CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yerel medya ile buluştu

Yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yerel seçimler için sıkı bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Değil İstanbul’un röntgenini çekmek, emarını çektiriyorum. İstanbul’u sarayın elinden alacağız. Ayrıca 2019’da İstanbul’un bir ‘Kent Anayasası’ olacak” dedi.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yerel medya ile buluştu

Yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yerel seçimler için sıkı bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Değil İstanbul’un röntgenini çekmek, emarını çektiriyorum. İstanbul’u sarayın elinden alacağız. Ayrıca 2019’da İstanbul’un bir ‘Kent Anayasası’ olacak” dedi.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yerel medya ile buluştu
09 Kasım 2018 - 19:52 - Güncelleme: 09 Kasım 2018 - 19:57
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı, ‘İstanbul Yerel Basın Buluşması’ adıyla bir kahvaltı programı düzenledi. Şişli Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirilen toplantıda; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile yönetim kurulu üyeleri, İstanbul’da faaliyet gösteren yerel yazılı, görsel ve internet medya temsilcileriyle bir araya geldi. Yerel seçimlere yönelik süreç ile yerel basının seçim başarısındaki rolünün ele alındığı, Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğindeki programa; CHP İstanbul milletvekilleri; Turan Aydoğan ve Sezgin Tanrıkulu ile Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de katıldı.

Yoğun ilginin yaşandığı toplantı için katılımcılara teşekkür eden CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP’nin yerel yönetim anlayışına ilişkin ilke ve esaslarının yer aldığı; ‘İstanbul Kent Anayasası’ ile ilgili taslağı kamuoyu ile paylaştı. Başkan Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’da yerel yönetimlerin esas almak zorunda olacağı kuralların yer aldığı taslağın sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek odaları ve İstanbul halkının görüş ve önerilerinin ardından son şeklini alacağını söyledi.

2018/11/2018-11-09-19-55-50.jpg

HALKI KENT ANAYASASI’NA KATKIYA DAVET ETTİ
“2019’da İstanbul’u sarayın elinde kurtaracağız ve İstanbul bir Kent Anayasası’na sahip olacak” diyen Başkan Kaftancıoğlu, “Kente ihanet eden anlayışın, İstanbul’u dolayısıyla İstanbulluyu ne hale getirdiği hepimizin malumu. Ve bu kadim kenti korumak ve yine, yeniden ihanet edilen değil, kendisine aşık olunan yaşanası bir kent yaratmak sizlerin yani İstanbulluların elinde. İdare etmeye değil yönetmeye talip bir anlayış İstanbul’u yeniden kent kimliğine büründürebilir. Ve kentin olağanüstü tarihi, doğası, kültürel ve insani zenginliği korunarak gelişmesi sağlanabilir. İstanbul’u doğru yönetmek için, İstanbul’u ve İstanbulluları geleceğe taşırken kılavuzluk edecek, asla taviz verilmemesi gereken temel ilkelere ve mutabakatlara, bir başka deyişle ‘İstanbul Kent Anayasası’na ihtiyaç olduğunun bilincindeyiz. Halkın içinden süzülerek gelen ve temel esasları ortaklaşa belirlenmiş bir Anayasa “İstanbul Kent Anayasası” ancak İstanbul’u içinde bulunduğu ihanetten ve çıkmazdan kurtarabilir. Bu nedenle bir taslak oluştur ve katılımcı anlayışla halkımızın da bu anayasaya katkısının olmasını istiyoruz. Halkımızı, adayimsensinistanbul.com adlı web sitesini ziyaret ederek, taslak metni incelemeye ve fikirlerini bizimle paylaşmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

2018/11/2018-11-09-19-55-50_1.jpg

ADAY BELİRLENMESİNDE GEREKTİĞİNDE YETKİMİ KULLANIRIM
Başkan Kaftancıoğlu, ‘İstanbul Kent Anayasası’ ve yerel basının önemine dair açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. CHP İl Başkan Yardımcıları; Zehra Özdemir, Dilan Güler ve Muradiye Sit ile birlikte bir divan oluşturarak, gazetecilerin seçim sürecine dair merak ettiklerini dinleyen ve sorunlarını not alan Kaftancıoğlu, sorulanları tek tek yanıtladı. Adayların belirlenmesiyle ilgili sorulara da cevap veren Kaftancıoğlu, “Adayları belirlerken, kimi yerde önseçim kimi yerde eğilim yoklaması gibi yöntemler kullanılabilir. Ama bu yöntemlerin her zaman doğru sonuç verdiği savunulamaz. 2014 yerel seçimlerinde düştüğümüz hatalara bir kez daha düşmeyeceğiz. Benim desteklediğim bir aday yok. Önemli olan bizi başarıya götürecek bir adayla yola çıkmaktır. Adaylık başvurusu yapmayan ilçe başkanlarının aday gösterilmesi ihtimali sorusuna gelince, şunu belirteyim ki; ben gerektiğinde yetkimi kullanırım. Gerek yönettiğimiz ilçelerle ilgi şikayetler konusunda, gerekse tüm ilçelerdeki halkın beklentileriyle ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Değil İstanbul’un röntgenini çekmek, emarını çektiriyorum arkadaşlar, kimsenin bundan şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı. >365/Haber Merkezi

2018/11/2018-11-09-19-55-49.jpg

2018/11/2018-11-09-19-55-48.jpg

2018/11/2018-11-09-19-55-50_2.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum