Bu hafta vizyona giren filmler-  28 Eylül 

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler-  28 Eylül 

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler-  28 Eylül 
28 Eylül 2018 - 00:35 - Güncelleme: 04 Ekim 2018 - 19:52
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona;  2 yerli,  biri animasyon 10 yabancı olmak üzere 12  yeni film girdi.

İşte 28 Eylül’de vizyona giren filmler;


1) Gece Dünyayı Tuttuğunda
Tür: Korku
Yapımı: 2018 - Fransa
Süre: 93 dk.
Yönetmen: Dominique Rocher
Senaryo: Dominique Rocher ,  Jérémie Guez
Yapımcı: Carole Scotta,  Simon Arnal
Oyuncular: Anders Danielsen Lie, Golshifteh Farahani, Denis Lavant, Sigrid Bouaziz, David Kammenos.

Filmin konusu: Partiyle geçen bir gecenin ardından sabah uyanan Sam (Anders Danielsen Lie), kendisinden başka Paris'te yaşayan herkesin zombiye döndüğünü görür. Evin her yanını sağlam bir şekilde kapatarak zombilere yakalanmadan hayatta kalmanın bir yolunu düşünmeye başlar. Acaba sandığı gibi zombi olmayan tek kişi kendisi midir?


2) Eski Evdeki Büyülü Saat
Tür: Bilim Kurgu, Fantastik, Gizem, Korku
Yapımı: 2018 - ABD
Süre: 104 dk .
Yönetmen: Eli Roth
Senaryo: Eric Kripke
Yapımcı: James Vanderbilt,  Brad Fischer
Oyuncular: Jack Black, Cate Blanchett, Owen Vaccaro, Kyle Maclachlan, Colleen Camp.

Filmin konusu: Lewis Barnavelt (Owen Vaccaro), ebeveyninin ölümünden sonra Michigan'daki amcası Jonathan'ın (Jack Black) yanına gönderilir. Tuhaf görünümlü amcasıyla korkutucu bir eve gelir gelmez hem Jonathan, hem de komşusu Florence'ın (Cate Blanchett) büyü ve sihirle fazlasıyla iç içe olduğunu görür. Lewis de kitaplardan ve amcasından birşeyler öğrenmeye başlar. Ancak evin sakladığı büyük sırrı da kısa süre sonra anlar. Bir zamanlar o konakta yaşamış kötü kalpli büyücü Isaac Izard, durduğunda kıyamet gününü tetikleyecek bir saat tasarlamış, ancak saati tamamlayamadan ölmüş, saati de evin içine saklamıştır. Kıyameti önleyebilmek için hep birlikte çaba gösterip saati bir an önce bulmaları gerekmektedir.


3) Küçük Ayak
Tür: Animasyon, Aile, Komedi
Yapımı: 2018 - ABD
Süre: 96 dk.
Yönetmen: Karey Kirkpatrick,  Jason Reisig
Seslendirenler: Channing Tatum,  Danny DeVito,  Zendaya Coleman,  LeBron James,  Yara Shahidi
Senaryo: Karey Kirkpatrick,  Glenn Ficarra,  Sergio Pablos,  John Requa

Filmin konusu: Migo adında bir Yeti, günün birinde düşen bir uçağın pilotunu görmüş, 'küçük ayak' efsanesinin gerçek olduğuna inanmıştır. Ancak diğer Yetiler kendisine inanmayınca iddiasını kanıtlamak için insanların dünyasına doğru maceralı bir yolculuğa çıkmaya karar verir.


4) Gök Taşı
Tür: Komedi
Yapımı: 2018 – Türkiye
Yönetmen: Caner Erzincan
Senaryo: Caner Erzincan,  Bekir Kerem Kurt
Oyuncular: Şafak Sezer, Sinan Çalışkanoğlu, Bülent Çolak, Tuna Orhan, Ceyhun Fersoy.

Filmin konusu: Trakya yöresindeki Günebakan köyünde yaşayan halkın en büyük derdi susuzluktur. Buna son vermek isteyen köylüler yağmur duasına çıktıklarında hiç beklemedikleri birşey olur, yağmur yerine göktaşları yağar. Bu olağandışı olay, Amerikalı, Alman ve Rus ajanlarını da köye çeker. Göktaşlarını yüksek bedeller karşılığında satın alan bu yabancılar, köylülerin yanında kurnaz muhtar İsmet (Şafak Sezer) için de geçim kapısına dönüşür. İsmet köylülerin sattıkları taş başına bağış toplamaya çalışırken, İsmet'in şarkıcı oğlu Bahadır'ın köyü gelen muhabir Ceylan'a aşık olması, işleri iyice karıştırır.


