CHP İlçe Başkanı Çelik: "Bahçelievler'de promosyon belediyeciliği ve agresif yönetim var"

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel basın ile buluşan CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, gelen sorular üzerine sert açıklamalarda bulundu. Bahçelievler’deki yerel yönetimde ciddi sorunlar olduğunu öne süren Çelik, ‘Belediye başkan adayı mısınız?’ sorusunu da cevapladı.

CHP İlçe Başkanı Çelik: "Bahçelievler'de promosyon belediyeciliği ve agresif yönetim var"

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel basın ile buluşan CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, gelen sorular üzerine sert açıklamalarda bulundu. Bahçelievler’deki yerel yönetimde ciddi sorunlar olduğunu öne süren Çelik, ‘Belediye başkan adayı mısınız?’ sorusunu da cevapladı.

CHP İlçe Başkanı Çelik:
11 Ocak 2022 - 22:55 - Güncelleme: 12 Ocak 2022 - 00:15
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel medya mensuplarını kahvaltıda ağırladı. İlçe binasında gerçekleşen organizasyonda; CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, İlçe Başkan Yardımcıları; Nülüfer Şimşek, Bahoz Can Denli, İlçe Gençlik Kolu Başkanı Atakan Pozam ve İlçe eski Gençlik Kolu Başkanı Fırat Erdoğan yer aldı. 

Kahvaltı sonrası çay ve kahve eşliğinde sıcak ve samimi bir ortamda, sohbet havasında süren programda konuşan CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne özel açıklamalarda bulundu. Gazeteciler adına TEMA Vakfı’na birer fidan bağışladıklarını söyleyen Başkan Çelik, daha sonra gazetecilerin yerel ve ulusal gündeme dair sorularını yanıtladı. Sorular üzerine Bahçelievler Belediyesi’ni topa tutan Çelik, ‘Belediye başkan adayı mısınız?’ sualini de yanıtladı. Ne ‘Evet’ ne de ‘Hayır’ diyen Çelik, bunu Bahçelievler halkının belirleyeceğini ifade etti. 

TÜRKİYE’DE ÖZGÜR BİR GAZETECİLİK YAPILAMIYOR 
“Bugün Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir araya geldik” diyen Çelik, “Gazetecilik yapmak ne yazık ülkemizde zor. Yerel gazetecilik yapmak daha zor. Çünkü imkanlar ve olanaklar kısıtlı. Sizler büyük bir mücadele veriyor ve büyük bir emek veriyorsunuz. Bu emeğinize teşekkür etmek için sizleri davet ettik. Gününüzü kutluyoruz demek isterdik ama bunu yapamıyoruz. Çünkü tahminen 30’dan fazla gazeteci halen tutuklu durumda ülkemizde ve gazeteciler çok ciddi bir baskı altındasınız. Dolayısıyla özgür bir gazetecilik yapılamıyor Türkiye’de. Gazeteciler ya baskı altına alınıyor ya da yandaş medya haline getiriliyor. Demokrasi ülkelerinde basın özgür olur. Bu özel günde bir araya gelmişken, Ocak ayının Türkiye’de çok önemli gazetecilerin katledildiği bir ay olduğunu dile getirmek isterim. Metin Göktepe bir Ocak ayında katledilmişti. Yine Hrant Dink, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi ve Çetin Emeç gibi çok önemli gazeteciler Türkiye’de katledildi. Onları saygı ve rahmetle anıyoruz. Yaşamını yitirmiş tüm gazetecilerimizi anıyoruz” şeklinde konuştu.

