Bu hafta vizyona giren filmler- 3 Mayıs 

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 3 Mayıs 

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 3 Mayıs 
03 Mayıs 2019 - 14:02 - Güncelleme: 10 Mayıs 2019 - 19:18
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona; 1’i ortak yapım 3 yerli ve 6 yabancı olmak üzere 9 yeni film girdi.

İşte 3 Mayıs’ta vizyona giren filmler;

1) Şampiyonlar (Campeones)
Tür: Dram, Komedi, Spor
Yapımı: 2018 - İspanya, Meksika
Süre: 124 dk.
Yönetmen: Javier Fesser
Senaryo: Javier Fesser,  David Marqués
Oyuncular: Javier Gutierrez, Athenea Mata, Itziar Castro, Juan Margallo…

Filmin konusu: Marco Montes, İspanyol basketbol liginde yer alan önemli bir takımın, ikinci antrenörü olarak görev yapan bir basketbol koçudur. Kibirli bir adam olan Marco, bu yüzden özel hayatında sıkıntılar yaşamaktadır. Bir gün basketbol müsabakasında birinci antrenör ile tartışınca stadyumdan kovulur. Bunun üzerine bir de sarhoş olduğu bir gün polis aracına çarpınca tutuklanır. Hâkim karşısına çıkan Marco, bir seçim yapmak zorunda bırakılır. Ya 2 yıl hapis yatacak ya da 90 gün boyunca topluma hizmet etmekle görevlendirilecektir. Gönüllü olmasa da topluma hizmet etmeyi kabul eden Marco, zihinsel engelli çocuklardan oluşan “Los Amigos” adlı bir basketbol takımını eğitmekle görevlendirilir. Bir yandan eşi Sonia ile olan evliliğini kurtarmaya çalışan Marco, bir yandan da çocukları eğitmeye başlar. Bu sırada “Los Amigos” ulusal paralimpik yarışmaya hak kazandığını öğrenen Marco, kendisini daha büyük bir sıkıntının içinde bulur. Ancak eşinden gördüğü destek sayesinde Marco, hem kendi sorunlarını çözmek hem de takımı şampiyon yapmak için mücadele etmeye karar verir.


2) Alem-i Cin 2
Tür: Gerilim, Korku
Yapımı: 2019 – Türkiye
Yönetmen: Özgür Bakar
Senaryo: Özgür Bakar
Yapımcı: Özgür Bakar
Oyuncular: Bekir Behrem, Ali Kaan Serez, Miraç Sevsay, Vural Ceylan, Alper Kıvılcım…

Filmin konusu: Alem-i Cin filminin devam halkası olan yapımda, ilk filmde meydana gelen olayların ardından yaşanan doğaüstü olaylar konu ediliyor. İlk filmde Cinler Alemi’ne hapsolan Yeliz’e kimse ulaşamamıştır. Polis, genç kızın bu gizemli kayboluşunu araştırmaya başlar. Yeliz’in kayboluşu ile ilgili tüm oklar Salih Hoca’yı gösterince, polisler onu gözaltına alır. Genç kızın kayboluşunun sorumlusu olarak görülen Salih’in sorgu odasında anlattıkları, polise benzer bir vakayı anımsatır. Salih’in anlattıkları ile Yakup’un oğlu Yusuf’un yaşadığı paranormal olaylar arasında birçok benzerlik vardır. Yakup da tıpkı Yeliz’in başına geldiği gibi cinlerin saldırısı altındadır. Dava ile ilgili yaptığı araştırmayı iyice derinleştiren polis, bir süre sonra Yakup, oğlu Yusuf ve Salih Hoca arasında çok bir karar vermek zorunda kalır.


3) High Life 
Tür: Dram, Korku, Macera
Yapımı: 2018 - İngiltere, Fransa, Almanya
Süre: 110 dk.
Yönetmen: Claire Denis
Senaryo: Claire Denis,  Jean-Pol Fargeau
Yapımcı: Oliver Dungey,  Christoph Friedel
Oyuncular: Robert Pattinson, Juliette Binoche, Andre Benjamin, Mia Goth, Agata Buzek… 

Filmin konusu: Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bir grup suçlunun, bu cezayı almamaları için önlerinde bir seçenek vardır; ölümle sonuçlanabilecek bir deneye katılmak. Bu şansı kullanan suçlular, uzayda gerçekleştirilecek insan üreme deneyinin bir parçası olurlar. Ancak bulundukları gemi kozmik ışın fırtınasına maruz kalınca, suçlular için hayatta kalma mücadelesi başlayacaktır.


4) Kaos 
Tür: Dram, Gizem, Suç
Yapımı: 2018 – Türkiye, Ürdün
Süre: 111 dk.
Yönetmen: Semir Aslanyürek
Senaryo: Semir Aslanyürek
Oyuncular: Yetkin Dikinciler, Bülent Emin Yarar, Canan Ergüder, Orhan Aydın, Ali Erdoğan…

Filmin konusu: Kaos, üç günahkârın vicdani hesaplaşmalarını konu ediyor. Birbirini tanımayan üç günahkârın yolu hiç beklenmedik bir zamanda kesişir. İşledikleri günahlardan kaçan ekip çıkan korkunç fırtınadan kurtulabilemek için aynı mağaraya saklanır. Hayatta kalmak için saklandıkları mağaranın çıkışları heyelan nedeniyle kapanınca üç günahkâr kendilerini ölmeyi beklerken bulur. Bu zorlu süreç onların vicdanlarıyla hesaplaşmalarına neden olur.


