CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları Gazete 365'e konuştu

Gazete 365’i ziyaret eden CHP’li genç belediye meclis üyesi aday adayları, neden aday olduklarını ve Bakırköy için neler yapmayı planladıklarını anlattılar. 

CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları Gazete 365'e konuştu

Gazete 365’i ziyaret eden CHP’li genç belediye meclis üyesi aday adayları, neden aday olduklarını ve Bakırköy için neler yapmayı planladıklarını anlattılar. 

CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları Gazete 365'e konuştu
02 Aralık 2018 - 11:41 - Güncelleme: 02 Aralık 2018 - 12:03
Reklam

Çok sayıda belediye başkan aday adayının çıktığı Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy İlçe Başkanlığı’nda, bir yandan da meclis üyesi aday adaylığı heyecanı yaşanıyor. 100’ü aştığı öğrenilen CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı başvurularında, genç isimler de dikkat çekiyor. CHP Bakırköy’ün genç belediye meclis üyesi aday adaylarından; Elif Mina Orel, Saime Deniz Karslıoğlu ve Buğra İyimaya da çalışmalarını sürdürüyor. 

İlçedeki temaslarını, analizlerini ve ileriye dönük proje hazırlıklarını sürdüren CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları; Elif Mina Orel, Saime Deniz Karslıoğlu ve Buğra İyimaya, Gazete 365’i de ziyaret etti. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Aykut Kaya ile sohbet havasında geçen görüşmede; neden bu yola çıktıklarını anlatan CHP’li genç meclis üyesi aday adayları, “Amacımız; Bakırköy’ü marka bir şehir yapmak. Özellikle gençler adına tercih edilebilir bir hale getirmek. Çünkü Bakırköy’ün bunun için yeterli alanı var, yeterli maddi kaynağı var. Ama bu, bugüne kadar bir türlü sağlanamamış. Belki yaşlı nüfusun yoğunluğundandır ancak, Bakırköy’de azımsanmayacak bir genç nüfus da var. Bizim amacımız; yeni dönüşen toplumla, yeni dönüşen dünya dinamikleriyle Bakırköy’ü parmakla gösterilir bir ilçe haline getirmek. Eğitiminden, kültüründen, sporundan her türlü aktivitesine kadar gençler öncülüğünde ilçemizi zirvelere taşımak gayesindeyiz. Biz genç meclis üyesi aday adayları olarak, özetle bunları hedeflemekteyiz” şeklinde konuştular.

BAKIRKÖY’DE YAŞAYANLARIN MUTLULUĞU İÇİN ADAYIM
Neden aday olduğunu Gazete 365 aracılığıyla paylaşan, 24 yaşındaki CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Sosyolog Elif Mina Orel, “Doğduğum günden beri Bakırköy’de oturuyorum. 5 yıldır aktif siyasetin içindeyim. Üniversitedeki lisans hayatımda sosyoloji okuduğum için toplumu, toplumsal dinamikleri yakından tanıdığımı düşünüyorum. Maalesef Türkiye’deki sorunlar; toplumsal olarak çok fazla ve çözüme bir türlü ulaşmıyor. Bu sorunların çözüme kavuşmasının yolu, aslında yerel yönetimlerden geçiyor. Bakırköy aslında çok nüfuslu bir ilçe. Burada Hristiyanlar, Ermeniler, Türkler var. Ama maalesef bir araya gelemiyoruz. Bu birlikteliğin sağlanması lazım. Bakın CHP’nin İstanbul’da 3 büyük kalesi var; Bakırköy, Kadıköy ve Beşiktaş. Ama biz gençler Kadıköy ve Beşiktaş’ta takılmayı tercih ediyoruz. Çünkü Bakırköy’de gençlere yönelik yapılan hiçbir şey yok. Sosyalleşeceğimiz, eğleneceğimiz hiçbir yer yok. Bakırköy’ün diğer ilçelere göre var olan birçok avantajı, gençlik seviyesine indirgenemiyor. Ne bileyim, ciddi anlamda bir kütüphanesi bile yok. Dijital çağa da ayak uyduracak şekilde araştırmaların yapılacağı bir eğitim merkezi yok.  Hayvanlara ve hayvanseverlere yeterli hizmet yok. Benim aday olmamın en büyük nedeni zaten; Ataköy’de doğup, Ataköy’de büyüyen bir genç olarak Bakırköy’de yaşamaktan mutsuz olmak. Ve bunu değiştirmek istiyorum. Biz üniversitede LGBT’li bireylerle ilgili araştırmalar yapmıştık. Yani toplumsal olarak dezavantajlı bireyleri incelemiştik. Şişli Belediyesi’nde Toplumsal Eşitlik Birimi var. Bu sadece 3 ilçede var. Ben eğer meclis üyesi olursam ilk işim; Toplumsal Eşitlik Birimi projesini hayata geçirmek için adım atmak olacak. Toplumsal tüm problemleri bu birim üzerinden düzelteceğiz”  açıklamalarında bulundu.

BAKIRKÖY’E SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ GETİRMEK İÇİN ADAYIM
25 yaşındaki CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Bankacı Saime Deniz Karslıoğlu da, “Ben yaklaşık 10 yıldır siyasetin içerisindeyim. Hem anne hem de baba açısından siyasetin içindeki bir aileden geliyorum. Son zamanlardaki siyaset; çok sert. Ötekileştirmenin arttığı, sevgi yerine nefreti ön plana çıkarmış bir siyasi anlayış var. İlkelerimizi, değerlerimizi kaybetmeye başladık. Yani dönüşen bir siyaset var. Bizler de yaş itibariyle bu ülkenin geleceğinde yaşayacak insanlarız. Ve bu dönüşen siyaseti en iyi algılayacak olan bizleriz. Bu yüzden de siyasetin içinde daha aktif olmalı, istediğimiz geleceği de kendimiz kurmalıyız. Bize bu ülkeyi şu an ki hale getiren insanlara bir gelecek daha emanet edemeyeceğimizi düşündüğüm için genç yaşımda aday adayı olma kararı verdim. Bakırköy özelinde siyasete baktığımızda; gençlerin sıkıntıları ön plana sıkıyor. Sosyal ve kültürel etkinlikler noktasında şikâyetler var. Ücretsiz yurtlar yok. Gençlerin kendilerini geliştirecekleri alanlar yok. Bakırköy kendi gençlerini kendi içinde barındıramıyor. Eğlenmek için farklı ilçelere gidiyorlar, eğitim almak için başka ilçelere gidiyorlar. Biz kendi potansiyelimiz olan gençleri kendi ilçemizde tutmak, kendi gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkaracak eğitimler, kültürel ve sosyal etkinlikler yapmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda içinde eğitiminden kültürüne her şeyin olduğu bir Gençlik Merkezi projesi hedefliyoruz. Gençliğin problemlerinin yanı sıra sahillerin işgali, kentsel dönüşüm problemi gibi ciddi sorunlarımız var. Bununla ilgili kentsel dönüşüm ranta çevrilmeden yapılmasını sağlayacak planlarımız var. Öte yandan Bakırköy’de 109 tane parkımız var. Bu parkların bazılarında yer alan tesislerde çayların fiyatı 4 lira civarlarında. Biz gençler olarak bu şekilde fahiş fiyatlarla kamusal hizmet vermemek adına da adayız. Aynı zamanda Bakırköy, hayvan dostu olan bir ilçedir. Ama maalesef belediyenin bu konuda sağlanan hizmetler de yeterli değil. Bakırköy’de neden Hayvan Hastanesi yok diye düşünüyoruz. Ben sosyal belediyeciliği getirmek için adayım. Bakırköylü’nün makarna, kömür, kuru soğan siyasetine karnının tok olduğunu düşündüğüm için aday oldum” dedi.

BEN BAKIRKÖY’DE DEĞİŞİM İÇİN ADAYIM
Henüz öğrenci olan 24 yaşındaki CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Buğra İyimaya ise, “Ben 2016’da yerel yönetimlerden mezun oldum. Yerel yönetimlerde kentleşme ve çevre sorunlarıyla ilgili yoğunlaştığım için ilçemin problemlerini daha rahat görebiliyorum. Eskiden hem Türkiye hem de Bakırköy kültür seviyesi olarak çok yüksek bir noktadaydı. Ama şimdi Türkiye’nin hali zaten ortada. Bakırköy’ün de Türkiye’den farkı yok. Eskiden Bakırköy daha kültürlü, daha sosyal bir ilçeydi. Bakırköy’de yaşlı nüfusu çok fazla. Yaşlılarımız için merkezlerimiz var ama yeterli değil. Bakırköy’ün bir tıp merkezi var. Eskiden 17 polikliniği vardı, kemoterapi gibi konularda hizmet verebiliyordu. Ama şimdi bu durum tersine döndü. Bunların dışında 1999 yılından sonra binaların yenilenmesi gerekiyordu ama bunlar sağlanmadı. Kentsel dönüşümle ilgili projeler, araştırmalar yaptık. Kentin sorunlarına hakim gençleriz. Ben Bakırköy’de doğup, büyüyen bir genç olarak Bakırköy’ün eksikliklerini biliyorum ve bir şeyleri değiştirmek, sorunları çözmek için adayım. Değişim için adayım. Mahir Çayan’ın çok güzel bir sözü var; ‘Devrimi gerçekleştirmek için önce kendi içinizden başlayın.’ Bu nedenle biz önce kendi içimizdeki yanlışları düzeltmeliyiz ki genele doğru ilerleyelim. Gençler için önce Gençlik Merkezi projesiyle başlayacağız. Bu proje kapsamında tiyatro olacak, yabancı dil kursları olacak, kültür dersleri olacak, spor olacak. Öte yandan dijital bir gençlik yetiştirmeliyiz. Teknolojiyi yakalamamız için dijital programlar, kod programları olacak. Gençlerin ilgisini çekecek ve gençleri doğru yöne çekecek işlere imza atacağız. Vasıfsız, köşe başlarında, kıraathanelerde vakit geçiren veya uyuşturucu kullanan, şiddete yönelen gençleri bu zararlı yollardan uzak tutacağız” ifadelerini kullandı. >365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum