CHP Bakırköy ilçe yönetimi yerel seçim öncesi gazetecileri ağırladı

Yerel seçimlere yönelik bir soru üzerine konuşan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Selçuk Biber, “30 yıldır Bakırköy’ü, Bakırköylü biri yönetmedi. Bu bizim bir yaramız. Yine böyle bir durumda, tüm gücümüzle bununla mücadele ederiz. Tek başıma da kalsam, yine mücadelemi sonuna kadar veririm” dedi.

CHP Bakırköy ilçe yönetimi yerel seçim öncesi gazetecileri ağırladı

Yerel seçimlere yönelik bir soru üzerine konuşan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Selçuk Biber, “30 yıldır Bakırköy’ü, Bakırköylü biri yönetmedi. Bu bizim bir yaramız. Yine böyle bir durumda, tüm gücümüzle bununla mücadele ederiz. Tek başıma da kalsam, yine mücadelemi sonuna kadar veririm” dedi.

CHP Bakırköy ilçe yönetimi yerel seçim öncesi gazetecileri ağırladı
08 Eylül 2018 - 20:04 - Güncelleme: 08 Eylül 2018 - 20:20
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy İlçe Örgütü, yaklaşan yerel seçimler öncesi ilçedeki ve bölgedeki yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. İlçe binasında düzenlenen kahvaltı organizasyonunda; yaklaşan yerel seçimler ve yerel sorunlar ele alındı. Kahvaltı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Selçuk Biber, ses getirecek çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

İlçe yönetim kurulu üyeleri ile Kadın Kolu Başkanı Nebahat Civan ve Gençlik Kolu Başkanı Gizem Başaran’ın da hazır bulunduğu kahvaltıda; örgüt ve kamuoyundaki mevcut belediye yönetimine yönelik eleştiriler, yerel seçimlerde beklenen başkan adayı profili ve belediye ile ilçe örgütü arasındaki gerginlik iddiaları konuşuldu. Gazetecilerin soruları üzerine yerel seçim konusunda açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Selçuk Biber’in, “Burada özeleştiri yapmak zorundayım” şeklinde başlayan ve “Yine 30 yıldır olduğu gibi Bakırköylü olmayan birinin aday gösterilmesi durumu söz konusu olursa, tüm gücümüzle bununla mücadele ederiz. Tek başıma da kalsam yine mücadelemi sonuna kadar veririm” şeklinde devam eden sözleri dikkat çekti.

2018/09/2018-09-08-20-11-04.jpg

30 YILDIR BAKIRKÖY’Ü BAKIRKÖYLÜ BİRİ YÖNETMEDİ
Bakırköy’de yaşanan sorunlar ve halkın tepkileriyle ilgili sorular yöneltilmesi üzerine cevap veren Başkan Selçuk Biber, asıl sorunun Bakırköy’ü dışarıdan gelen isimlerin yönetmesi olduğunu savundu. İlçe örgütünde Bakırköy’ü yönetebilecek çok sayıda isim olduğuna vurgu yapan Başkan Biber, “1989’da yerel yönetimleri biz aldığımız zaman Belediye Başkanımız Yıldırım Aktuna idi. Bakırköylü değildi. Ben de o zaman 5 yıl imar komisyonundaydım. Tam 30 yıldır Bakırköy’ün şansızlığı mı diyeyim, bu değişmedi. Burada özeleştirimi sunmak zorundayım. 30 yıldır Bakırköy’ü yöneten Bakırköylü olmadı. Bizim burada iktidar olduğumuz süre boyunca Bakırköy’de yönetimde olan bir arkadaşımızı göreve getiremedik veya getirilmedi. Bu bizim bir yaramızdır, üzüntümüzdür. Gönül ister ki, 6 Bin kişilik ordu denilebilecek örgüt yapısı olan Bakırköy’ü, Bakırköylü biri yönetsin. Eğitim seviyesiyle, nüfus yoğunluğuyla Türkiye’nin ve İstanbul’un en önde gelen ilçelerinden biri olan Bakırköy’de, ilçeyi yönetecek Bakırköylü birini bulamıyorsak, bu büyük bir eksikliktir. Bu ne Bakırköy halkının ne de Bakırköy örgütünün kabahati değildir. Örgütümüz içinde 40-50-100, hatta 200- 300 kişi bulabilirsiniz bu ilçeyi yönetecek. Böyle zengin bir örgütümüz var” ifadelerini kullandı.

2018/09/2018-09-08-20-11-05_1.jpg

TEK BAŞIMA DA KALSAM SONUNA KADAR MÜCADELE EDERİM
“Genel merkez yine dışarıdan yabancı bir ismi başkan adayı olarak gösterirse, tepkiniz ne olacak?” sorusu üzerine de önemli açıklamalar yapan Başkan Biber, “Ben kalbimde, zihnimde ne varsa hep onu söyleyen biriyimdir. Her platformda düşüncelerimi açıkça dile getiririm. Demokrasiye inanan biriyimdir. Düşüncelerim bana problem yaratır diye düşünmem. Genel merkezimiz değişme gitme kararı alır ve yine 30 yıldır olduğu gibi Bakırköylü olmayan birinin aday gösterilmesi durumu söz konusu olursa, tüm gücümüzle bununla mücadele ederiz. Tek başıma da kalsam yine mücadelemi sonuna kadar veririm. İlçe yönetimimizdeki, örgütteki ve kamuoyundaki konuşulanlar, artık Bakırköy’ü Bakırköylü birinin yönetmesi gerektiği, aksinin kabul edilmeyeceği yönünde. Sadece belediye başkanı değil, tüm yöneten kademeler ve meclis üyeleri için de geçerli bu durum. Sadece ihtisas ile ilgili gerekli kadrolarda dışardan birileri olabilir, eğer içimizde uygun biri yoksa. Biz demokrasiye ve tüzüğümüze saygılıyız. Ama örgüt ve halk önseçimden ve Bakırköy’ü Bakırköylü birinin yönetmesinden yana” şeklinde konuştu. >365/Haber Merkezi

2018/09/2018-09-08-20-20-24.jpg

2018/09/2018-09-08-20-11-05.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum