CHP Bahçelievler Gençliği’nde toplu istifa…

CHP Bahçelievler İlçe Örgütü’ne üye olan gençlerden yaklaşık 20 isim, toplu olarak istifa etti. Neden istifa ettiklerini yaptıkları açıklamayla tek tek anlatan gençlere yeni isimlerin de katılıp, katılmayacağı merak konusu…

CHP Bahçelievler Gençliği’nde toplu istifa…

CHP Bahçelievler İlçe Örgütü’ne üye olan gençlerden yaklaşık 20 isim, toplu olarak istifa etti. Neden istifa ettiklerini yaptıkları açıklamayla tek tek anlatan gençlere yeni isimlerin de katılıp, katılmayacağı merak konusu…

CHP Bahçelievler Gençliği’nde toplu istifa…
29 Ağustos 2019 - 18:02
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler İlçe Örgütü’ne üye olan yaklaşık 20 genç, toplu olarak istifasını sundu. Partide gençlere yeteri kadar söz hakkı verilmediğini ve partideki yapılanmada; liyakate değil, akraba ilişkilerine bakıldığını gerekçe gösteren gençler, uzunca bir açıklama yaptı.

Grup adına açıklama yapan Emre Can Huday, “Cumhuriyet Halk Partisi’nden feodal ilişkilerin tıkadığı hiyerarşik düzenden ötürü istifa etmekteyiz. Bizler partinin geri hizmetlerinde en ön saflarda olduk, bundan gocunmadık, aksine gurur duyduk. Kongrelerde kurultaylarda sermayedarların değirmenlerine su taşıdık. Ancak sıra bizi dinleyeme geldiğinde, partimizin büyük büyük insanları köşe bucak kaçtılar. Sadece Bahçelievler ilçemizde yönetim kadrolarına göz gezdirirlerse, koskoca ilçede birbiri ile eş, dost, akraba ilişkileri olan en az on kişi bulunacaktır. Böyle bir ortamda liyakatten bahsetmek zaten bir hayaldi, biz gençler olarak bu hayalin peşinden koştuk. Ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin demişler. Biz bu deveyi başka diyarda gütmeye gidiyoruz. Asla pes etmeyeceğiz. Güzel bir ağabeyimizin güzel bir sözü var; Yolumuz uzun, gençliğimiz var” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından istifa dilekçelerini ilçeye sunan gençlere, yeni isimlerin de katılıp, katılmayacağı ve bu gençlerin başka bir partiye mi geçeceği henüz bilinmezliğini koruyor. >365/Haber Merkezi

Topluca istifa eden gençlerin yaptığı o açıklamanın tamamı şöyle:
Cumhuriyet Halk Partisi’nden feodal ilişkilerin tıkadığı hiyerarşik düzenden ötürü istifa etmekteyiz. Partide bulunduğumuz süreçte bilim ve sanatın ışığında üreten bir genç olabilmek için mücadele verdik. Şubat ayından bugüne dek de partimize ve ülkemize hizmet vermek için; Ulaştırma Bakanlığı’nın atak projesini geliştirerek trafik sorununu azaltmak için MEGA İSTANBUL projesini ürettik. Partimizin ve belediyemizin sokakta görünen organizasyon eksikliğini çözebilmek için İSTANBUL GÖNÜLLÜLERİ yazılımını ürettik. Veri depolanmasında ve işlenmesinde dünyadan geride olduğumuzu görerek yapay zekalı araştırma programı ürettik. Hiçbir ücret talep etmedik. Yöneticilerimiz ürettiklerimizi anlatabileceğimiz 5 dakikalarını bize ayırmadılar. 

Şubat ayından bu yana farklı yöntem ve kanallarla sayın Ekrem İmamoğlu’na ulaşmak istedik. Bu süreçte; İlçe ana kademe, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, gençlik kolları il başkanı ve yönetimi, gençlik kolları genel başkan yardımcıları, ismini vermek istemediğim İstanbul milletvekilleri, ismini vermek istemediğim parti yüksek disiplin kurulu üyemiz ve yine ismini vermek istemediğim anakent belediye meclis üyelerimiz bize iletebilecekleri kimsenin olmadığını, bağlantı kuramadıklarını söylediler.

Bizler partinin geri hizmetlerinde en ön saflarda olduk, bundan gocunmadık, aksine gurur duyduk. Kongrelerde kurultaylarda sermayedarların değirmenlerine su taşıdık. Ancak sıra bizi dinleyeme geldiğinde partimizin büyük büyük insanları köşe bucak kaçtılar. Artık Anzak askerleri gibi bir birimizle savaşmak istemiyoruz. Çanakkale’deki atalarımız gibi gerçekten ülkemizin uğrunda mücadele etmek istiyoruz. Doğru mevziler oluşturulana kadar savaşmayı reddediyoruz. Siyasetin gençleştiği gençlerin de söz sahibi olduğu yalanına inanan son gençler olmak istiyoruz.

Siyasette akraba ilişkilerini eleştiriyoruz evet eleştireceğiz de ama bu eleştirileri yaparken sadece Bahçelievler ilçemizde yönetim kadrolarına göz gezdirirlerse koskoca ilçede birbiri ile eş, dost, akraba ilişkileri olan en az on kişi bulacaktır. Böyle bir ortamda liyakatten bahsetmek zaten bir hayaldi, biz gençler olarak bu hayalin peşinden koştuk. Ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin demişler. Biz bu deveyi başka diyarda gütmeye gidiyoruz. Asla pes etmeyeceğiz. 

Güzel bir ağabeyimizin güzel bir sözü var; Yolumuz uzun gençliğimiz var.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum