Bu kez CHP’li erkekler sokaktaydı: Kadına şiddete ‘Dur’ dediler!

“Kadınlar her gün sokakta; ‘Şiddete hayır’ derken, erkekler sessiz kalmamalı!” sloganıyla sokağa inen CHP Bahçelievler İlçe Örgütü’nün erkek yönetici ve üyeleri, basın açıklaması yaptı. 

Bu kez CHP’li erkekler sokaktaydı: Kadına şiddete ‘Dur’ dediler!

“Kadınlar her gün sokakta; ‘Şiddete hayır’ derken, erkekler sessiz kalmamalı!” sloganıyla sokağa inen CHP Bahçelievler İlçe Örgütü’nün erkek yönetici ve üyeleri, basın açıklaması yaptı. 

Bu kez CHP’li erkekler sokaktaydı: Kadına şiddete ‘Dur’ dediler!
13 Ağustos 2020 - 20:16
Reklam

Kadın yönelik şiddete, bu kez erkekler; ‘Dur’ dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler İlçe Örgütü’nün erkek yönetici ve üyeleri, kadına şiddete tepki gösterdi. İl yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin de destek verdiği, Şirinevler’deki yürüyüş yolunda gerçekleşen basın açıklamasını grup adına; CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik yaptı. 

Kadınların da alkışlarla desteklediği, ilgi çeken basın açıklamasında konuşan Başkan Çelik, “ Cinsiyetçiliğe karşı, eşitliğin yanındayız. Özgür ve eşit bir dünya için her gün kadınlarla birlikte çalışıyoruz. Hayatın her alanını kadınlarla eşit paylaşacağız. Her zaman kadın mücadelesinin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün farkındalığı artırmak, kadın şiddetine ‘dur’ demek, kadın haklarına dikkat çekmek için erkekler olarak sokağa indik. Ve ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Başkan Çelik’in açıklamasının ardından CHP İl Başkan Yardımcısı Gökmen Güneş ve CHP Bahçelievler İlçe Kadın Kolu Başkanı Semiha Çetinkaya da kısaca tepki ve taleplerini dile getirdiler. >365/Haber Merkezi

CHP Bahçelievler tarafından yapılan basın açıklamasının tamamı şöyle:
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR
Türkiye’de ekonomi, freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı iniyor, işsizlik gün geçtikçe artıyor, döviz kurları almış başını gidiyor, kazancı hayat pahalılığı nedeniyle eriyen emekçiler yoksullaşıyor.

Ülkemiz, siyasi iktidarın uzun yıllardır izlediği kutuplaştırma politikası nedeniyle toplumsal barıştan uzaklaştırılıyor, dış politikada ise komşuları ile kavgalı hale getirilerek yalnızlaştırılıyor.
 
Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi, ülkemizi demokrasi liginde Ortadoğu ülkelerinin bile gerisine götürürken, adalete, sosyal devlete, basın özgürlüğüne, çağdaş ve bilimsel eğitime olan ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. Kanal İstanbul’la rant sağlanmaya çalışılırken, doğa katliamları ile çevre ve yaşam alanları tahrip ediliyor. 

Tüm bunlarla birlikte kadına yönelik şiddet de gün geçtikçe artıyor. Ülkemizde her gün birden fazla kadın öldürülüyor. Kadına yönelik fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddet almış başını gidiyor. Gelir dağılımındaki adaletsizlik, eşit işe eşit ücret gibi konularda kadın emeği yok sayılıyor. 
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre sadece 2019 yılında 474 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

Kimisi boşanmak istediği için, kimisi barışma teklifini reddettiği için, kimisi ekonomik sıkıntılar nedeniyle… Kimisi devlet koruması altındayken öldürüldü! Kimisi koruma kararı çıkartılmadığı için öldürüldü! Kimi evli olduğu eşi tarafından, kimi tanımadığı birisi tarafından… Kimi silahla, kimi boğularak, kimi kesici aletle, kimisi de yakılarak katledildi! Ülkemizde sadece son bir ayda 32 kadın öldürüldü! 

Siyasi iktidar yukarıda dile getirdiğimiz sorunları çözmek yerine 2011 yılında imzalanan ve kadınları her türlü şiddete karşı korumayı, ev içi şiddeti önlemeyi amaçlayan İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açıyor.

-    İstanbul Sözleşmesi sadece barış dönemlerinde değil, savaş ve çatışma dönemlerinde de şiddeti yasaklar.
-    Sözleşme ‘’toplumsal cinsiyete dayalı’’ ayrımcılık ve şiddeti temel almıştır, toplumsal cinsiyeti tanımlayan ilk uluslar arası belgedir.
-    Sözleşme kadınları her türlü şiddete karşı korur.
-    Sözleşme göçmen kadınlar için de koruma sağlamaktadır.
-    Sözleşme şiddet mağdurlarına eşit koruma sağlanmasını hedefler ve her türlü ayrımcılığı yasaklar. 
-    Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre İstanbul Sözleşmesi kanun hükmündedir.
İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun kırmızı çizgimizdir ve uygulanmalıdır. 
Cinsiyetçiliğe karşı eşitliğin yanındayız. Özgür ve eşit bir dünya için her zaman kadınlarla birlikte mücadele edeceğiz. Kadınlar her gün sokaklarda şiddete hayır derken, üstelik haklarını savunurken bile şiddete uğrarken hiç kimse sessiz kalmamalı! 

Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla toplumun tüm kesimlerini kadınlar için ses çıkarmaya davet ediyoruz. 

İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için ve 6284 Sayılı kadını koruyucu kanunun uygulanması için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak için var gücümüzle çalışacağız. 

Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi ‘’dostlarımızla birlikte iktidar olacağız’’ yeni bir anayasayla, güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme geçeceğiz. Hem güzel ülkemizin tüm sorunlarını çözeceğiz hem de kadın şiddetini önleyeceğiz. 

Saygılarımızla.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum