Bu hafta vizyona giren filmler- 5 Mayıs

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 5 Mayıs

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 5 Mayıs
04 Mayıs 2017 - 18:47 - Güncelleme: 05 Mayıs 2017 - 09:22
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona; bir ortak yapımlı 5 yerli, 6 yabancı film olmak üzere 11 yeni film girdi.

İşte 5 Mayıs’ta vizyona giren filmler;


1) T2: Trainspotting
Yapımı: 2017 - İngiltere
Tür: Dram
Süre: 117 dk.
Yönetmen: Danny Boyle
Oyuncular: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Anjela Nedyalkova
Senaryo: John Hodge
Yapımcı: Danny Boyle, Christian Colson

Filmin konusu: Mark Renton'ın (Ewan McGregor) arkadaşlarıyla birlikte kazandığı parayı alıp kaçmasının ardından 20 yıl geçmiştir. Bazı sağlık sorunları yaşayan Renton, uzun süredir yaşadığı Amsterdam'dan Edinburgh'a geri döner. Burada eski arkadaşları, küçük çaplı düzenbazlıklarla yolunu bulan, ayrıca bir bar işleten Simon ve eroin bağımlığından tam olarak kurtulamamış, intiharın eşiğindeki Spud ile bir araya gelir. Geri dönüşüne ikisinin de verdiği tepkiler farklıdır, ancak asıl sorunlar 20 yıldır hapiste olan Begbie'nin ortaya çıkmasıyla başlayacaktır.
Irvine Welsh'in Porno romanından uyarlanan film, hikaye ve karakterler anlamında Trainspotting'in devam filmi niteliğini taşıyor.


2) Saplantı
Yapımı: 2017 - ABD
Tür: Gerilim
Süre: 100 dk.
Yönetmen: Denise Di Novi
Oyuncular: Katherine Heigl, Rosario Dawson, Geoff Stults, Cheryl Ladd, Isabella Kai Rice
Senaryo: Christina Hodson, David Leslie Johnson
Yapımcı: Denise Di Novi, Alison Greenspan
Diğer Adı: Unforgettable

Filmin konusu: Tessa Connover (Katherine Heigl), uzun yıllar evli kaldığı, ayrıca Lily adında bir kız sahibi olduğu David'den (Geoff Stults) boşanmış olmanın etkisinden halen kurtulamamıştır. Üstelik David, nişanlı olduğu Julia'yı (Rosario Dawson) eski evlerine getirmiştir. Kıskançlıktan kendini kaybeden Tessa, Julia'nın hayatını cehenneme çevirmek için korkusuzca her yolu deneyecektir.


3) Baş Belası
Yapımı: 2017 - Türkiye
Tür: Komedi
Yönetmen: Tolga Baş
Oyuncular: Selen Seyven, Çetin Altay, Yakup Yavru, Mesut Yar, Ender Gülçiçek
Senaryo: Yücel Öztürk

Filmin konusu: 2 gün sonra evlenmeye hazırlanan Asya (Selen Seyven) babasının ricası üzerine Çanakkale'ye, bir tanıdıklarının cenazesine gider. İstanbul'a dönüş yolunda Can (Çetin Altay) ile karşılaşan Asya için hiç beklemediği maceralar da başlamak üzeredir, nitekim Can sakarlıklarıyla sürekli kendisinin ve etrafındakilerin başlarını belaya sokmayı başarmaktadır. Asya'nın da gelinliğini giyene dek başına gelmeyen kalmayacaktır.


4) Gerçeğin İki Yüzü
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Dram
Süre: 132 dk.
Yönetmen: Sean Penn
Oyuncular: Javier Bardem, Charlize Theron, Adèle Exarchopoulos, Jared Harris, Jean Reno
Senaryo: Erin Dignam
Yapımcı: Bill Gerber, Matt Palmieri

Filmin konusu: Babasının kurduğu uluslararası bir yardım kuruluşunun yöneticisi olan Wren (Charlize Theron) ile yardım için bulunduğu bir Afrika ülkesinde, Doktor Miguel (Javier Bardem) ile tanışır. İkili arasında başlayan ilişki, gerek birbirleri hakkında öğrendikleri, gerekse ülkedeki siyasi karışıklık nedeniyle ciddi testlerden geçecektir.


5) Çılgın Ziyaretçiler 3: İhtilal
Yapımı: 2016 - Fransa
Tür: Komedi
Süre: 110 dk.
Yönetmen: Jean-Marie Poiré
Oyuncular: Jean Reno, Christian Clavier, Frédérique Bel, Sylvie Testud, Karin Viard
Senaryo: Christian Clavier, Jean-Marie Poiré
Yapımcı: Christian Clavier, Jean-Marie Poiré
Diğer Adı: Les visiteurs 3: La Terreur

Filmin konusu: Şövalye Godefroy de Montmirail ve yetiştirdiği şövalye adayı Jacquouille 1793 yılında yaşamaktadır. Zincirlerinden kurtulmak için hileye başvuran ikili, Montmirail ailesinin  tehlikeli kaçışına katılırlar. Amaç ise zaman yolculuğudur...


6) Eski Sevgili
Yapımı: 2017 - Türkiye
Tür: Komedi, Romantik
Yönetmen: Emir Khalilzadeh
Oyuncular: Tolgahan Sayışman, Bade İşcil, Sadi Celil Cengiz, Mehmet Ulay, Ünal Yeter
Yapımcı: Zeki Kavrazlı

Filmin konusu: Filmde 63 kez ayrılıp barışan Barış (Tolgahan Sayışman) ve Feride (Bade İşcil) çiftinin öyküsü anlatılıyor. Hikaye, bir 14 Şubat günü ikilinin tekrar karşılaşmasıyla başlıyor.


7) Derinliklere Yolculuk
Yapımı: 2016 - Fransa
Tür: Biyografi, Macera
Süre: 122 dk.
Yönetmen: Jérôme Salle
Oyuncular: Lambert Wilson, Pierre Niney, Audrey Tautou, Laurent Lucas, Martin Loizillon
Senaryo: Jérôme Salle ,  Laurent Turner
Yapımcı: Olivier Delbosc ,  Nathalie Gastaldo
Diğer Adı: The Odyssey

Filmin konusu: Denizci Jacques Cousteau'nun (Lambert Wilson) kendisini çok seven eşi Simone (Audrey Tautou) ve iki oğluyla birlikte mutlu bir hayatı vardır. Ancak denizlerin uçsuz bucaksız dünyasını keşfedebilmek için önleyemediği arzusu, onu Calypso adlı eski bir gemiyi alarak denizlere açılmaya iter. Kaptan Cousteau'nun ünü arttıkça oğlu Philippe (Pierre Niney) ile ilişkisi daha dalgalı bir hal alacak, ancak Philippe'in babasına hayranlığı hiç azalmayacaktır.
Filmde 20. yüzyılın en tanınmış deniz belgeselcisi Jacques-Yves Cousteau'nun hayatının 30 yıllık bir dönemi anlatılıyor.


8) Çam Yarması
Yapımı: 2017 - Türkiye
Tür: Komedi
Süre: 125 dk.
Yönetmen: Sefa Özçelik
Oyuncular: Melih Ekener, Nuri Alço, Yakup Yavru, Ferdi Kurtuldu, Tevfik İnceoğlu
Senaryo: Murat Kuşçu
Yapımcı: HMK Yapım

Filmin konusu: İstanbul’da yaşayan zengin bir çiftin çocukları olmaz. Evli ve hali vakti yerinde olan bu çift, yetimhaneden bir evlatlık almak isterler. Fakat gelişen sürpriz olaylar onları yetimhanede üç evlat sahibi yapar. Aradan uzun yıllar geçer. Bu ’Çam Yarması’ gibi yapılı evlatlıklar artık yetişkin birer adam olurlar. Ama baba parası yemekten başka bir şey de yapmazlar. Bu adamlar babaları iflas edince çok zor duruma düşerler. Babaları bu tembel ve işe yaramaz çam yarmalarını evden kovar. Bu olay sonrasında üç adamın hayata tutunma mücadelesi başlar. İstanbul’da başlayan hikaye, mafyadan kaçan bu adamların Çorum’daki mücadelesi ile devam eder.


9) Gamba: Macera Çetesi
Yapımı: 2015 - Japonya
Tür: Animasyon
Süre: 92 dk.
Yönetmen: Tomohiro Kawamura,  Yoshihiro Komori
Seslendirenler: Keiji Fujiwara, Yuuki Kaji, Shûichi Ikeda, Mansai Nomura, Masako Nozawa
Senaryo: Ryota Kosawa
Diğer Adı: Air Bound

Filmin konusu: Hayatında hiç okyanus görmemiş fare Gamba, bu merakını gidermek için arkadaşı Mampuku'yla birlikte yola çıkar, ancak suya ulaşamadan kendilerini limanda, gemi fareleri arasında bulurlar. Burada tanıştıkları küçük Chuta, Hayaller Adası'ndan kaçmıştır. Adayı istila eden Noroi liderliğindeki gelincik çetesine karşı yardım istemektedir. Gamba cesaretle Chuta'ya yardım etmeyi kabul eder, diğer farelerin de onlara katılmasıyla maceralı bir yolculuk ve sonrasında gelecek zorlu bir mücadele de böylelikle başlamış olur.


10) 666: Cin Musallatı
Yapımı: 2017 - Türkiye
Tür: Korku
Yönetmen: Fuat Yılmaz
Oyuncular: Ekrem İspir, Tahsin Dursun
Senaryo: Fuat Yılmaz

Filmin konusu: Korku filmi senaryoları yazarak hayatını kazanan Gürkan, bir gazete haberi üzerine paranormal olayların yaşandığı Fethiye Kayaköy'e gider. Burada aliesini kaybetmiş Nihal'e kendini psikolog olarak tanıtarak olayın içyüzünü öğrenmeye çalışır. Ancak kendini korku dolu olayların ortasında bulur. Senaryoyu ve işi tamamen bir kenara bırakan adamın artık tek derdi, hayatta kalmak olmuştur.


11) Umudun Kıyısında
Yapımı: 2017 - Türkiye
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Haydar Işık
Oyuncular: Levent Sülün, Burçin Abdullah, Ümit Acar, Gülşah Çomoğlu, Fırat Can Aydın
Senaryo: Zeynep Yılmaz
Yapımcı: Haydar Işık

Filmin konusu: İstanbul'da yaşayan fotoğrafçı Ufuk (Levent Sülün), hayatı ya da kendini sorgulamaktan kaçınan, daha çok doğa ile ilgili konular üzerine kafa yoran bir adamdır. Daha önce tanıştığı hiçbir kadına benzemeyen Esma (Burçin Abdullah) ile karşılaşması ve sonrasında bu karşılaşmaların tekrarlanması aralarda bir yakınlaşmayı doğurur. Bu sırada sık sık baş dönmeleri ve geçici unutkanlıklar yaşayan Ufuk'un beyninde ur olduğu anlaşıılr. Hastanede tanıştığı, kendisi gibi hasta olan genç Umut'la olan arkadaşlığı, hayata bakış açısını değiştirecektir. >365/Haber Merkezi


YORUMLAR

  • 0 Yorum