5) Şeytan Göz (Demon Eye)
Tür: Korku
Yapımı: 2019 - İngiltere
Süre: 87 dk.
Yönetmen: Ryan Simons
Senaryo: Ryan Simons
Yapımcı: Ryan Simons
Oyuncular: Darren Day, Liam Fox, Kate James, Ellie Goffe, Jimmy Allen…

Filmin konusu: Babasını ölümüyle yıkılmış genç bir kadın, bu gizemli ölümü araştırmaya karar verir ve babasının köydeki evine doğru yola koyulur. Evde bir şeyler bulma ümidiyle arama yapmaya başlar ve büyücülükle bağlantılı lanetli bir muska keşfeder. Muskanın karanlık güçleri olduğunu anlayan genç kadın, en büyük dileğinin yerine getirilmesi karşılığında ona musallat olacak olan iki ölümcül iblis ile tanışacaktır.


6) Suikastçı (The Assassin's Code)
Tür: Aksiyon
Yapımı: ABD
Süre: 95 dk.
Yönetmen: David A. Armstrong
Oyuncular: Justin Chatwin, Peter Stormare, Mark Thompson…

Filmin konusu: Cleveland polis departmanında göreve başlayan çaylak dedektif Michael, rahmetli babasının gölgesinden çıkmak için çabalamaktadır. Michael’ın babası, o çocukken uyuşturucu skandalından hüküm görmüş bir dedektiftir. Babasının meslekten men edilmesine neden olan skandalı sorma imkânı bulamayan Micheal, hayatını onun gölgesi altında yaşamaktan fazlasıyla bunalmıştır. Şimdi ise babasının gölgesinden kurtulmak ve kendini katılmak için eline büyük bir fırsat geçer. Polisin elinde bulunan 1 milyon değerindeki uyuşturucu çalınıp, üstüne davayı yürüten dedektif ölünce Miacheal davayı almak için amirine yalvarır. Eline geçen fırsatı kaçırmak istemeyen Michael, davayı almayı başarınca hızla çalışmalara başlar. Soruşturma ilerledikçe davanın asıl yüzünü öğrenen Michael, bu süreçte gerçeklerin ortaya çıkmasını önlemeye çalışan suikastçılarla savaşmak zorunda kalır.
 

7) Şişman Harekât Timi (Fat Buddies)
Tür: Aksiyon, Komedi
Yapımı: 2018 - Çin
Süre: 109 dk.
Yönetmen: Bao Beier
Senaryo: Bao Beier
Oyuncular: Bao Beier, Yasuaki Kurata Lee Seong-min, Jia Song, Zhang Wen…

Filmin konusu: ''J'' isimli ajanın beyni, bir görev sırasında başına ateş edilmesi nedeniyle hasar görür. Rehabilitasyon sırasında kilo alıp şişmanlayan J, kendini hala üst düzey bir ajan olarak görür. J, yeni aldığı görev ile Japonya'ya seyahat edip bazı gizli belgeleri ele geçirir. Ancak sonrasında yaşananlar, olayları içinden çıkılmaz bir hale getirecektir.


8) Eksi Bir  
Tür: Dram
Yapımı: 2017 - Türkiye
Süre: 96 dk.
Yönetmen: Orhan Oğuz
Senaryo: Orhan Oğuz,  Eyüphan Erkul
Yapımcı: Yasemin Küçükçavdar Güler
Oyuncular: Serkan Ercan, Nilüfer Açıkalın, Ercan Kesal, Metin Belgin…

Filmin konusu: Yarı felçli, meczup bir adam olan Şemsi, ısınmak için girdiği kültür merkezinden zabıtalar tarafından çıkarılır. Bel altı reflekslerini kaybeden Şemsi, idrar ve dışkısını yaptığının farkında olmaz. Zabıtalar Şemsi’yi arabaya alarak onu yerleştirecekleri bir kurum bulmak için yola koyulurlar. Arabanın içerisine sinen kokudan bunan zabıtlar soğukla yüzleşmek zorunda kalır. Mekân mekân gezerlerken Şemsi’nin hayatına dokunan zabıtalar onun yaşamında kendilerine ait parçalar bulurlar.


9) Çifte Hayatlar (Doubles vies)
Tür: Dram, Komedi
Yapımı: 2018 - Fransa
Süre: 108 dk.
Yönetmen: Olivier Assayas
Senaryo: Olivier Assayas
Yapımcı: Charles Gillibert
Oyuncular: Guillaume Canet, Juliette Binoche, Christa Théret, Pascal Greggory, Aurélia Petit…

Filmin konusu: Başarılı bir yayımevi yöneticisi olan Alain ve yeni bir kitap çıkarmaya hazırlanan ünlü yazar Leonard bir yandan dijital dönüşümün edebiyat dünyası üzerindeki etkileri ile uğraşıp devrime ayak uydurmaya çalışırken bir yandan da girdikleri orta yaş krizinin getirdikleri ile boğuşur. >365/Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum