CHP'li gençler o okul müdürünü protesto etti

CHP Bahçelievler Gençlik Kolu üyeleri, 10 Kasım’da Atatürk baskılı tişört giydiği gerekçesiyle öğrencisini derse almayarak, skandal sözler sarf ettiği ileri sürülen Okul Müdürü Hasan Aydın’ı protesto etti.

CHP'li gençler o okul müdürünü protesto etti

CHP Bahçelievler Gençlik Kolu üyeleri, 10 Kasım’da Atatürk baskılı tişört giydiği gerekçesiyle öğrencisini derse almayarak, skandal sözler sarf ettiği ileri sürülen Okul Müdürü Hasan Aydın’ı protesto etti.

CHP'li gençler o okul müdürünü protesto etti
13 Kasım 2017 - 21:14 - Güncelleme: 19 Kasım 2017 - 13:58
Reklam

10 Kasım’da Bahçelievler Anadolu Lisesi’nde bir skandal yaşanmış, iddiaya göre; Okul Müdürü Hasan Aydın, tören için okula Atatürk baskılı tişörtle gelen öğrenciye ağır ithamlarda bulunarak, derse almamıştı. Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yıldönümünde yaşanan olay sonrası ilk dakikadan itibaren tavrını ortaya koyan CHP Bahçelievler Gençlik Kolu üyeleri, olayı protesto etti.
 
Atatürk baskılı tişörtlerle Haznedar Meydanı’nda oturma eylemi yapan CHP’li gençler, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganlarıyla okul müdürünün tavrına tepki gösterdi. Grup adına basın açıklaması yapan CHP Bahçelievler Gençlik Kolu Başkanı Berkan Erdoğan, “Olayla ilgili ses kayıtları ortadır. Biz kişilerle ilgili herhangi bir şey söylemek istemiyoruz. Ama Mustafa Kemal bu ülkenin yapı taşlarından birisidir. Bundan sonra da hiçbir kimse bu şekilde açıklamalar yapmamalıdır. Bu ülkede fikir özgürlüğü var. Herkes Atatürkçü olmak zorunda değil. Ancak Atatürk’ün bize bıraktığı manevi bir miras vardır. Atatürk anayasal bir güvence altındadır. Bu yüzden bu açıklamalar yapılamaz. Bunlar bu toplumu ikiye bölen açıklamalardır. Bugün Türkiye’de yüzlerce gazeteci fikirlerini paylaştığı için içerdeyken, bir okul müdürü çıkıp Mustafa Kemal’e aklına gelen her şeyi söyleyemez” diye konuştu.

2017/11/7972684.jpg

BU ORTAMI SİYASİ İKTİDAR YARATMIŞTIR
Eylemlerini okul önünde yapmayı planladıklarını ancak okuldaki öğrencileri etkilememek için vazgeçtiklerini de vurgulayan Başkan Erdoğan, “Biz bu eylemi okulun önünde yapmayı planlıyorduk ama okulun düzenini bozmamak, okulu politize etmemek ve öğrenciler arasında ikilik çıkartmamak adına burada gerçekleştiriyoruz. Hiçbir şekilde eğitimciler ve öğrenciler arasında politik bir ayrıştırma, ideolojik bir kargaşa istemiyoruz. Bu elzem olayla ilgili çeşitli açıklamalar yapan okul müdürü ile alakalı da kişisel bir durum yaratmak istemiyoruz. Bizim isteğimiz; bundan sonra bu olayların yaşanmamasıyla ilgilidir. Günümüzde siyasi iktidar öyle bir ortam yaratmıştır ki, 29 Ekim’de grip oldum gerekçesiyle Cumhurbaşkanının Anıtkabir’e gitmemesiyle, bugün okul müdürleri de bu şekilde konuşma cesareti göstermektedir” ifadelerini kullandı.

2017/11/5999030.jpg

OKUL MÜDÜRÜ HASAN AYDIN NE DEMİŞTİ?
10 Kasım’da Atatürk baskılı tişört giydiği gerekçesiyle öğrencisini derse almayarak, skandal sözler sarf ettiği ileri sürülen Okul Müdürü Hasan Aydın’a ait olduğu söylenen ses kaydında; “Evet Atatürk de biri! Sence hangisi önemli, biri de Hz.Adem’in doğum gününü kutlasın, Hz.Adem’in resmini koysun. Biri Fatih’in doğum günü ben 'Fatih’in resmiyle geleceğim' desin? Nasıl olacak? Ben böyle geldim diyorsunuz böyle bir şey yok! Burası senin babanın yeri değil, Atatürk de senin babanın uşağı değil. Benim için Atatürk ne ise senin içinde o. Kendi kendine sanki Atatürk’e yakınmış gibi numara çekiyorsun... Ee Türkiye’de herkes 10 Kasım’da saat 9.05’de Atatürk’ü kutluyor. Ben böyle geldim ne demek. Benim içimden donla gelmek geldi, donla mı geleyim okulun bir kıyafeti var donla mı geleyim. 'Benim içimden böyle geldi' diye bir açıklama mı olur, ne demek ben böyle geldim. Ben sana soruyorum niye böyle geldin, 'benim içimden böyle geldi' diyorsun, benim içimden fistan giymek geldi. Neden kıyafetlerinizi giymiyorsunuz adamı dinden imandan çıkarıyorsunuz, törene kadar dese girmeyin. Burada 1130 tane öğrenci var, onlar öyle gelmiyor da sen niye böyle geldin? Kendi kendine şov yapıyorsun! Kıyafeti olanlar derse gelsin, olmayanlar gelmesin. Adamı dinden imandan çıkarmayın” sözleri yer alıyor. >365/Haber Merkezi

2017/11/8727073.jpg

Gençlerin eylemine CHP'li belediye meclis üyeleri ile ilçe yöneticileri de destek verdi.

2017/11/5894279.jpg

Eyleme, ulusal yazılı ve görsel medya mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

2017/11/8817364.jpg


YORUMLAR

  • 0 Yorum