CHP’den yurt dışında yaşayan Türklere müjde…

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oruç Oymak, yabancı plakalı otoların Türkiye’de sınırsız süre kullanılabilmesi için, kanun teklifi hazırlatıyor.

CHP’den yurt dışında yaşayan Türklere müjde…

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oruç Oymak, yabancı plakalı otoların Türkiye’de sınırsız süre kullanılabilmesi için, kanun teklifi hazırlatıyor.

CHP’den yurt dışında yaşayan Türklere müjde…
01 Kasım 2016 - 11:49 - Güncelleme: 02 Kasım 2016 - 13:06
Reklam

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oruç Oymak, yabancı plakalı ( triptikli) otoların Türkiye’de sınırsız süre kullanılabilmesi için, kanun teklifi hazırladıklarını ve yakında bununla ilgili bilgi verileceğini açıkladı.
Star TV’den Gazeteci Dursun Boran’a konuşan Oymak, “AKP önce triptikli otolara binme zamanını 6 aydan 2 yıla çıkartacağını 2010’da vaat etti. 5 sene sonra 1 Haziran 2015 genel seçimlerinden 1 ay evvel yaptı. Yeni uygulama ile yurt dışında yaşayan Türkler Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra artık otolarına 2 sene binecekler. Ancak, uygulamada çok karışıklık var. Gümrük kapılarında her gün çok sayıda yurt dışında yaşayan seçmen sıkıntı yaşıyor. AKP sözde bir yenilik yaptı ama uygulaması adeta zulüm gibi” dedi.

YURT DIŞINDAN ÇOK TALEP ALIYORUZ
“CHP olarak, amasız ve ancaksız yeni net bir kanun teklifi hazırlıyoruz” diyen İl Başkan Yardımcısı Oruç Oymak, “Milletvekillerimiz ile taslağını yaptık. Yurt dışından Türkiye’ye gelen yabancı plakalı bir oto, sınırsız Türkiye’de kalabilecek. Kontrolünü yapmak da trafik ve gümrük memurlarının işi. Senelerdir Amerika, Almanya, İsviçre, Fransa vs. gibi devletlerde yaşayan, çalışan, seçimlerde oy veren, Türkiye’de yatırım yapan, yurt dışındaki vatandaşlarımız özgürce, dilediği adına kayıtlı yabancı plakalı otoya binebilmeli. Vekâlet verdiği yakınları da kendisi yurt dışında olduğunda, bu arabaları kullanabilmeli. Çünkü oto sahibi hava alanına götürülüyor, karşılanıyor, başka bürokratik işi, işlemleri olabiliyor. Buna dair binlerce yurt dışından talep alıyoruz. Yurt dışındaki seçmenler bu konuda çok sıkıntı yaşıyorlar” şeklinde konuştu.

İYİ YAŞAMAK LÜKS DEĞİL, TEMEL HAK
Vergi ve oy veren vatandaşlarımız iyi ve huzurlu yaşamaları gerektiğini, çifte vatandaşların da bu noktada yararlanabilmesini sağlayacaklarını kaydeden Oymak, “Bu devletin Anayasadaki görevi. İyi yaşamak bir lüks değil, temel haktır. AKP’nin yapamadığını biz yapacağız. Almanya, Avusturya, Kanada gibi devletlerde yaşayan çifte vatandaşlarında, bu haklardan kolay şekilde yararlanmasını sağlayacağız. Çalışmalar devam ediyor. Kanun teklifi yakında TBMM komisyonlarına gelir. İstanbul Milletvekillerimiz basın toplantısı ile açıklamayı yaparlar” diye konuştu.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum