Bu hafta vizyona giren filmler-  28 Aralık 

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler-  28 Aralık 

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler-  28 Aralık 
28 Aralık 2018 - 12:18 - Güncelleme: 03 Ocak 2019 - 23:10
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona; 6 yerli, ikisi animasyon 5 yabancı olmak üzere 11 yeni film girdi.

İşte 28 Aralık’ta vizyona giren filmler;


1) Aquaman
Tür: Bilim Kurgu , Aksiyon , Macera
Yapımı: 2018 – ABD
Yönetmen: James Wan
Senaryo: David Johnson,  Paul Norris,  Mort Weisinger
Yapımcı: Peter Safran,  Rob Cowan
Oyuncular: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Daofe, Patrick Wilson, Nicole Kidman.

Filmin konusu: Atlantis kraliçesi Atlanna (Nicole Kidman) ile bir deniz feneri bekçisinin oğlu olan Arthur Curry (Jason Momoa), hakkı olan krallıkta hiçbir hak iddia etmeden yer yüzündeki hayatını sürdürmektedir. Atlantis'ten gelen Mera (Amber Heard), onu denizler altındaki ülkeye gelip krallığı alması için ikna etmeye çalışır. Nitekim aynı anneden doğmuş kardeşi Orm (Patrick Wilson) suyun üzerindeki dünyaya savaş açmaya karar vermiştir. Bu savaşı durdurabilecek tek kişi Aquaman'dir.


2) Mary Poppins: Sihirli Dadı
Tür: Fantastik , Müzikal
Yapımı: 2018 - ABD
Yönetmen: Rob Marshall
Senaryo: David Magee
Yapımcı: Rob Marshall,  John DeLuca
Oyuncular: Emily Blunt, Lin- Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Meryl Streep.

Filmin konusu: 1930'lar Londra'sında Jane (Emily Mortimer) ve Michael Banks (Ben Whishaw) artık büyümüşlerdir, Michael da Cherry Tree Lane'deki evde yaşamaya devam etmektedir. 3 çocuğu ve hizmetçileri Ellen'la (Julie Walters) yaşayan Michael, bir süre önce eşini kaybetmenin üzüntüsünü duymaktadır. Bu esnada Mary Poppins (Emily Blunt) geri gelerek yeniden hayatlarına dahil olacaktır. 


3) Börü
Tür: Aksiyon , Savaş
Yapımı: 2018 – Türkiye
Yönetmen: Can Emre,  Cem Özüduru
Senaryo: Alper Çağlar
Yapımcı: Alper Çağlar,  Doruk Acar
Oyuncular: Ahu Türkpençe, Serkan Çayoğlu, Atıf Emir Benderlioğlu, Murat Arkın, Mesut Akusta.

Filmin konusu: Altı bölümlük Börü dizisinin finali niteliğinde olan filmde, Polis Özel Harekat biriminin en seçkin savaş timi olan Börü'nün 15 Temmuz gecesi yaşadıkları anlatılıyor. Ekip, en elit askerlerin bir araya gelmesi ile oluşmuştur ve altından kalkamayacakları bir görev yoktur. Vatan aşkı ile tutuşan bu yalnız kahramanlar, 15 Temmuz gecesi merkezleri olan Özel Harekat Daire Başkanlığı bombalandıktan sonra kabus dolu bir gece yaşayacaklardır. Bu gece boyunca mücadele etmeyi seçen; yaralarına, acılarına ve imkânsızlıklara rağmen görevlerini yapan Börü, tarihin akışını değiştirecek kahramanlıklara imza atacaktır.  


4) Eşitlik Savaşçısı
Tür: Biyografi , Dram
Yapımı: 2018 - ABD
Süre: 120 dk.
Yönetmen: Mimi Leder
Senaryo: Daniel Stiepleman
Yapımcı: Robert W. Cort
Oyuncular: Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux, Sam Waterston, Kathy Bates.

Filmin konusu: Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones), 1970'li yıllarda yükselen kadın hakları hareketini desteklemekle birlikte, bu hareketin yasaları değiştirmediği sürece yarım kalacağına inanmış genç bir avukattır. Birçok maddenin cinsiyetçi hükümler barındırdığını, bunlarla da mücadele etmek gerektiğini savunan Ginsburg, kendisi gibi hukukçu eşi Martin Ginsburg (Armie Hammer) ile birlikte ABD'nin en yüksek mahkemesinde eşitsizliklere karşı savaşacaktır.
On the Basis of Sex filmi, ABD'nin Yüksek Mahkemesi'nde hakimliğe kadar yükselmiş Ruth Bader Ginsburg'un gerçek öyküsüne dayanarak beyazperdeye aktarıldı.


5) Nebula
Tür: Dram
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre:73 dk.
Yönetmen: Tarık Aktaş
Oyuncular: Mert Barış Bilgi, Ali Yavuz Ilman, Ömer Bora, Serkan Aydın.

Filmin konusu: Hay, yedi yaşındayken ölü bir at bulur. Bu büyüleyici keşifle ilgili gözlemleri ve yetişkinlerin artık sadece iskeletten ibaret olan ölü bedenden kurtulma çabaları onda derin bir iz bırakmıştır. Hay yirmili yaşlarına geldiğinde kurban bayramında koyun keserken yanlışlıkla elini keser. Çocukluk anıları su yüzüne çıkar. Hay kendi ile koyun arasındaki bağın farkına varınca, köyde ve kendi etrafında olup biten olayların da bir şekilde bağlantılı olduğunu hisseder. Ölümün ve yaşamın birlikte var olduğunu deneyimleyeceği kaçınılmaz bir yolculuğa çıkar


6) Güven
Tür: Dram , Suç
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 100 dk.
Yönetmen: Sefa Öztürk
Senaryo: Sefa Öztürk
Oyuncular: Serkan Keskin, Bülent Çolak, Feride Çetin, Gözde Çığacı, Ahmet Kaymak.

Film Konusu: Ali ve Meryem'den oluşan aile, görünüşte sıradan bir ailedir. Meryem'in evlenmeden önce aşık olduğu Ferit'ten bir çocuğu vardır. Ali'nin ikisini de bağrına basmasıyla gerçek bir aile olurlar. Fakat aradan geçen onca yılın ardından Ferit'in dönmesi tüm dengeleri değiştirir. Ali, Ferit'in gelişi ile karısını bir güven sınavına sokar. Genç kadın kendisini büyük bir ikilemin içerisinde bulur. Meryem minnet duygusu ile aşk acısı arasında sıkışıp kalırken, Ali'nin kendine olan güveni sarsılmaya başlar. Tam da bu sırada Ferit'in öldürülmesi işleri içinden çıkılmaz bir hale sokar. Ferit'in öldürülmesi ile Ali ve Meryem arasındaki güvensizlik iyice artar. Birbirlerinden şüphelenen Ali ve Meryem polis sorgusuna maruz kalınca çareyi yine birbirlerine sığınmakta bulurlar.  

Yönetmenliğini ve senaristliğini Sefa Öztürk'ün üstlendiği filmin kadrosunda Bülent Çolak, Serkan Keskin, Feride Çetin, Ahmet Kaynak gibi isimler yer alıyor.


7) Müsaadenizle Büyükler
Tür: Aile
Yapımı: 2018 – Türkiye
Yönetmen: Talip Karamahmutoğlu
Senaryo: Talip Karamahmutoğlu
Oyuncular: Emre Altuğ, Ümit Çırak, Duygu Paracıkoğlu, Atsız Karaduman, Hakan Eksen.

Film Konusu: Filmde, çocuklar 'Müsaadenizle Büyükler' diyerek hayvanların da insanlar gibi yaşama hakkına sahip olduğunu anlatıyor. Bir grup çocuk ormanda terk edilmiş köpeklere sıcak bir yuva hazırlamak için bir araya gelir ve gizlice köpekleri beslemeye başlarlar. Çocuklar, sahipleri tarafından ormana terk edilen bu köpeklerin hayatta kalması için çalışırken, kötü niyetli bazı insanlar da köpekleri yok etmek için bir plan yapmaktadır. Yaşadıkları sitenin güvenlik müdürü olan Hakan'ın (Emre Altuğ) desteğini alan çocuklar, kendilerini zorlu bir maceranın içinde bulurlar.


8) Süper Ayı
Tür: Animasyon
Yapımı: 2019 - ABD
Süre: 85 dk.
Senaryo: Ding Wei

Film Konusu: Baba ayı Dash, oğlu Zack ile birlikte vahşi doğada yaşamaktadır. Ancak küçük yavru bir gün çıktıkları bir gezinti esnasında kötü avcılar tarafından yakalanır ve karaborsada satılır. Baba Ayı, yavrusunu aramak için büyük şehre gitmek zorunda kalır. Oğlunu kurtarmak için bir casus köpek olan Hamilton'la birliği yapacaktır. Bu sırada Zack de bulunduğu yerdeki diğer hayvanlarla birlikte bir kaçış planı üzerinde çalışmaktadır. Baba oğul yeniden bir araya gelmeyi başarabilecek mi? "Süper Ayı", yalnız bir baba ve casus bir hayvan arasındaki komik iş birliğini merkezine alarak, aile ve sevgi üzerine mizahi bir macera sunuyor.


9) Trileçe
Tür: Dram
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 104 dk.
Yönetmen: Ahmet Sönmez
Oyuncular: Ümit Bülent Dinçer, Gökhan Atalay, Semra Dinçer, Derya Yasir Yenal, Emirhan Oktay.

Film Konusu: Trileçe, akrabalarını bulmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkan küçük bir çocuğun hikayesini konu ediyor. Genç bir adam olan Fuat, henüz 10 yaşındayken İstanbul’da evlerinde çıkan yangında ailesini kaybeder. Küçücük yaşta öksüz ve yetim kalan Fuat komşularının deştiği ile hayatta kalır. Arap kökenli bir adam olan Ali ve Kürt kökenli Mehmet hayatta yapayalnız kalan Fuat’ı öz kardeşlerinin yerine koyup ona sahip çıkarlar. Küçük çocuğa ailesinden tek kalan şey bir sandık olur. Fuat, yangından kurtarılan sandığın içinden çıkan mektuptan Üsküp’te yaşayan akrabalarının olduğunu öğrenir. Akrabalarını bulmak isteyen küçük çocuk ağabeyi yerine koyduğu Ali’den yardım ister. Savaşın ortasında olan Üsküp’ gitmeyi tehlikeli bulan Ali, Fuat’ı üzmemek ve onu akrabalarına kavuşturmak için farklı bir plan yapar. Üsküp’ doğru tehlikeli bir yolculuğa çıkan Ali ve Fuat için işler pek de yolunda gitmez.


10) Troller Ve Dinozorlar
Tür: Animasyon , Aile
Yapımı: 2018 - ABD
Süre: 92 dk.
Yönetmen: Alex Sebastian
Seslendirenler: Sarah Taylor,  Tina M. Schuster

Film Konusu: Grunt adında kötü kalpli bir trol, Scorch adlı güçlü bir ejderhayı da yanına çekerek trol krallığını ele geçirmek için hain bir plan yapar. Sonunda kralı esir almayı da başarırlar. Ülkeyi kurtarabilmek için Yaprak (Leaf) adında küçük bir trol ve birkaç arkadaşı büyük bir maceraya atılır, Yaprak böylece kralın kızı olan prensesin kalbini çalmak için bir fırsat bulacaktır.


11) Chef
Tür: Komedi , Romantik
Yapımı:  2018 - Türkiye
Yönetmen: Mehmet Gün
Senaryo: Hakan Yakıcı
Oyuncular: Bekir Aksoy, Deniz Oral, Buket Dereoğlu, Müge Ulusoy, Şebnem Köstem.

Film Konusu: Chef, hayatlarındaki sorunlardan bunalan ve farklı yönlere savrulan evli bir çiftin hikayesini konu ediyor. Hüsnü, İstanbul’da bir bankada çalışan genç bir adamdır. Evde ve işte türlü sorunlarla boğuşan genç adam yaşadığı hayattan oldukça bunalmıştır. Daha iyi bir yaşama kavuşmak için bir çıkış yolu arayan Hüsnü, sınıf atlayıp hayallerine kavuşmayı arzular. Onun bu hayatta en çok istediği şeylerden biri de çok istediği arabaya sahip olmaktır. Ancak onun şuanda yapabildiği tek şey gece galeriye gidip almak istediği arabaya uzaktan bakabilmektir. Bu hayattan bıkan bir tek o değildir. Hüsnü’nün eşi de hayatındaki türlü sorunlarla mücadele etmektedir. Kocası ile de sıkıntılı bir evlilik yaşayan genç kadın, komşusunun desteği ile evi terk edip kendisine yeni bir yaşam kurmaya çalışır. Bu evlilikte birbirini anlamayan çiftin kendileri için çizdikleri ayrı yollar onları nasıl sonuçlara ulaştıracaktır..>365/Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum