CHP gazeteye açtığı davayı kaybetti...

CHP Bağcılar İlçe Başkanlığı’nın, Güneşli Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Mithat Sayar hakkında açtığı davanın duruşmasında karar açıklandı. Sayar, “Adalet yerini buldu” dedi.

CHP gazeteye açtığı davayı kaybetti...

CHP Bağcılar İlçe Başkanlığı’nın, Güneşli Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Mithat Sayar hakkında açtığı davanın duruşmasında karar açıklandı. Sayar, “Adalet yerini buldu” dedi.

CHP gazeteye açtığı davayı kaybetti...
02 Kasım 2016 - 13:07 - Güncelleme: 03 Kasım 2016 - 11:36
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Bağcılar İlçe Başkanlığı’nın, www.guneslihaber.com’da yayınlanan “CHP ilçe başkanı hakkında şok iddialar” başlıklı haber nedeniyle, Güneşli Haber Gazetesi ve Güneşli Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mithat Sayar hakkında açtığı ikinci davada karar verildi.

Daha önce açılan davada basın savcılığı soruşturmaya gerek duymayarak reddetmişti. Ardından Asliye Ceza Mahkemesi’ne açılan ikinci bir dava ile duruşmalar sürüyordu. Görülen son davada hâkim “Her ne kadar sanık hakkında hakaret suçundan dolayı cezalandırılması talep edilmiş ise de, toplanan delillerden sanığın üzerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığı anlaşıldığından, CMK’nın 223/2-a maddesi gereğince sanığın beraatına karar verilmiştir” ifadesini kullandı.

Kararın ardından Gazeteci Mithat Sayar konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Gazeteci Sayar açıklamasında, “7 yıldır tek bir tekzip edilmiş haberimiz olmamıştır. Biz büyük Türk milletinin değer yargılarıyla, objektif, tarafsız ve omurgalı dik duruşumuzla özgür yayıncılığımızı dün olduğu gibi bugünde sürdürüyoruz. Biz Türk adaletine güveniyorduk ve öylede oldu. Adalet yerini buldu. Hakkımızda atılan bu suçlama Türk basın tarihinin tozlu sayfalarında ki yerini alacaktır” ifadelerini kullandı.

‘ÖZGÜR BASIN’ SÖYLEMLERİ İÇİ BOŞ YALAN
Gazeteci Sayar sözlerinin devamında, “Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı olan Güneşli Haber Gazetesini ve şahsımı hedef alan bu dava, Cumhuriyet’in kurucu partisi CHP’nin özgür medya, özgür basın söylemlerinin kurumlara, şahıslara göre değiştiğinin bir göstergesidir. Bu dava hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açık bir mektup yazarak, özgür basını susturmak isteyen bir teşkilatının varlığından haberdar olmasını sağlamaya çalışmamıza rağmen bu konuda herhangi bir adım da atılmamıştır” sözlerine yer verdi.

GAZETEYE GÖRE MUAMELE YAPMAK AYIPTIR
Güneşli Haber Gazetesi’nin Bağcılar’da yaşayan her kesimin takdir ettiği bir yayın organı olduğunu ve böle bir gazetenin sesinin bu tarz suçlamalarla kesilmek istediğini vurgulayan Sayar, “Bu mahkeme kararı bir kez daha göstermiştir ki, gazetecilik zor bir iştir. Biz işimizi doğru yaptığımıza inanıyoruz. Gazetecilik yaptığımız için ceza alacaksak, başımızın üstünde yeri vardır. Özgür basın, özgür medya söylemlerini dile getiren CHP’nin ne Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ne de bazı gazetelerin, televizyonların, gazetecilerin mahkemelerinde boy gösteren CHP milletvekillerini yanımızda görebildik. Biraz samimi olmak gerekmektedir. Kurumuna, adamına, gazetecisine göre muamele yapmak ayıptır, günahtır” şeklinde sitemde bulundu. 
-Güneşli Haber
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum