Bu hafta vizyona giren filmler- 30 Aralık

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 30 Aralık

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 30 Aralık
30 Aralık 2016 - 09:32 - Güncelleme: 30 Aralık 2016 - 09:51
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta da vizyona; 2 yerli, 1’i animasyon 6 yabancı olmak üzere 8 yeni film girdi.

İşte 30 Aralık’ta vizyona giren filmler;

1) Çin Seddi (The Great Wall)
Yapımı: 2016 - ABD, Çin
Tür: Dram, Gizem, Tarih
Süre: 104 dk.
Yönetmen: Yimou Zhang
Oyuncular: Matt Damon, Willem Dafoe, Andy Lau, Pedro Pascal, Eddie Peng
Senaryo: Tony Gilroy, Max Brooks, Doug Miro, Thomas Tull, Carlo Bernard
Yapımcı: Charles Roven, Jon Jashni

Filmin konusu: Uzak Asya'ya, barutu bulup Avrupa'ya götürebilmek amacıyla giden kervan önce bir çetenin, sonra da bilmedikleri bir canavarın saldırısına uğrayınca sadece William Garin (Matt Damon) ve Pero Tovar (Pedro Pascal) hayatta kalır. İkili daha sonra Çinli askerler tarafından yakalanır. Burada, karşılaştıkları canavarın "taotie" adlı çok güçlü ve aynı zamanda akıllı bir yaratığa ait olduğunu, her 60 yılda bir Çin Seddi'ne saldırdıklarını ve yakın zamanda gelmesi beklenen yeni bir saldırı için hazırlıklar yapıldığını öğrenirler. Canavarın bir elini kılıcıyla koparmayı başarmış William, hem savunma hattına yardımcı olmaya çalışacak, hem de buralara asıl gelme amacı olan barutu ele geçirme düşüncesini aklından çıkarmayacaktır.

Film, insanlığın elinden çıkan en muazzam yapılardan biri olan Çin Seddi'nde geçiyor. Tamamı Çin sınırları içinde çekilmiş en yüksek bütçeli film olan Çin Seddi, 150 milyon $'a yakın bir bütçeyle çekildi.


2) Şeytanın Oğlu (Incarnate)
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Gerilim
Yönetmen: Brad Peyton
Oyuncular: Aaron Eckhart, Carice van Houten, Catalina Sandino Moreno, Mark Henry, David Mazouz
Senaryo: Ronnie Christensen
Yapımcı: Michelle Rodriguez, Jason Blum

Filmin konusu: 11 yaşındaki Cameron'ın (David Mazouz) içine şeytan girmiş, durumu giderek kötüye gitmeye başlayan çocuk anlaşılmayan dillerde konuşmaya başlamıştır. Birçok şeytan çıkarma yöntemi denenmesine rağmen sonuç alınamaz ve devreye bu alanda uzman olan doktor Seth Ember'a (Aaron Eckhart) başvurulur. Şeytan çıkarma işlemini dini ritüellerle değil, hastalarının zihnine girip oraya yerleşmiş şeytanla yüzleşerek yapmaktadır. Cameron'ın içine giren şeytan daha önce gördüklerinden çok daha güçlüdür, bu nedenle onu alt edebilmek için çocuğun hayatını tehlikeye atacak bir yöntem denemeye mecbur kalacaktır.


3) Aşıklar Şehri (La La Land)
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Dram, Komedi, Müzikal
Süre: 128 dk.
Yönetmen: Damien Chazelle
Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons, Finn Wittrock, Rosemarie DeWitt
Senaryo: Damien Chazelle
Yapımcı: Fred Berger, Jordan Horowitz

Filmin konusu: Oyuncu olabilme hayaliyle yanıp tutuşan Mia (Emma Stone) ile klasik cazı günümüzde sürdürmeye çalışan Sebastian (Ryan Gosling) trafiğin sıkışık olduğu bir gün tanışırlar. İkisinin de hayallerinin gerçeğe dönüşmesi imkansız gibidir. Ancak büyük cesaret gerektiren hayalleri ve aralarında başlayan aşk, ikiliye adeta büyülü bir dünyanın kapılarını açacaktır.