5) Kayıp Aranıyor
Tür: Gerilim
Yapımı: 2018 - ABD
Süre: 101 dk.
Yönetmen: Aneesh Chaganty
Senaryo: Aneesh Chaganty,  Sev Ohanian
Oyuncular: John Cho, Debra Messing, Michella La, Sara Sohn, Joseph Lee.

Filmin konusu: David Kim'in (John Cho) 16 yaşındaki kızı Margot (Michelle La) hiçbir ipucu bırakmadan ortadan kaybolunca dedektifler konuyu araştırmaya başlamıştır. Ancak aradan geçen saatlere rağmen hiçbir doyurucu yanıt bulamayan acılı baba, o ana kadar kimsenin incelemeyi aklına getirmediği kızının diz üstü bilgisayarını açarak bir ipucu aramaya başlar. Kızının dijital ortamda bıraktığı izleri takip ederek kaybolmasının ardındaki sırrı açığa çıkarmaya çalışır.


6) Halef
Tür: Dram
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 104 dk.
Yönetmen: Murat Düzgünoğlu
Senaryo: Murat Düzgünoğlu,  Melik Saraçoğlu
Yapımcı: Murat Düzgünoğlu
Oyuncular: Muhammet Uzuner, Baran Şükrü Babacan, Güler Ökten, Muhammed Cangören, Kübra Kip.

Filmin konusu: Adana'ya geri dönerek annesine portakal hasadında yardımcı olan Mahir (Muhammet Uzuner), beklenmedik bir ziyaretçiyle karşılaşır. Halef (Baran Şükrü Babacan), Mahir'in uzun yıllar önce ölmüş kardeşinin reenkarne olmuş hali olduğunu düşünmektedir. Normalde son derece akılcı bir insan olan, manevi dünyaya ait fikirlere inanmayan Mahir, Halef'in anlattıklarıyla şüpheye düşer. Mahir mistik fikirlere, Halef ise rasyonel düşüncelere kayma eğilimleri gösterdiğinde işler karışacaktır.


7) Cesur Savaşçılar
Tür: Macera
Yapımı: 2018 - Hollanda
Süre: 160 dk.
Yönetmen: Roel Reiné
Senaryo: Alex Van Galen
Yapımcı: Klaas De Jong
Oyuncular: Gıjs Naber, Jonathan Banks, Loes Haverkort, Soren Malling, Renee Soutendjk. 

Filmin konusu: Milattan sonra 8. yüzyılda Avrupa 2 büyük güce ayrılmış gibidir. Kuzeydeki ırklardan olan Frizler, Avrupa'nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olsalar da halen barbar yöntemlerle ülkelerini yönetmektedir. Buna karşı çıkan Redbad (Gijs Naber) kral olan babasının ardından ülkenin başına geçmeyi bile istememektedir. Bu sırada güneyden gelen Frank'ler, ülkeyi işgal ederek Hıristiyanlık dinini yaymaya başlar. Amcasıyla ters düşen Redbad, bir sala bağlanarak ölüme yollanır, ancak hayatta kalmayı başarır ve Viking kıyılarına dek gider. Bu halkın bir parçası olan Redbad, sonrasında doğduğu ülkesini kurtarmak için geri gelecektir.


8) Aile Oyunları
Tür: Dram
Yapımı: 2017 - ABD
Süre: 72 dk.
Yönetmen: Suzuya Bobo
Senaryo: James Kaelan,  Suzuya Bobo
Yapımcı: Ben Barenholtz,  Michael Goodin
Oyuncular: Megan Boone, Laary Bryggman, Alison Fraser, Derek Cecil, Margaret Anne Florence.

Filmin konusu: Sloane (Megan Boone), sevgilisi Barrett (Derek Cecil) ile birlikte babası Roan'ın (Larry Bryggman) yeniden evlenmesini engellemek üzere uzun bir zaman sonra büyüdüğü eve döner. Ailenin karanlıkta kalan sırları açığa çıktıkça, aile üyelerinin gelecekleri daha da belirsizleşecektir.


9) Dokunma Bana 
Tür: Dram
Yapımı: 2018 - Romanya, Almanya, Çekya, Bulgaristan, Fransa
Süre: 125 dk.
Yönetmen: Adina Pintilie
Senaryo: Adina Pintilie
Yapımcı: Philippe Avril,  Adina Pintilie
Oyuncular: Laura Benson, Tomas Lemarquıs, Christian Bayerlein, Grit Uhlemann, Adina Pintilie.

Filmin konusu: Bir yönetmen ve 3 farklı karakter, Laura, Tomas ve Christian hep birlikte mahremiyet, güzellik algısı ve cinsel yaklaşımlar üzerine deneysel bir çalışma içine girerler. Bu çalışmalar, Laura ve diğerleriyle birlikte izleyicilerin de özellikle bedenlerine yönelik önyargılarını ciddi şekilde sarsma iddiası taşıyor.
Romen yönetmen Adina Pintilie'nin ilk uzun metrajlı filmi olan, kurmaca ile belgesel arasında bir yere konuşlanmış Dokunma Bana filmi, 2018 Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülünü kazandı.


10) Üç Tepe
Tür: Dram
Yapımı: 2017 - Almanya, İtalya
Süre: 94 dk.
Yönetmen: Jan Zabeil
Senaryo: Jan Zabeil
Yapımcı: Benny Drechsel
Oyuncullar: Berenice Bejo, Alexander Fehling, Arian Montgomery.

Filmin konusu: Aaron (Alexander Fehling), sevgilisi Lea (Bérénice Bejo) ve Lea'nın 8 yaşındaki oğlu Tristan (Arian Montgomery) ile aile olabilmek istemektedir. Bu yüzden anne oğulu İtalya'nın Dolomit Dağları'ndaki dağ evine tatil için davet eder. Aaron çocuğun kalbini kazanabilmek için elinden geleni yapsa da Tristan onu tam olarak kabul etmek istememektedir. Bu da ikisinin arasında sessiz bir rekabete dönüşür, Lea arada kalır. Bu esnada Tristan'ın dağlarda kaybolması, gerilimi ölümcül seviyelere yükseltecektir.


11) Karanlıkla Karşı Karşıya
Tür: Biyografi, Dram, Gerilim, Suç
Yapımı: 2018 - ABD
Süre: 128 dk.
Yönetmen: Spike Lee
Senaryo: Spike Lee
Yapımcı: Spike Lee,  Jason Blum
Oyuncular: John David Washington, Adam Driver, Topher Grace, Laura Harrier, Paul Walter Hauser.

Filmin konusu: 1970'lerde, siyahi hareketle birlikte ırkçılığın da güçlü olduğu yıllarda Afrika kökenli Ron Stallworth (John David Washington), Colorado Springs polisindeki ilk siyahi memur olmayı başarır. Henüz bir çaylak olmasına rağmen, çok zorlu bir göreve girişir: Beyaz ırk üstünlüğünü savunan Ku Klux Klan örgütünün liderlerinden David Duke (Topher Grace) ile telefonla iletişime geçerek örgüte sızmayı başarır. Ancak örgütte yükselmek için yüz yüze görüşülmesi gereken durumlarda "beyaz" bir Ron Stallworth'e ihtiyaç ortaya çıkar, bu görev için de Flip Zimmerman (Adam Driver) adlı bir başka polis uygun bulunur.
Blackkklansman filmi, Ron Stallworth'ün yazdığı aynı adlı otobiyografik romandan uyarlandı.


12) İstikamet Düğün
Tür: Dram, Komedi, Romantik
Yapımı: 2018 - ABD
Süre: 90 dk.
Yönetmen: Victor Levin
Senaryo: Victor Levin
Yapımcı: Wayne Marc Godfrey,  Elizabeth Dell
Oyuncular: Keanu Reeves, Winona Ryderr, Dj Dallenbach, Greg Lucey, D. rosh Wrigh. 

Film Konusu: Frank (Keanu Reeves) ve Lindsay (Winona Ryder) Keith ve Ann çiftinin kır düğününe giderken havaalanında tanışırlar. Frank damadın üvey kardeşi, Lindsay ise damadın eski nişanlısıdır. İlk anda birbirlerinden hiç hoşlanmayan bu huysuz ve uyumsuz ikili, düğün süresince birlikte çok fazla zaman geçirmek durumunda kalır. Ancak bulunmaktan çok da hoşnut olmadıkları düğün ortamı, bu ikiliyi birbirlerine yaklaştıracaktır. .>365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum