CHP Bahçelievler gençliği çocuk istismarına tepki gösterdi 

Fırat Erdoğan başkanlığındaki CHP Bahçelievler Gençlik Kolu üyeleri, çocuk istismarı ve tecavüzlere tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan CHP’li gençler, en ağır cezayı ve iyi hal indirimin kalkmasını istediler.

CHP Bahçelievler gençliği çocuk istismarına tepki gösterdi 

Fırat Erdoğan başkanlığındaki CHP Bahçelievler Gençlik Kolu üyeleri, çocuk istismarı ve tecavüzlere tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan CHP’li gençler, en ağır cezayı ve iyi hal indirimin kalkmasını istediler.

CHP Bahçelievler gençliği çocuk istismarına tepki gösterdi 
26 Şubat 2018 - 14:47 - Güncelleme: 02 Mart 2018 - 20:54
Reklam

Son günlerde üst üste yaşanan çocuk istismarı ve tecavüz olaylarının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. CHP Bahçelievler Gençlik Kolu da tepkisini, yaptığı basın açıklamasıyla gösterdi. Yoğun bir katılım ile Yayla mevkiinde basın açıklaması yapan CHP’li gençler, hükümete seslendi, tecavüz ve çocuk istismarı suçlarında daha ağır cezalar getirilmesini istedi.

“Bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundasın”, “Susma haykır, istismara hayır” ve “Çocuk susar sen susma” şeklinde sloganlar atan grup adına açıklamayı CHP Bahçelievler Gençlik Kolu Başkanı Fırat Erdoğan yaptı. Kadınların ve çocukların daima sesi olacaklarını vurgulayan Başkan Erdoğan, açıklamasında; “Bizleri yönetenlere sesleniyoruz: Unutulmamalıdır ki bir kereden çok şey olur. Verilmeyen ceza cesareti arttırır. Çocuklarımıza çığlık atmayı öğretin anlayışından bir şey çıkaramayız. Daha somut adımlar atılmalı, suçlular en ağır şekli ile cezalandırılmalıdır. Ne olursa olsun taciz ve tecavüz olaylarında iyi halden indirim alınmamalı” ifadelerini kullandı. 

2018/02/2018-02-26-14-50-50.jpg

BİZ VAR OLDUĞUMUZ SÜRECE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
“Gelin hep birlikte çocuklarımızın çıkaramadığı ses olalım, çığlık olalım” şeklinde çağrı yapan Erdoğan, “Kirli ellerinizi, çürümüş zihniyetinizi çekin. Çocuklarımızın üzerinden ellerini çekmeyenler bilsin ki, biz var olduğumuz sürece çocuklarımızın geleceğini karartmanıza müsaade etmeyeceğiz. Toplum olarak bu haberlerin sıradanlaşmasına izin vermeyecek, göz yummayacağız. Gerici faşist oluşumların kadına, çocuğa uyguladığı baskıları ve düşmanlıklarını kabul etmeyeceğiz. Boyun eğmeyeceğiz. Çocuklarımızın gülücüklerini çalmalarına yarınlarımızı helak etmelerine izin vermeyeceğiz” şeklinde tepkilerini dile getirdi. >365/Haber Merkezi

CHP Bahçelievler Gençlik Kolu Başkanı Fırat Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın tamamı:
Bahçelievler’in değerli halkı, değerli basın mensupları;
Biz Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği olarak son yıllarda artarak çoğalan kadına şiddet, taciz ve çocuk istismarına dur demek için, en yüksek sesle haykırmak için buradayız. Gün geçmiyor ki kadına çocuğa hatta hayvana uygulanan her türlü şiddet haberleri gelmesin.

Pis ellerinizi çocuklarımızdan çekin! Eşimiz değil eşitimiz olan kadınlarımızı rahat bırakın! Kayıt altına alınmış şiddet ve taciz istatistikleri buz dağının sadece görünen yüzünü oluşturmaktadır. Kol kırılır yen içinde kalır mantığı ile kaç tane kadın, bugün uygulanan politikalarla, sessiz çığlığı ile yaşamak zorunda bırakılıyor. Bu olanlara ses çıkarılması gerekirken,  yaşananlara kılıf hazırlanmaya çalışılıyor. 

Hele çocuklar bizim çocuklarımız!
Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza bayram armağan ettiği ülkemizde şiddet ve tacizi çocuk kelimesi ile yan yana kullanmaktan utanç duymalıyız. Avrupa’daki en yüksek çocuk yaşta evlendirilen kız çocukları oranına sahip bir konumdayız. Konuya ilişkin önlemler arttırılmalı ve eğitim programları oluşturulmalıdır. Okulda yurtta sokakta toplu taşımada çocuk istismarı haberleri almaktayız. Bu haberlere alışmak istemiyoruz.

Onlar çocuk!
Bizleri yönetenlere sesleniyoruz. Unutulmamalıdır ki bir kereden çok şey olur! Umut ölür, gelecek ölür, gülüşler ölür, bu söylem çok şeyi meşrulaştırmaya zemin hazırlar. Verilmeyen ceza cesareti arttırır. Çocuklarımıza çığlık atmayı öğretin anlayışından bir şey çıkaramayız. Daha somut adımlar atılmalı, suçlular en ağır şekli ile cezalandırılmalıdır. Ne olursa olsun taciz ve tecavüz olaylarında iyi halden indirim alınmamalı. Kirli ellerinizi, çürümüş zihniyetinizi çekin. Çocuklarımızın üzerinden ellerini çekmeyenler bilsin ki, biz var olduğumuz sürece çocuklarımızın geleceğini karartmanıza müsaade etmeyeceğiz. Toplum olarak bu haberlerin sıradanlaşmasına izin vermeyecek, göz yummayacağız. Gerici faşist oluşumların kadına, çocuğa uyguladığı baskıları ve düşmanlıklarını kabul etmeyeceğiz. Boyun eğmeyeceğiz. Çocuklarımızın gülücüklerini çalmalarına yarınlarımızı helak etmelerine izin vermeyeceğiz.

Onlar çocuk!
Gelin hep birlikte çocuklarımızın çıkaramadığı ses olalım çığlık olalım!
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum