Bahçelievler Gençlik Kolu Başkanı Berkan Erdoğan yaptı. Başkan Erdoğan açıklamasında; “Tüm halkımızın bilmesini isterim ki, biz Cumhuriyet Halk Partisi gençleri var oldukça, yani Mustafa Kemal’in askerleri görev başında olduğu sürece bu ülkenin kadınları ve çocukları Türkiye’nin sokaklarında özgür ve korkusuzca yaşamaya devam edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

BU UTANÇ YASASINA KARŞI DİRENECEĞİZ
Açıklamasına, “2016 yılının 17 Kasımı’nda bir gece vakti, AK Parti’li 6 erkek milletvekili görüşülen torba yasanın içine adeta yangından mal kaçırırcasına bir utanç ekledi” sözleriyle başlayan Başkan Erdoğan, “Bu utanç; gecenin karanlığında yalvarmalarını ve çığlıklarını duyamadığımız, ancak gazetelerde okuduğumuzda içimizi yakan, bizleri kahreden, erkekliğimizden ve insanlığımızdan utandıran kıyamet bugün kopsun dedirten çocuklara yönelik cinsel istismarı meşrulaştırmaya dönük bir utançtır” diyerek tepki gösterdi.
“Bu çıkarılan yasa neyin yasasıdır? Kim kurtarılmaya çalışılmaktadır?”diye soran Erdoğan, “ Kural bellidir ve basittir. Türkiye Cumhuriyeti’nde reşit olmamış hiçbir bireye onun talebi ve rızası olsa dahi cinsel içerikli bir davranışın sergilenmesi suçtur. Bu suçu meşrulaştıran hangi yasa ise, hangi örf ise, hangi töre ise biz onu reddediyoruz. Verdiğiniz yasa teklifinin karşısındayız ve kadın erkek genç yaşlı demeden bu utanç yasasına karşı direneceğiz” şeklinde sert çıktı. 365/Aykut Kaya

İşte, CHP Bahçelievler Gençlik Kolu tarafından  ‘Cinsel İstismar’ konusundaki yasa düzenlemesine karşı yapılan basın açıklamasının tamamı:
Saygıdeğer Bahçelievler halkı
2016 yılının 17 Kasımı’nda bir gece vakti, AK Parti’li 6 erkek milletvekili görüşülen torba yasanın içine adeta yangından mal kaçırırcasına bir utanç ekledi. Bu utanç; gecenin karanlığında yalvarmalarını ve çığlıklarını duyamadığımız, ancak gazetelerde okuduğumuzda içimizi yakan bizleri, kahreden, erkekliğimizden ve insanlığımızdan utandıran kıyamet bugün kopsun dedirten çocuklara yönelik cinsel istismarı meşrulaştırmaya dönük bir utançtır. 
AK Parti’li 6 milletvekilince verilen yasa önerisinde denilmektedir ki: cebir hile ve tehdit olmaksızın 16.11.2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hüküm açıklanmışsa ceza infazının ertelenmesine karar verilir. 
Bu utanç yasasını bir gece vakti milletin meclisine getirip bizleri sokağa döken AK Parti’li vekiller; bilmez misiniz ki;
 -neredeyse her tecavüz sanığının mahkemede yaptığı ilk savunma” rızası vardı efendim” şeklindedir.
 Bilmez misiniz ki;
-cinsel istismar mağdurları mahkemede, sokakta, işyerinde, ailesinin içinde sanki kendileri suç işlemişçesine utanarak gezmekte
Bilmez misiniz ki;
 -bu ülkede çocuk gelin trajedisi yaşanmaktadır. Kız çocukları kucaklarında oyuncak bebek değil gerçek bebeklerini taşımaktadır 
Bilmez misiniz ki;
-başlık parası denilen rezillikle kız çocukları daha 12 yaşındayken dedesi yaşındaki sapıklarla evlendirilmektedir,
Bilmez misiniz ki;
 -babasının düşündüğü evliliği reddeden kızlar için töreye uymadı diye ölüm cezaları verilmektedir.
 Bu çıkarılan yasa neyin yasasıdır. Kim kurtarılmaya çalışılmaktadır. Kural bellidir ve basittir. Türkiye Cumhuriyeti’nde reşit olmamış hiçbir bireye onun talebi ve rızası olsa dahi cinsel içerikli bir davranışın sergilenmesi suçtur. Bu suçu meşrulaştıran hangi yasa ise, hangi örf ise, hangi töre ise biz onu reddediyoruz. Verdiğiniz yasa teklifinin karşısındayız ve kadın erkek genç yaşlı demeden bu utanç yasasına karşı direneceğiz.
Tüm halkımızın bilmesini isterim ki biz Cumhuriyet Halk Partisi gençleri var oldukça, yani Mustafa Kemal’in askerleri görev başında olduğu sürece, bu ülkenin kadınları ve çocukları Türkiye’nin sokaklarında özgür ve korkusuzca yaşamaya devam edeceklerdir.
Tüm halkımıza saygıyla duyurulur.


YORUMLAR

  • 0 Yorum