CHP Bahçelievler'den, Kaftancıoğlu'nun cezasının onanmasına tepki

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezanın onanmasına tepki gösteren CHP Bahçelievler İlçe Örgütü, “Buradan üstüne basarak defalarca haykırmak istiyoruz. Korkmuyoruz. Korkmayacağız. Ve sonunda nihayet korkuları ve korkutmak isteyenleri yeneceğiz” açıklamasında bulundu.

CHP Bahçelievler'den, Kaftancıoğlu'nun cezasının onanmasına tepki

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezanın onanmasına tepki gösteren CHP Bahçelievler İlçe Örgütü, “Buradan üstüne basarak defalarca haykırmak istiyoruz. Korkmuyoruz. Korkmayacağız. Ve sonunda nihayet korkuları ve korkutmak isteyenleri yeneceğiz” açıklamasında bulundu.

CHP Bahçelievler'den, Kaftancıoğlu'nun cezasının onanmasına tepki
29 Haziran 2020 - 22:15
Reklam

İstinaf mahkemesi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, geçmiş yıllarda yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle verilen 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasını usul ve yasaya uygun buldu. Cezanın onanmasının ardından CHP Genel Merkezi ile il ve ilçe örgütlerinden büyük tepkiler geldi. CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı da ‘O, İstanbul’u savundu. Biz de onu savunacağız. Asla yalnız yürümeyeceksin’ sloganıyla düzenlediği basın açıklaması ile karara tepki gösterdi, “Kaftancıoğlu’nun yanındayız” mesajı verdi.

İlçe binası önünde yoğun katılımla gerçekleşen basın açıklmasına; CHP İstanbul Milletvekilleri; Turan Aydoğan ve Özgür Karabat ile İl Başkan Yardımcısı Gökmen Güneş ve İBB İSPER Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Özkan da destek verdi. Çok sayıda pankart ve dövizin dikkat çektiği alanda, grup adına basın açıklamasını İlçe Başkan Vekili Danış Akpolat yaptı. ‘Artık yeter!’ diye haykıran ve sözleri sık sık sloganlarla kesilen Akpolat, “Toplumda yaşanan değişim isteği, hakça yaşama olan özlem, adalete olan inanç arttıkça egemen güçlerin bu istekleri baskılamak adına topluma korkuyu aşılamak istedikleri, bilinen bir gerçektir. Ancak buradan üstüne basarak defalarca haykırmak istiyoruz. Korkmuyoruz. Korkmayacağız. Ve sonunda nihayet korkuları ve korkutmak isteyenleri yeneceğiz” diye konuştu.  >365/Haber Merkezi

CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nca yapılan basın açıklamasının tamamı şöyle:
Çok sevgili Cumhuriyet Halk Partisi ailem ve Kıymetli Basın mensupları; hepinizin malumu olduğu üzere İl Başkanımız Canan KAFTANCIOĞLU hakkında 7 sene önce atılan twitler dolayısı ile dava açılmış idi. Açılan bu davada haksız ve hukuksuz bir şekilde İl Başkanımızın mahkumiyetine karar verilmişti. Bu yargılama sırasında defalarca; aniden değişen mahkeme heyetleri, dikkate alınmayan savunmalar ve sadece ceza vermek amacı ile yargılama yapan mahkemeler, tüm kamuoyunun malumudur.  

Mahkemece verilen cezalara yönelik olarak yapılan istinaf başvurusu gerekçe dahi gösterilmeksizin reddedilmiştir. Gerek mahkumiyet kararında ve de gerekse istinaf kararında ifade özgürlüğü, eleştiri hakkı, Adil yargılanma hakkı yok sayılmıştır. Adalet ve hakça yaşam birilerinin isteği, yönlendirmesi veya telkini sonucunda sağlanamaz. 

Hepimiz biliyoruz ki İl Başkanımıza verilen bu ceza bir kısım siyasilerin rahatsızlıkları sonucunda verilmiştir. İstanbul seçimlerinin 2 defa zaferle sonuçlanması, başta İstanbul olmak üzere tüm yurtta emekten, barıştan, adaletten yana olan yurttaşların bir araya gelerek topluma umudu aşılamaları elbette ki birilerini rahatsız edecektir. Verilen mahkûmiyet kararı bu rahatsızlığın dışa vurumudur. Mahkemeler seçimlerin rövanşlarının yapılacağı yerler değildir. Tüm devlet imkanları kullanılarak, Ana akım medyanın tamamını arkanıza alarak, yenildiğinizde seçimleri yenileterek, siyasi rakiplerinizi ceza evlerine atarak ülke yönetemezsiniz.  Toplum artık hoşgörü ve hakça bir yaşam istemektedir. 

Toplumda yaşanan değişim isteği, hakça yaşama olan özlem, adalete olan inanç arttıkça egemen güçlerin bu istekleri baskılamak adına topluma korkuyu aşılamak istedikleri, bilinen bir gerçektir. Ancak buradan üstüne basarak defalarca haykırmak istiyoruz. KORKMUYORUZ. KORKMAYACAĞIZ. VE SONUNDA NİHAYET KORKULARI VE KORKUTMAK İSTEYENLERİ YENECEĞİZ. 

Artık yeter.     

İstinaf kararının yenilenen İstanbul seçimlerinin 1. Senesinde açıklanmış olmasını tesadüf olarak görmüyoruz. Kimse bizden bu tarihi tesadüf olarak görmemizi beklemesin. Ama tekrar söylemek istiyorum ki egemen güçler ne zaman yenileceğini anlar ise işte o zaman hatalar yaparlar. Nasıl ki İstanbul seçimlerini yeniletmek bir hata ise İl başkanımız hakkında verilen bu kararda aynı şekilde bir hatadır. Ve bu yapılan hatadan siyasi sürecin sonunda müsebbipleri pişmanlık duyacaklardır.    

Cumhuriyet Halk Partisi tüm imkanları ile topluma egemen olan korkunun ve adaletsizliğin sona ermesi için Başta İl Başkanımız sayın Canan KAFTANCIOĞLU olmak üzere tüm neferleri ile azim ve kararlılık ile çalışmaya devam edecektir.  Çünkü başaracaklarımızın “DAHASI VAR” 

CHP BAHÇELİEVLER İLÇE BAŞKANLIĞI          
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum