CHP Bağcılar İlçe Başkanlığı'na Murat Sönmez seçildi

Mevcut İlçe Başkanı Murat İmrek’e karşı sandıktan zaferle çıkarak, CHP Bağcılar İlçe Başkanlığı’nı kazanan Murat Sönmez, “Ülkemizdeki dikta rejimini sonlandırmanın başlangıcı Bağcılar’dır. Bağcılar değişirse, Türkiye değişir. Biz Bağcılar'da bir dönüşümü sağlayacağız” dedi.

CHP Bağcılar İlçe Başkanlığı'na Murat Sönmez seçildi

Mevcut İlçe Başkanı Murat İmrek’e karşı sandıktan zaferle çıkarak, CHP Bağcılar İlçe Başkanlığı’nı kazanan Murat Sönmez, “Ülkemizdeki dikta rejimini sonlandırmanın başlangıcı Bağcılar’dır. Bağcılar değişirse, Türkiye değişir. Biz Bağcılar'da bir dönüşümü sağlayacağız” dedi.

CHP Bağcılar İlçe Başkanlığı'na Murat Sönmez seçildi
13 Ağustos 2023 - 22:52 - Güncelleme: 14 Ağustos 2023 - 18:45
Reklam

CHP Bağcılar İlçe Başkanlığı, 13 Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Bir düğün salonunda düzenlenen kongrede; mevcut İlçe Başkanı Murat İmrek ile önceki dönemde ilçe başkanlığı yapan Murat Sönmez yarıştı. 

CHP İstanbul İl Sekreteri Gülsüm Hale Özcömert Coşkun’un divan başkanlığını yaptığı kongre; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gündem maddelerini yerine getirilmesi ve protokoldeki misafir isimlerin konuşmalarıyla devam etti. Yapılan seçimde; 186 oya karşılık 201 oy alan Murat Sönmez sandıktan zaferle çıktı. Kendisini yeniden bu göreve getirilenlere teşekkür eden Murat Sönmez, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

ÖN SEÇİMLER MUTLAKA BİR KURAL HALİNE GELMELİ
Devrettiği koltuğu geri alan CHP Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez, “Evet arkadaşlar, nerede kalmıştık? 2019 ruhunu tekrar canlandıracak, kararlılıkla partimizi ve ilçemizi 2019 yılında olduğu gibi dinamik ve güçlü bir kadroyla birlik ve beraberlikle içinde yerelden iktidara taşıyarak, İstanbul'u tekrar kazanmak istiyoruz. Ancak bunun içinde deneyimli ve tecrübeli kadrolara ihtiyacımız vardı. Cumhuriyet Halk Partisi bu kongre ve kurultay süreçlerinden güçlenerek çıkacaktır. Önümüzde parti içi süreçleri olgunlaştırmak gibi çok önemli bir görevimiz var. Ön seçimlerin partiden mutlaka bir kural haline gelmesini sağlamak zorundayız. Partide dönem kuralını getirerek gençlerin önünü açmak zorundayız. Partide uygulanan gençlik ve kadın kotaları mutlaka seçilebilir sıralara göre uygulanmalıdır. Tüm bunlar tüzük ve yönetmelikte net olarak belirtilmelidir. Kadın ve gençlik kollarını sadece mahalle delegelerine ve ilçe yönetim kurullarında değerlendirilmemelidir” şeklinde konuştu.

BAĞCILAR DEĞİŞİRSE TÜRKİYE DEĞİŞİR
“Zor bir süreçten geçtik ve daha da zor bir süreç bizleri bekliyor” diyen Başkan Sönmez, “İttifak ortaklarımızdan gelen açıklamalar, yerel seçimlerde işlerin kolay olmayacağını gösteriyor. İşte tam da bu noktada genel başkanımızın yarattığı bu iklimi korumak, devam ettirmek ve büyütmek de bizlerin görevidir. Ama şunu da biliyor ve inanıyorum ki bizler bu duruma üzülüp, dert yanıp, köşeye çekilecek insanlar değiliz. Çünkü bizler ülkenin en karanlık dönemlerinde, Madımak’ta, Malatya'da, Çorum'da, Maraş'ta, Gazi'de, Gezi direnişinde inandık ve inandığımız yoldan vazgeçmedik. Pir Sultan Abdal'ın dediği gibi; Dönen dönsün ben dönmem yolumdan’. Asla umutsuz olmamalıyız. Evet yakın zamanda bir seçim kaybetmiş olabiliriz. Ama asla umutsuz değiliz. Fidel Castro'nun dediği gibi; ‘Bir kavgada biz yenilir, düşersek kalkar, yeniden mücadele ederiz. Ama dikta rejim gelirse bu onun sonu olur. Bir dikta rejimini sonlandırmanın başlangıcı Bağcılar’dır. Bağcılar değişirse Türkiye değişir. Biz Bağcılar'da bir dönüşümü sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

HEP BİRLİKTE GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ
Geçen dönem eğitimden politikaya ve saha çalışmalarına kadar ilçe yönetiminde ciddi sorunlar olduğunu ileri süren ve ağır eleştirilerde bulunan Sönmez, “Sizlere buradan söz veriyorum AKP iktidarının yirmi yılda sistematik bir şekilde çökerttiği eğitim sistemimizde mağdur olan gençlerimizi eğitim şartlarında iyileştirmek için ilçemizde tekrar bir adım atacağız Göreve geldiğim zaman ilk işim bu kursları tekrar faaliyete geçirmek hatta daha da geliştirmek olacaktır. Bizler biliyoruz ki Bağcılar'ı da İstanbul'u da Türkiye'yi de kazanmanın yolu, eğitimden geçiyor. Size söz veriyorum ki zayıflatılmış ve dağıtılmış kadın kollarımızı ve gençlik kollarımızı yeniden güçlü bir hale getireceğiz. Göreve geldikten sonra yine aynı hızla ve kararlılıkla hem kadın kollarımızla hem gençlik kollarımızla güçlü yapı ve birlik içinde toparlayacağız ve hep birlikte yine güzel çalışmalara imza atacağız” diye konuştu. >365/Haber Merkezi

YÖNETİM KURULU (ASİL):
1) Murat Sönmez (Başkan)
2) Rahmi Adıgüzel
3) Cevdet Akar 
4) Ahmet Aslan
5) Buse Canbolat
6) Ceylan Ceren Coşkun
7) Sedat Çelik
8) Ayçe Ezgi Çirçi
9) Hüseyin Tayfun Devrik
10) Derya Eker
11) Kazım Erdoğan
12) Burcu Gültekin
13) Veli Güngör
14) Ahmet Karakılıç
15) Metin Karayiğit
16) Arslan Kirazkaya
17) Ali Özcan
18) Caner Salma
19) Melisa Tuğçe Ulutaş

İL DELEGELERİ
1)
Murat Sönmez
2) Hüseyin Alkış
3) Cem Birlik
4) Süleyman Bulak
5) İsmail Kelbat
6) Cevahir Kılıç
7) Zeynel Abidin Koç
8) Ceren Kurnaz
9) Deniz Küpçük
10) Mürsel Öge
11) Keziban Tuğba Şayir
12) Azra Deniz Tok
13) Nergiz Topaç
14) Onur Yaman
15) Fahrettin Yıldırım
16) Alparslan Yılmaz
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum