CHP İstanbul İl Başkanlığı'na Özgür Çelik seçildi

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde; İstanbul İl Başkanlığı'na Özgür Çelik seçildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da Özgür Çelik'in listesinde; Kurultay Delegeleri arasında yer aldı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na Özgür Çelik seçildi

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde; İstanbul İl Başkanlığı'na Özgür Çelik seçildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da Özgür Çelik'in listesinde; Kurultay Delegeleri arasında yer aldı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na Özgür Çelik seçildi
09 Ekim 2023 - 01:21 - Güncelleme: 12 Ekim 2023 - 13:41
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı, 38. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. CHP İstanbul eski İl Başkanı Cemal Canpolat ile CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik'in aday olduğu kongrede; kazanan Özgür Çelik oldu. Çelik’in listesindeki 196 kurultay delegesi arasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın isimleri dikkat çekti.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve büyük gerilimlere sahne olan kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, gündem maddelerinin yerine getirilmesiyle devam etti. Yoğun katılımın yaşandığı kongrede; 70’i aşkın isim konuşma yaptı, salonda tansiyon sık sık yükseldi. 5 yıldır görevini sürdüren mevcut İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na da bir grup tepki gösterdi, yuhalamalar yaşandı. Adayların kürsüye çıkıp, sağduyu çağrısı yaptığı ve verilen aralarla uzayan kongre, gece yarısına dek sürdü. 310 oya karşılık 342 oy ile sandıktan zaferle çıkan Özgür Çelik, teşekkür konuşmasında; birlik ve beraberlik mesajları verdi. 

BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ
Sloganlarla seçim zaferini kutlayan coşkulu kalabalığa seslenen CHP İstanbul yeni İl Başkanı Özgür Çelik, “Bu salona 26 ilçe başkanıyla beraber girdim ama bu salondan 39 ilçe başkanıyla birlikte çıkıyorum. İstanbul’da artık eşitlikçi bir yönetim anlayışı var. İstanbul’da 39 ilçe başkanına eşit yaklaşan bir mücadeleyi örgütümüzle birlikte gerçekleştireceğiz. İstanbul’dan bir umudu, İstanbul’dan bir kıvılcımı çakarsak bu umut Türkiye’ye ışık olur. Birleşe birleşe kazanacağız, kucaklaşa kucaklaşa kazanacağız. İstanbul'u kazanacağız. Türkiye'yi kazanacağız” diye konuştu.

Kendisi de bir eğitimci çocuğu olan Başkan Çelik, “Bir öğretmenin çocuğu bu ülkede bir il başkanı olabiliyorsa, bir emekçinin çocuğu bu ülkede milletvekili, belediye başkanı olabiliyorsa bunu demokrasiye borçluyuz. Bunu Cumhuriyet’e borçluyuz. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Yolumuz açık olsun, yolumuz aydınlık olsun. Bu bir başlangıç. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. >365/Haber Merkezi 

ÖZGÜR ÇELİK KİMDİR?
Özgür Çelik, 14 Haziran 1981'de Sivas'ta dünyaya geldi. 20 yıldır eğitim alanında faaliyet yürüten bir kurumun kurucusu ve müdürüdür. İletişim alanında lisans eğitimi aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi Yüksek Lisansı yaptı. İkinci Yüksek Lisansını yine İstanbul Üniversitesi Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Çalışmaları alanında tamamladı.

2015-2018 yılları arasında CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 25 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı 11. Olağan Kongresinde İlçe Başkanı seçildi.

22 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler 12. Olağan Kongresi'nde yeniden seçilerek İlçe Başkanlığı görevine devam etti. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli demokratik kitle örgütlerinde görev aldı. Sivil Toplum Kuruluşlarında başkanlık, yöneticilik ve başkan vekilliği görevlerinde bulundu.

2013-2017 yılları arasında ŞEDEF Başkan Vekilliği görevini üstlendi. Halen üst kurul delegeliğini yaptığı İSKEF ve TÜSEKON'un kuruluş çalışmalarında yer aldı.

Motosiklet kullanmaktan, futbol oynamaktan, seyahat etmekten hoşlanan ve son olarak CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Çelik, 8 Ekim 2023 tarihinde yapılan CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde; İl Başkanı seçilmiştir. 

YÖNETİM KURULU (ASİL):
1) Özgür Çelik (Başkan)
2) Gökhan Akgül
3) Ramazan Araç
4) Mehmet Arslan
5) Devrim Atasever
6) Burcu Avseren
7) Murat Bakır
8) Ahmet Baylan
9) Cem Birlik
10) Ali Ekber Cömert
11) Burak Çalışkan
12) Mertcan Çınak
13) Veli Coşkun
14) Erhan Daka
15) Metin Demirbilek
16) Selahattin Erbaş
17) Kemal Ercan
18) Gürbüz Erdagoz
19) Nurten Erdal
20) Havva Gülenc
21) Pınar Güngören
22) Engin Karaağac
23) Hüseyin Karakuş
24) Çağdaş Karakoçuk
25) Haydar Karasu
26) Adnan Kaymakçı 
27) Cabbar Kement
28) Zelal Kıran
29) Ali Kocakaya 
30) Ümit Koral
31) Özhan Mete
32) Fatma Öncü
33) Hülya Özdemir
34) Soner Özimer
35) Ayhan Özoğlu
36) Sinan Karaca Öztürk
37) Metin Tam
38) Oğuz Feyzullah Toprak
39) Hasan Tozkoparan
40) İbrahim Zeki Yılmaz
41) Ramazan Hakan Yılmaz
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum