CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özkan: "Yaşadıklarımızın Türkçe karşılığı; alçaklıktır"

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, kongre öncesinde partililerle bir araya geldi, zehir zemberek açıklamalarda bulundu. İl yönetimine tepki gösteren Özkan, “Yaşadıklarımızın Türkçe karşılığı; alçaklıktır. Bu seçim iptal edilmelidir” dedi.

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özkan: "Yaşadıklarımızın Türkçe karşılığı; alçaklıktır"

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, kongre öncesinde partililerle bir araya geldi, zehir zemberek açıklamalarda bulundu. İl yönetimine tepki gösteren Özkan, “Yaşadıklarımızın Türkçe karşılığı; alçaklıktır. Bu seçim iptal edilmelidir” dedi.

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özkan: "Yaşadıklarımızın Türkçe karşılığı; alçaklıktır"
02 Aralık 2017 - 12:33 - Güncelleme: 05 Aralık 2017 - 12:03
Reklam

3 Aralık’ta kongresini gerçekleştirecek Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nda sular durulmuyor. Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan dahil 3 adayın olduğu kongre süreci, delege seçimlerinde yaşandığı öne sürülen usulsüzlük tartışmalarıyla çalkalanıyor.

Kongre öncesi adaylardan ardı ardına adaylık açıklamaları yapılırken, mevcut ilçe yönetimi de partililerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Piramit Restaurant’taki akşam yemeğine, yapılan tepki dolu konuşmalar damga vurdu. İlçe Gençlik Kolu Başkanı Berkan Erdoğan’ın açılış konuşmalarıyla başlayan program, eski il yöneticisi Ali Haydar Kahraman ve ilçe yöneticisi Av. Subutay Özgür’ün konuşmalarıyla devam etti.

SİYAVUŞPAŞA SEÇİMLERİ KARARINA TEPKİ GÖSTERDİLER  
Kürsüye çıkan isimler kongre öncesi yapılan delege seçimlerinde usulsüzlükler ve ayak oyunları olduğu iddia etti, il yönetimine tepki gösterdi. Özellikle iptal edilip, yeniden kabul edilen Siyavuşpaşa Mahallesi’ndeki seçimlere tepkiler ön plana çıktı. Cemal Canpolat başkanlığındaki il yönetiminin ilçe seçimlerine müdahale ederek, adaletsizlik ve hukuksuzluk örneği sergilediğini söyleyen isimler, Başkan Mehmet Ali Özkan’ın yanında olduklarını ifade ettiler.

2017/12/2017-12-02-12-36-32.jpg

Salona alkışlar eşliğinde, ‘Dik dur eğilme, örgüt seninle’ ve ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganlarıyla giren CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özkan da elinde kitapçıklarla ve belgelerle kürsüye çıktı. Zehir zemberek açıklamalarda bulunan Başkan Özkan, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve yönetiminin görevden alınması gerektiğini söyledi. Sert sözlerle genel merkeze de seçiminin iptali yönünde çağrıda bulunan Özkan, partiye üye oluş sürecinden bugünlere kadar geçen dönemi anlattı, referandumda aldıkları 49.7 oy oranına vurgu yaparak, yaptıkları çalışmalara değindi.  

2017/12/2017-12-02-12-36-37_1.jpg

BU YAŞANANLARI RÜYAMDA GÖRSEM İNANMAZDIM
“Biz daima dürüstlük dedik, doğruluk dedik” diyen Başkan Özkan, “Ama bugünlerde yaşadıklarımızı rüyamda görsem inanmazdım. Halen de inanmak istemiyorum. Yaşadıklarımızın Türkçe karşılığı; alçaklıktır. Bu tüzük Cumhuriyet Halk Partisi’nin anayasasıdır. Eğer Mehmet Ali Özkan bu tüzüğün bir maddesine aykırı bir hamle yapmış olsaydı bugün bu korkaklıkları yapanlar hiç uğraşmazlar beni partiden atarlardı. Yapamadılar çünkü böyle bir şey yok.” diye konuştu.

2017/12/2017-12-02-12-36-35.jpg

İL YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINMALIDIR
CHP Genel Merkezi’ne seslenen Başkan Özkan, “Tüzüğü A-Z’ye bilen biri olarak kurallara hep uydum. Hatta genel merkezimiz tüzükten anlamayanlar için düşünmüş, ‘Kongreler kılavuzu’ diye bir kitapçık da hazırlamış. Ama bunlar bunu da okumamış. Bunlar diyor ki; ben üst kurulum istediğimi yaparım.17 Ekim 2017, CHP’de Türkiye tarihine kara bir leke olarak kazınmıştır. Bir yönetim düşünün ki ardışık kararlar alıyor ve bugün aldığı kararla önceki kararlarının numarasını bile karıştırıyor. Bunu görmeyen genel merkez, bu seçimi iptal etmelidir. İl yönetimi görevden alınmalıdır. Bunun başka yolu yok” ifadelerini kullandı.

2017/12/2017-12-02-12-36-36_1.jpg

ÇOK DA KORKTUM, DELİKANLI OLAN DİSİPLİNE VERİR
Elindeki belgelerle delege seçimlerini ve sonrasındaki süreci ayrıntılı bir şekilde anlatan Başkan Özkan, “Beni disipline vereceklermiş. Çok da korktum. Delikanlı olan adam, kendine güvenen verir. Hem de tedbirli ve kesin ihraç yoluyla verir eğer böyle bir suç varsa. Şu dakikadan itibaren partiden atılmakmışız, oymuş, buymuş emin olun hiçbir şeyden korkumuz yok. Böyle cesur olacaksınız ki zafer ulaşasınız. Biz her şeyi kuralına göre yaptık. Elimde belgeler var size her şeyi anlatacağım” dedi.

2017/12/2017-12-02-12-36-37.jpg

ANKARA DAHİL FORMAT ATMAK LAZIM
Çok sert sözlerle konuşmalarını sürdüren Başkan Özkan, “Hakkımızı aramak için biz meclise gittik, birçok kişiyle görüştük bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Çok uğraştık ama ‘haklısınız’ sözüyle baş başa bırakıldık. İl yönetimine karşı benim halen anlayamadığım bir geri duruş söz konusu. Partimiz kamuoyunda sorgulansın istemiyoruz ama bilgisayar bazen yavaşlar da format atmak gerekir ya, o durum söz konusu. Eğer bu yapıya da format atılmazsa bu böyle gitmez. Ankara’ya dahil format atmak gerekiyor. Sayın Sözer döneminin bu partiye ihanet eden eski kafalarının bu partiye veda etmesi lazım” şeklinde konuştu.

2017/12/2017-12-02-12-36-36_2.jpg

Yoğun katılımın olduğu programa ilerleyen dakikalarında, Özkan’a aynı listeden rakip aday olan Mehmet Ali Acar ile arkadaşları da katıldı. >365/Haber Merkezi

2017/12/2017-12-02-12-36-36.jpg


YORUMLAR

  • 0 Yorum