Bu hafta vizyona giren filmler- 30 Mart

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 30 Mart

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 30 Mart
30 Mart 2018 - 00:31 - Güncelleme: 10 Nisan 2018 - 00:12
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona biri animasyon 5 yerli, 5 yabancı olmak üzere 10 yeni film girdi.

İşte 30 Mart’ta vizyona giren filmler;


1) Başlat: Ready Player One
Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera
Yapımı: 2018 - ABD
Süre: 140 dk.
Yönetmen: Steven Spielberg
Senaryo: Zak Penn,  Ernest Cline,  Eric Eason
Yapımcı: Donald De Line,  Dan Farah

Filmin konusu: 2045 yılında dünya yaşanmaz bir hale gelince, insanlar gündelik hayat dertlerinden uzaklaşabilmek için OASIS adlı bir sanal gerçeklik oyunuyla varoluşlarına bir anlam katabilmeye başlamıştır. OASIS dünyasının mucidi James Halliday (Mark Rylance), gerçek bir dahidir. Ancak Halliday öldükten sonra, OASIS dünyasının içindeki bir yere bir 'anahtar' gizlediğini, onu bulanın hem 500 milyar $'a, hem de OASIS dünyasının tam kontrolüne sahip olacağını anlattığı, ölümünden önce kaydedilmiş bir videosu ortaya çıkar. Bunun ardından herkes harıl harıl anahtarı aramaya başlar. Colombus, Ohio'da yaşayan genç Wade Watts (Tye Sheridan) da bu yarışa dahil olur ve kısa sürede oyundaki başarısıyla herkesin dikkatini çeker. Ancak OASIS şirketinin yöneticileri, büyük ödülü kaptırmaya niyetli değildir ve hem oyunda, hem de gerçek hayatta Wade'i durdurabilmek için her şeyi yapacaklardır.


2) Thealma
Tür: Bilim Kurgu, Gerilim, Romantik
Yapımı: 2017 - Fransa, Norveç, Danimarka, İsveç
Süre:116 dk.
Yönetmen: Joachim Trier
Senaryo: Joachim Trier,  Eskil Vogt
Yapımcı: Thomas Robsahm,  Stephan Apelgren

Filmin konusu: Fazlasıyla muhafazakar Hıristiyan bir ailenin kızı olan Thelma (Eili Harboe), üniversite eğitimi için ilk ailesinden uzakta yaşamaya başlamıştır. Ancak Anja (Kaya Wilkins) ile başladığı arkadaşlık, yetişme tarzının hiç öğütlemeyeceği bir biçimde kısa zamanda çok daha yakın bir arkadaşlığa dönüşür. Bir yandan Thelma, epilepsi nöbetlerine benzeyen nöbetler geçirmeye başlamıştır. Thelma'nın geçmişinde sakladığı sırlar, yeniden gün yüzüne çıkmak üzeredir.


3) Kickboxer: Misilleme (Kickboxer: Retaliation)
Tür: Aksiyon, Dram
Yapımı: 2018 - ABD
Süre: 110 dk.
Yönetmen: Dimitri Logothetis
Senaryo: Dimitri Logothetis
Yapımcı: Robert Hickman,  Steven Swadling

Filmin konusu: Şampiyon kickboksçu Kurt Sloane (Alain Moussi), Tayland'da yaşadıklarından sonra bir daha asla oraya dönmemeye yemin etmiştir. Ancak oradaki turnuvanın başındaki adam, onu tekrar dövüşmeye zorlar. Hapse düşern karısı Liu'nun (Sara Malakul Lane) kaçırıldığını öğrenen Sloane, Mongkut (Hafþór Júlíus Björnsson) adında bir insan azmanının karşısına çıkmak ve kazanmak zorundadır. Bu amaçla Muay Thai üstadı Durand'dan (Jean-Claude Van Damme) yardım ister.


4) Kabus
Tür: Gerilim
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 100 dk.
Yönetmen: Tuncer Gürbüz
Senaryo: Mustafa Kaya
Yapımcı: Tarık Karakulak

Filmin konusu: Ressam Özge, küçük yaşta babasını kaybetmiş, çocukluk yıllarında üvey babası Şeyhmus'un birçok tacizine maruz kalmış genç bir kadındır. Annesi Neriman, Şehmuz'un kızını taciz ettiğini öğrenince Şehmuz'u öldürmüş, içeride yaşadığı bunalımlı dönem sonucunda intihar etmiştir. Genç yaşta yaşadığı bütün bu travmalar, Özge'yi ve sanatını derinden etkilemiştir. Hep koyu tonlara sahip resimler çizen genç kadın, özel hayatında da kabuslar ve sanrılardan kurtulamamıştır. Konuştuğu bir hoca, yaşadığı eve büyü yapıldığını ortaya çıkarır. Ama üzerinde başka bir gücün daha etkisi vardır.


5) 12 Savaşçı (12 Strong)
Tür: Dram, Savaş, Tarih
Yapımı: 2018 - ABD
Yönetmen: Nicolai Fuglsig
Senaryo: Ted Tally,  Peter Craig
Yapımcı: Jerry Bruckheimer,  Molly Smith
Diğer Adı: Horse Soldiers

Filmin konusu: 11 Eylül saldırılarının hemen ardından 'Yeşil Bereliler' olarak da bilinen Amerikan Özel Kuvvetleri'nin 12 kişilik ekip, Afganistan'a gönderilir. Burada Kuzey İttifakı ve onun lideri Raşid Dostum'la (Navid Negahban) işbirliği yapan ekip, Afganistan'ın dağlık coğrafyasında Taliban güçleriyle bir gerilla savaşına girecektir.


6) Kelebekler
Tür: Dram
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 117 dk.
Yönetmen: Tolga Karaçelik
Senaryo: Tolga Karaçelik
Yapımcı: Tolga Karaçelik
Diğer Adı: Butterflies

Filmin konusu: Birbirlerinden uzakta yaşayan ve birbirlerini pek tanımayan üç kardeş, astronot Cemal (Tolga Tekin), aktör Kenan (Bartu Küçükçağlayan) ve öğretmen Suzan (Tuğçe Altuğ), 30 yıldır görüşmedikleri babalarından gelen telefonun ardından köylerinde yeniden bir araya gelirler. Geldiklerinde babalarının öldüğünü ve köye kelebeklerin geldiği dönemde gömülmek istediğini vasiyet etmiştir. Bir süre daha köyde durmak zorunda kalan kardeşler, bu sürede hem birbirlerini hem de babalarını daha iyi tanımaya çalışacaklardır. 
Kelebekler filmi, 2018 Sundance Film Festivali'nde Dünya Sineması kategorisinde Büyük Jüri Ödülü'nü kazandı.


7) Sagu&Pagu Büyük Define
Tür: Animasyon
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 80 dk.
Yönetmen: Engin Baştürk
Seslendirenler: Fatih Özkul,  Murat Aydın,  Onur Kırış,  Hakan Akın,  Sinan Divrik
Senaryo: Murat Kirişçi
Diğer Adı: Sagu ile Pagu İşbaşında 

Filmin konusu: Bir zamanlar yemyeşil, bolluk içinde olan Sagu ve Pagu'nun yaşadığı topraklar, artık kuraklığın esiri olmuştur. Susuzluktan kıvranır vaziyette dolaşmakta olan Sagu ile Pagu, bilge kaplumbağa Kalep'le karşılaşır. Kalep onlara, kendisinde bulunan bir define haritasında yeri gösterilen hazineyi bulmaları halinde ülkelerini kurtarabileceklerini anlatınca hep birlikte maceralı bir yolculuğa çıkarlar. Ancak kötü kalpli bir kurt da haritanın ve definenin peşindedir.


8) Ruhlar Evi (The Spiritualist)
Tür: Korku
Yapımı: 2016 - İngiltere
Süre: 100 dk.
Yönetmen: Carl Medland
Senaryo: Carl Medland
Yapımcı: David Warner,  Mümtaz Yıldırımlar

Filmin konusu: Laura (Jasmyn Banks) her gece korkulu anlar yaşamakta, uyku apnesi yüzünden doğru düzgün uyuyamamaktadır. Onu rahatsız eden gücün ölmüş annesinin hayaleti olduğuna inanan genç kadın, bir ruh çağırma uzmanı ve arkadaşlarıyla birlikte ruh çağırma seansı düzenler. Ancak işler kontrolden çıkınca oradan bulunan herkes korku dolu dakikalarla yüzleşmek zorunda kalır.


9) Bizim Köyün Şarkısı
Tür: Komedi
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 104 dk.
Yönetmen: Tuğçe Soysop

Filmin konusu: İstanbul'da yaşayan ve son derece rahat bir hayatı olan Çınar'ın (Berat Efe Parlar) hayatı, hiç beklemediği bir olay sonucu bambaşka bir seyre girmiştir. Babasının maddi sıkıntıları nedeniyle kız kardeşi Zeynep ile birlikte babasının köyüne, yani dedesinin yanına taşınmışlardır. Hiç aşina olmadığı köy hayatına alışmaya, İstanbul özlemini bastırmaya çalışan Çınar, şartlar ne kadar zor olursa olsun hayallerini izlemenin mümkün olduğunu burada öğrenecektir. Yıllardır katılmak istediği Geleceğin Müzisyenleri adlı bir müzik yarışmasına, köydeki yeni arkadaşlarıyla katılmak için var gücüyle çalışacaktır. 


10) Arapsaçı
Tür: Komedi
Yapımı: 2018 – Türkiye
Yönetmen: Ömer Faruk Yardımcı
Senaryo: Ömer Faruk Yardımcı,  Ayşe Işıkmen
Yapımcı: Ömer Faruk Yardımcı,  Doruk Acar

Filmin konusu: Eski bir oyuncunun meşhur olduğu zamanlarından kalma bir deri ceket, binbir türlü tesadüf sonucunda birbirini hiç tanımayan insanların yollarının kesişmesine neden olur. Ceketin cebindeki loto kuponuna büyük ikramiye vurduğunu da hiç kimse bilmemektedir. Sürekli sahip değiştiren bu ceket, elinden geçtiği herkesin hayatını değiştirecektir. >365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum