CHP Bahçelievler'den Covid-19 mesajı: "Siz evde kalın, biz sizin için dışarıdayız"

İlçenin tüm mahallelerinde yaptığı çalışmalarla adeta koronavirüs ile mücadele için seferberlik başlatan CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı, yaşlılar, kronik hastalığı bulunanlar ve ihtiyaç sahipleri ile sokak hayvanları için dur durak bilmiyor.

CHP Bahçelievler'den Covid-19 mesajı: "Siz evde kalın, biz sizin için dışarıdayız"

İlçenin tüm mahallelerinde yaptığı çalışmalarla adeta koronavirüs ile mücadele için seferberlik başlatan CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı, yaşlılar, kronik hastalığı bulunanlar ve ihtiyaç sahipleri ile sokak hayvanları için dur durak bilmiyor.

CHP Bahçelievler'den Covid-19 mesajı:
14 Nisan 2020 - 18:11 - Güncelleme: 14 Nisan 2020 - 18:29
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığı, koronavirüs ile mücadele günlerinde dur durak bilmeden çalışıyor. İlk günlerden itibaren organize olarak, ilçe genelinde halkın ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçen CHP’liler, 65 yaş üstü yaşlılar ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların alışverişlerini yapıyor, ihtiyaç sahiplerine gıda desteği sağlıyorlar. Parti üyeleri ve onların üzerinden diğer vatandaşlarla da telefon görüşmesi sağlayan CHP’liler, bu zor günlerde halka moral desteğinde de bulunuyorlar. Can dostlarımızı da unutmayan Başkan Özgür Çelik öncülüğündeki ana kademe, kadın ve gençlik kolu yöneticileri, çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekiyorlar.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren ve durum değerlendirmesi yapan CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, Gazete 365’e özel yaptığı açıklamada; “İran sınırının geç kapatılması, yurttaşlarımızın Umre’ye gidiş ve dönüşleri ile ilgili yeterli tedbirlerin alınamaması ne yazık ki koronavirüs salgınının ülkemizde hızlı yayılmasına neden olmuştur. Bu yayılmanın kontrol altına alınması için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, defalarca ‘sokağa çıkma yasağı’ çağrısı yapmıştır. Nitekim 10 Nisan Cuma günü iki günlük sokağa çıkma yasağı açıklanmış, yasaklamanın açıklama saati ve biçimi virüsle mücadelenin geleceği açısından tüm yurttaşlarımızı kaygılandırmıştır. Sağlık çalışanları, ilk Covid-19 vakasının tespit edildiği 10 Mart tarihinden bugüne kadar olağanüstü bir çalışmayla salgınla mücadele etmiştir. Doktorlar, hemşireler ve tüm sağlık çalışanlarının bu fedakarca mücadelesini saygı ve minnetle karşılarken, zorunlu hizmetleri vermek zorunda kalan tüm kamu kuruluşu çalışanlarına, belediye çalışanlarına, ekmek, yemek ve su gibi temel gıda tedarikçileri ve dağıtıcılarına şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

YAŞLI, ENGELLİ VE KRONİK HASTALARIN ALIŞVERİŞLERİNİ GÖNÜLLÜ OLARAK YAPIYORLAR
CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı, Bahçelievler’de yaşayan yaşlı, engelli ve hastaların market ve ilaç alışverişlerini gerçekleştiriyor. İlçe yönetimi, Bahçelievler’in 11 mahallesinde kurduğu ekiplerle özellikle risk grubunda bulunan vatandaşların market ve ilaç alışverişlerini yaparak evlerine teslim ediyor. 

SMS ve Sosyal Medya yoluyla duyurulan çalışmada vatandaşların 0532 612 66 67 numaralı telefonu araması yeterli oluyor. İlçe yetkilileri arama yapan risk grubundaki kişilerin ihtiyaç ve adres bilgilerini alarak sahadaki ekiplere bildiriyor, saha ekipleri aynı gün içerisinde vatandaşların taleplerini adreslerine ulaştırıyor.

SALGIN NEDENİYLE GEÇİM SIKINTISI YAŞAYAN AİLELERE GIDA DESTEĞİ SAĞLIYORLAR
CHP Bahçelievler, Koronavirüs Salgını nedeniyle işyerleri kapanan esnafın ve çalışanlarının yaşadığı geçim sıkıntısı nedeniyle de 11 mahallede; ‘Gıda Kolisi Dağıtımı’ gerçekleştiriyor.

SOKAKTA YAŞAYAN CAN DOSTLARIMIZI DAYALNIZ BIRAKMADILAR
Koronavirüs Salgını nedeniyle kafe ve restoranların kapanması sonucu sokak hayvanları yiyecek bulma güçlüğü çekiyorlar. CHP Bahçelievler haftada 1 gün de Bahçelievler’in 11 mahallesinde sokaklarda ve parklarda mama dağıtımı gerçekleştiriyor.

CHP BAHÇELİEVLER ‘MORAL HAREKETİ’ DE BAŞLATTI
CHP Bahçelievler, partiye kayıtlı olan tüm üyelerini de arayarak sağlık durumları ile ilgili bilgi alıyor, herhangi bir sorunları olup olamadığını soruyor ve üyelerinden partiye üye olmayan komşu ve arkadaşlarını arayarak ‘’moral vermelerini’’ istiyorlar. 

CHP’liler bu çalışma ile hem üyelerinin sağlık durumları hakkında bilgi alıyorlar hem de üyeleri üzerinden tüm Bahçelievler’de Koronavirüs salgınından etkilenen vatandaşların durumu hakkında bilgi alıyorlar. 

ÇELİK: HALKIMIZ EVDE KALSIN BİZ ONLAR İÇİN DIŞARIDA OLACAĞIZ
Tüm halka evde kalmaları konusunda çağrıda da bulunan Başkan Çelik, “Bu zor günleri aşmak için CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı olarak bizler de tüm birimlerimizle birlikte, Bahçelievler halkı ile dayanışma içerisinde virüsle mücadeleyi sürdürüyoruz. Bahçelievler’in 11 mahallesinde yaşlı, hasta ve engelli yurttaşlarımızın market ve eczane alışverişlerini yapıyor, adreslerine teslim ediyoruz. Gelir seviyesi düşük ailelerimize gıda yardımında bulunuyor, tüm üyelerimizi arayarak sağlık durumları hakkında bilgi alıyoruz. Sokak canlılarına haftada bir gün mama dağıtımı gerçekleştiriyor ve bu konuda tüm yurttaşlarımızı hassas davranmaya davet ediyoruz. Bahçelievler, ülkemizde salgının en fazla yayıldığı üç ilçeden bir tanesi! Bu nedenle vatandaşlarımızı daha fazla evde kalma çağrısı yaparken, bizler de çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Birlikte başaracağız ve bu salgını birlikte yeneceğiz” diye konuştu. >365/Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • ALİ ÖZDEMİR
    3 yıl önce
    Helal olsun sana Başkanım Devlet ve bahçelievler belediyesinin yapacağı sosyal yardımı senin öncülüğündeki yönetim yapıyor