4) Nasıl Yani?
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Komedi
Yönetmen: Ayhan Özen
Oyuncular: Aykut Elmas, Uğur Can Akgül, Halil İbrahim Göker, Ferdi Sancar, Burak Kut
Senaryo: Aykut Elmas, Uğur Can Akgül, Halil İbrahim Göker
Yapımcı: Bahar Özer

Filmin konusu: Ünlü Mona Lisa tablosu, Leonardo Da Vinci'nin Türkiye'de yaşayan torunu Seyfi Dede'ye kalmıştır. Seyfi Dede'nin 3 torunu ise bu tabloyu satarak zengin olmanın hayalini kurarlarken başlarına olmadık işler açacaklardır.

Filmin başrolünde Aykut Elmas, Halil İbrahim Göker, Uğurcan Akgül gibi Vine'da tanınmış isimler yer alıyor.


5) Ben, Daniel Blake
Yapımı: 2016 - İngiltere, Fransa
Tür: Dram
Süre: 100 dk.
Yönetmen: Ken Loach
Oyuncular: Hayley Squires, Colin Coombs, Dave Johns, Micky McGregor
Senaryo: Paul Laverty
Yapımcı: Rebecca O'Brien

Filmin konusu: 59 yaşındaki marangoz Daniel Blake (Dave Johns), geçirdiği kalp rahatsızlığının ardından doktorların tavsiyesiyle işine ara vermek zorunda kalır. Başka bir gelir kaynağı da bulunmadığından, hayatında ilk kez devlet yardımı alabilmek için işsizlik maaşı başvurusu yapar. Ancak karmaşık ve uzun bir bürokratik süreç onu beklemektedir. Bu esnada kendisi gibi bürokrasiyle mücadele eden 2 çocuğuna tek başına bakan genç Katie (Hayley Squires) ile kader birlği yapacaklardır.
Ken Loach'un yönettiği film, 69. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'yi kazandı.


6) Baaghi: Asi ve Aşık
Yapımı: 2016 - Hindistan
Tür: Aksiyon
Süre: 133 dk.
Yönetmen: Sabir Khan
Oyuncular: Tiger Shroff, Shraddha Kapoor, Sudheer Babu Posani, Sunil Grover, Sanjay Mishra
Senaryo: Sanjeev Datta
Yapımcı: Sajid Nadiadwala, Siddharth Roy Kapur

Filmin konusu: Yetenekli bir dövüşçü olan Ronny (Tiger Shroff), söz dinlemez karakteri nedeniyle Kerala'daki bir dövüş sanatları eğitim merkezine akıllanması için gönderilir. Trende tanıştığı, yine kendisi gibi isyankar ve yetenekli Sia (Shraddha Kapoor) ile aralarında bir aşk başlar. Ancak şehrin her yerinde kuvvetli bağlantıları olan Raghav (Sudheer Babu) da Sia'dan hoşlanmıştır ve güzel kadını elde edebilmek için her şeyi yapacaktır.


7) Aşık
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Biyografi, Dram, Romantik
Süre: 90 dk.
Yönetmen: Bilal Babaoğlu
Oyuncular: Meltem Miraloğlu, Uğur Aslan, Yeliz Şatıroğlu, Emirhan Kartal
Senaryo: Bilal Babaoğlu

Filmin konusu: Filmde ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun (1894-1973) hayatı beyazperdeye taşınıyor. Filmde Aşık Veysel'in torunu Yeliz Şatıroğlu da rol alıyor.
Aşık Veysel'in hayatından esinlenerek kaleme alınan Aşık adlı film, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca hem senaryo hem de yapım desteğine layık görülmüştü.


8) Kurbağa Krallığı 2:Buz Macerası
Yapımı: 2016 - Çin
Tür: Animasyon
Seslendirenler: Sefa Zengin, Murat Prosçiler, Ziya Kürküt, Bora Sivri, Atilla Şendil

Filmin konusu: Yağmur, Prenses'le olan düğününden kaçtıktan sonra şehirden uzaklaşmış, ancak bazı patlamalardan sonra yeniden Kurbağa Krallığı'na dönmüştür. Ancak krallığın koruyucusu Kristal Kurbağa'nın tehlikede olduğu haberleri hızla yayılmaktadır. Kral Yağmur'la birlikte hepsi kendine has yeteneklere sahip bir kurbağa takımı kurar. Yolda onlara Prenses de katılır. Ancak ormanda kaldıkları gece, Kristal Kurbağa'nın mağarasını gösteren haritaları çalınır. Önce haritayı bulmak, sonra da mağaraya giderek kraliyeti kurtaracak bilmeceyi çözmeleri gerekecektir. 365/Haber Merkezi


YORUMLAR

  • 0 Yorum