BAHÇELİEVLER’DE PROMOSYON BELEDİYECİLİĞİ VE AGRESİF YÖNETİM VAR
Bahçelievler’deki yerel yönetimde ciddi sorunlar olduğunu ileri süren Çelik, “Ne yazık ki biz Bahçelievler’in doğru yönetilmediğini düşünüyoruz. Bunları çok geniş ölçekte yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Bugün çok konu dışına çıkmak istemiyorum. Ancak şunu net bir şekilde belirtmek istiyorum ki; Bahçelievler’de promosyon belediyeciliği yapılıyor. Çok örnekleri var ama; bir-iki örnek vermek gerekirse, mesela kuaförlere bir bakın, kapısında şöyle yazar: Burası Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenli olarak dezenfekte edilmektedir. Ama içeri girip sorduğunuzda sadece bir kere olduğunu öğrenirsiniz. Yine minibüslere baktığınızda koltuklarda giydirme reklamlar. Her esnafın duvarında bir kişinin ismiyle ilgili promosyon ürünü. Mevcut yöneten kişinin ismini görmediğiniz bir yer yok ilçede. Yine geçtiğimiz günlerde İBB’ye ait halk ekmek büfelerine kendi isminin yazdığı poşetleri dağıtarak, ucuz ekmek hizmetini kendileri yapıyormuşçasına bir algı yaptılar. Bahçelievler halkının vergileriyle sadece bir ismin reklamını yapmak için bir süreç yürütülmez. Bahçelievler halkının ne ihtiyacı var buna kafa yorulmuyor. Bahçelievler ne yazık ki agresif bir biçimde yönetiliyor. Esnafın kapısının önüne yeri geldiğinde, sanki terör tehdidi varmışçasına büyük beton bloklar konuluyor. Gereken işlemleri yaparsınız ama bu bir utanç manzarasıdır. Biz Bahçelievler’de yönetime geldiğimizde şeffaf bir yönetim, katılımcı bir anlayış olacak. Önce insanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışı olacak. Ve Bahçelievler’in her alanında insanlara fırsat eşitliği tanıyacak bir anlayış olacak” diye konuştu.

‘BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MISINIZ?’ SORUSUNA CEVAP VERDİ…
“Belediye başkanlığı adaylığında potansiyel isim olarak öne çıktığının” söylenmesi ve adaylık düşüncesinin sorulması üzerine ise cevap veren Çelik, “Bir ilçe başkanı olarak Bahçelievler Belediyesi’nin eksiklerini ortaya çıkardığımızda veya İBB’nin çalışmalarını anlattığımızda bu şekilde sorularla karşılaşıyoruz. Biz bütün konsantrasyonumuzu şu anda Cumhurbaşkanlığı seçimine vermiş durumdayız. Bunlar sonra konuşulacak şeyler. Günümüz veri siyasetinin konuşulduğu bir dönem. Artık kara düzen veya geleneksel usullerle aday belirlemek ya da tüm partiler için söylüyorum; yukarından, aşağıdan aday belirleme meselesi söz konusu olamaz artık. Tamamen verilerle karar verilecek bu konuda. Bahçelievler halkına sorulacak: Nasıl bir profil aday olmalı, kadın mı olmalı erkek mi olmalı? Genç mi, orta yaşlı mı, yaş almış biri mi olmalı? Bu gibi sorularla yapılacak anket ve çıkacak veriler ışığında Cumhuriyet Halk Partisi çizgisine yakın ya da geniş tanımlamayla Millet İttifakı çizgisine yakın profil kimse aday o olacak. Dolayısıyla hiç kimsenin; ‘Bahçelievler’de aday benim. Buranın adayı benim, ben olmalıyım’ gibi bir söylemi dile getirmesi doğru değil. Bahçelievler halkı nasıl bir profil istiyorsa onu adaylaştıracağız” ifadelerini kullandı. >365/Haber Merkezi 


Gazete 365 İmtiyaz Sahibi Aykut Kaya’ya, kendi adına TEMA Vakfı’na bağışlanan Ağrı Sabuncu Hatıra Ormanı’ndaki fidana ait sertifika takdim edilirken…
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Kamil K.
    2 yıl önce
    İktidara gelirsek gamzelere el koyacağız diyen partinin ilçe başkanı gazetecilerin gününü kutluyor. Kel başa şimşir tarak. Tam CHP mantığı